Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1085 / 1151
(#) Udvari Zsombor válasza blasz hozzászólására (») Aug 31, 2023 /

Nem tudom, hogy milyen hirdetés blokkolót használsz, elvileg az AdBlock hibátlan kellene, hogy legyen.
(#) Régi motoros válasza blasz hozzászólására (») Aug 31, 2023 /

Idézet:
„Szerintem windows szivat engem.”
Szerintem meg a chrome...
Ezért nem használtam én se soha krómot, azon túl is van élet pl operával firefoxal mozilával.
(#) blasz válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 2, 2023 /

Hát én feladtam a javitás lehetőségeket nem jutok előre vele.Eltünik a találati oldal 6-8 másodpercen belül.Olvastam a google hiba keresőjében hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.Random választanak ki felhasználókat kisérletet végeznek,hogy mi a célja nem tudom,de sokan kinlódnak ezzel a bajjal.Töröltem mindenhonnan és újra telepitettem,és ugyan az a hiba.Feladtam a dolgot.
De érdekes hogy csak a találati oldal tünik el maga a keesett oldal ha gyorsan kattintok azzal már nincs baj. Az én tudásom eddig tartott.
(#) robis01 válasza blasz hozzászólására (») Szept 2, 2023 /

Csak egy ötlet. Próbálj ki valami VPN-t. Hátha külföldi IP címnél nem jön elő.
(#) palp válasza blasz hozzászólására (») Szept 2, 2023 /

Sziasztok!
Esetleg az uBolck Origin-t kipróbálhatod. Én mondjuk Firefoxon használom.
üdv
palp
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2023
(#) deebo válasza blasz hozzászólására (») Szept 2, 2023 /

Firefox + uBlock Origin + DuckDuckGo. Felejtsd el a gógle szarjait és sok kínlódástól megkíméled magad.
(#) img válasza deebo hozzászólására (») Szept 3, 2023 /

Nálam ADBlock + MinerBlock + DuckDuckGo van: elég jól szűrnek mindent is.
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Szept 3, 2023 /

Nálam: Firefox + Adblock + Adblock for Youtube + pár egyéb beépülő + Google. Hibamentes.
(#) Skori hozzászólása Szept 3, 2023 /

Hozzáértőket kérdezném.
Samsung PM883 SSD adatlapot nézem, konkrétan ezt: Bővebben: Link
A 8. oldal alján van egy ilyen paraméter:
Data Retention: 3months
NOTE:
1) Data retention was measured by assuming that SSD reaches the maximum rated endurance at 40'C in power-off state.

Jól értem, hogy kikapcsolt állapotban, 40°C-on tárolva, már 3 hónap után adatot veszthet??
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2023
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Szept 3, 2023 /

Ha ilyeneket írnak, akkor én nem azt venném.
(#) robis01 válasza Skori hozzászólására (») Szept 3, 2023 /

Régebben ebbe én is belefutottam. Azt az infót találtam róla hogy ez az SSD élettartama végére vonatkozik, amikor már cserélni kell az SSD-t. Ekkor van kb. 3 hó az adatok mentésére mielőtt elvesznek. Ez egyébként valamilyen szabvány követelménye is volt.
(#) villanyipi válasza Skori hozzászólására (») Szept 3, 2023 /

Egy átlagos szobában elég ritkán van 3 hónapon át 40 fokos hőmérséklet, pláne az ssd chip nem igen tart ekkora hőt kikapcsolt állapotban, én nem törődnék vele, ha csak nem szigeteletlen tetőtérben tárolod, ott megeshet hogy ennyire felhevül tartósan!
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 3, 2023 /

Szerintem meg semmi értelme nem volt ezt írni. Minden NAND ilyen, a technológiából adódik. Csak enterprise cuccra rá is írják, vagy lehet másra is, csak nem szoktad elolvasni.
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 3, 2023 /

"Amiről nem tudunk, az nem is zavar." Hogy belegondolok, tényleg átlagfelhasználóknál egyáltalán nem lenne életszerű bármiféle olyan körülmény, ami SSD hőmérséklet általi adatvesztéséhez vezethetne.
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Szept 4, 2023 /

Szerintem kicsit félreértetted. A vonatkozó JEDEC szabvány (https://www.jedec.org/sites/default/files/Alvin_Cox%20%5BCompatibil..._0.pdfhttps://www.jedec.org/sites/default/files/Alvin_Cox [Compatibility Mode]_0.pdf[/url]) szerint a konzumer SSD-knél a szükséges adatmegőrzési idő 1 év 30C-on, vállalati SSD-knél pedig csak 3 hónap 40C-on annak ellenére, hogy a gyártási technológiák szavatolják, hogy átlagos használatot feltételezve kb. 8 évig megtartsa a NAND az adatokat. Viszont gyártási hibák mindig is voltak és lesznek - a wafer széléből készülő, gyengébb NAND chipeket a normális gyártók selejtként kizárják, mások viszont bagóért felvásárolják és olcsó de legalább hulladék minőségű termékeket dobnak piacra belőle (lásd pl.: Adata, Kingfast, Kingston, PNY, az összes "Chinesium" gyártó, stb).
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2023
(#) Skori válasza img hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Ok. tehát akkor ez egy elméleti érték, amit a legkedvezőtlenebb feltételek esetén is tud. Hogy alakul ugyanez az érték egy hagyományos HDD esetében?
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Gyártó és modellfüggő: pl. a Seagate Rosewoodoknál és Sentosáknál katasztrofálisan alacsony (és ezekkel van tele a laptop piac, meg a külső HDD-k többségében is ezek vannak, még a prémium termékekben is, mint a strapára tervezett, LaCie Rugged Drive - gondolhatod, hogy ezek után mennyire strapabíróak). A WD házatáján a Spyglass, a Charger és a Palmer szériák szintén nem a kedvenceim (4-5 TB méretben erősen nem ajánlott 2.5" WD-t venni). Toshiba MQ4 jó lenne de SMR-es...

https://www.blizzarddr.com/seagate-f3-family-lookup/

https://www.blizzarddr.com/western-digital-family-lookup/
(#) Gombszem válasza img hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Idézet:
„hulladék minőségű termékeket dobnak piacra belőle (lásd pl.: ... Kingston ...)”

A Kingston hulladék lenne? Mire alapozod ezt?
(#) img válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Pl. arra, hogy kb. annyit hoznak be belőlük (SSD és pendrive) mentésre, mint az összes többi, nevenincs gyártóból együttvéve. 10-ből 6-7 PS3111-S11 vezérlős Kingston SSD (A400, SU400 sorozatok) "SATAFIRM-S11" hibás lesz a rajtuk felhasznált, kritikán alulian gyenge minőségű NAND-ok miatt. Ott nem az a kérdés, hogy elromlanak-e, csak az, hogy mikor. Van egy fióknyi ilyen SSD-m: annyira könnyen szétírhatóak a NAND-jaik, hogy 3-6 TB írással 3-18%-osak a HDDSentinel szerint.

Vagy, ha ra rosszat akarsz magadnak, akkor csakis Kingston Exodia USB 3.0 pendrive-ot vegyél, mert nem is annyira olcsó, de legalább csigalassú. Annyira, hogy egy jobb USB2.0-ás pendrive megveri sebességben.

Az Adata és a Kingston kéz a kézben dobálják át a felhasználókat a palánkon évek óta, de így is sokan bedőlnek nekik, mert kb. ők a legolcsóbbak. Mindkét cégnek az a taktikája, hogy miután bemutattak egy új terméket és a tesztoldalak lehozták, hogy milyen gyors, stb., a költséghatékonyság jegyében elkezdik kicserélgetni a rajta lévő alkatrészeket gyengébb minőségűekre, amitől a termékek későbbi szériái már közel sem hozzák azokat az eredményeket, amiket az első tesztekben szereplők.

https://www.tomshardware.com/news/adata-and-other-ssd-makers-swapping-parts
(#) robis01 hozzászólása Szept 5, 2023 /

Van a NAV remekműve az ANYK. Ha másodlagos képernyőre kerül megnyitásra, de a monitor leválasztásra kerül a laptopról, az ANYK akkor is a nem létező külső monitorra teszi a képet.
Van arra mód hogy áttegye a képet a beépített kijelzőre?
A többi programnak ez nem okoz gondot, de az ANYK-nak ez valamiért nem megy.
(#) villanyipi válasza img hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Mióta csupán home office munkatársaim gépeit tartom karban én elég sok kingston cuccal találkozom , de ha ssd ha pendrive ezen felhasználóknak simán kibír 5-6 évet, ekkor sem rosszak csak már nem férnek el rajtuk, valami futurisztikus 3 héten át tartó nagy adat oda vissza irkálással öldösik ezeket? Én inkább olyankor szoktam hibással összefutni mikor a méreg drága vga csili vili ramok, nasa-t is irigylésre késztető konfiguráció mellé bekerül egy egy olyan gagyi de átcímkézett tápegység aminél nagyapám tekerte trafó is biztonságosabb lenne, sorra nyirkálja ki őket, de rendes konfigurációkban én teljesen elégedetten használom őket.
(#) xxxyyy válasza robis01 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Ha itt nem kapsz infót, hogy melyik ini file-t kell törölni/szerkeszteni akkor a kormányzati telefonszámon kapsz erről infót: 1818, 1, 5
(#) Udvari Zsombor válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

2GB Kingston (DT101 G2) pendriveom több, mint egy évtizede teljesen hibátlanul teszi a dolgát, a mai napig hibátlan, pedig kapott használatot és hurcolást rendesen.
(#) majkimester válasza robis01 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Próbáld meg átmozgatni billentyűzettel:
ALT+Tab-bal válts át a mozgatni kívánt ablakra.
ALT+Space majd M, ezután a nyilakkal mozgatható az ablak, a végén ENTER.
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Mi köze egy 2GB ősi pnedrivenak a mai cuccokhoz? Az a gyártósor, ani azt csinálta már 10 éve méhtelepen van...
(#) Skori válasza robis01 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Vagy "100 éve" írtam egy kis windows-os programot, amivel windows ablakait lehet megjeleníteni és különböző üzeneteket küldeni nekik. Sokmindenre jó lehet, pl. van olyan gombja amivel a kiválasztott ablakot a 0,0 pozícióba mozgatja. Ha a rendszer ablakait is "piszkálni" akarod vele, akkor rendszergazda joggal kell futtatni, egyéb esetben viszont sima user jogokkal is elég futtatni.

shide.zip

(#) Udvari Zsombor válasza robis01 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

1. Tálcán ráviszed a kurzort a programra, miután megnyitottad.
2. Az ablak indexképénél a bal felső sarokban lévő kicsi ikonra jobb klikket nyomsz és az "áthelyezés" opciót választod.
3. A nyíl billentyűkkel átmozgatod a laptop kijelzőjére az ablakot, majd "entert" nyomsz, hogy érvényesítsd az ablak pozícióját.
Azt is javasolom, hogy nézd át a megjelenítés tulajdonságait Windowsban, hogy mikor nincs csatlakoztatva második kijelző, akkor ne is legyen aktív a laptop kijelzőjén kívül más.
(#) bbb válasza robis01 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Windows gomb + shift + bal nyíl átrakja a másik képernyőre.
(#) robis01 válasza bbb hozzászólására (») Szept 5, 2023 /

Köszi. Ezzel a módszerrel sikerült.

A többieknek is köszönöm de sajnos nem váltak be a módszerek. Valójában az ANYK nem csak egy ablakot nyit meg az elindításkor, hanem kettőt. Egy parancssoros ablakot, és a nyomtatványkitöltőt. bbb-n kívüli módszerek a terminal ablakra voltak hatással (akkor is ha nyomtatványkitöltő volt kiválasztva), nem a nyomtatványkitöltőre.

ANYK.png

(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 6, 2023 /

Azok még úgy-ahogy normális MLC NAND-osak voltak (csak lassú): van a gyűjteményemben olyan is mint a tiéd, egy ~12 éves, 16 GB-osat pl. antiktelefonnak adtam a visszajelző LED-je miatt, most ő nyúzza a VGA diagnosztikáival.

Kb. akkoriban kezdett a Kingston nagyon leadni a minőségéből. Ehhez hozzá jön az is, hogy hamisítják (és elég jól, tehát ránézésre csak nagyon nehezen mondod meg, hogy eredeti vagy koppintás, abból tudni biztosan az utóbbi hamarabb hal meg). Hoztak olyan Kingston kártyát mentésre, amit az egyik nagy áruházláncban vett az ügyfél Artisjus matricával meg minden kötelező sallanggal, egyetlen eseményt fényképezett rá de már nem tudta a PC-jére felmásolni a képeket...Miután lementettem neki visszavitte az áruházba, ahol az eladók pókerarccal közölték, hogy simán lehet akár hamisítvány is abból kiindulva, hogy mennyire nyomott áron szerzik be (no comment).
Következő: »»   1085 / 1151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem