Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szivattyú vezérlése fényérzékelővel
Témaindító: Szlaci0802, idő: Okt 2, 2023
Témakörök:
Sziasztok!
Egy ásott kútnál szeretném a szivattyú vezérlést megoldani, ami egy kis tavat táplálna időszakosan. Jelenleg egy 600W-os búvárszivattyú üzemel. A kútban a vízhozam változó ezért a következő kapcsolót gondoltam beépíteni: vízszint kapcsoló Viszont a szivattyút csak nappal szeretném ha működne, amihez keresnék valami megoldást. Alkonykapcsolóhoz hasonlóra gondoltam, de az pont fordítva működik. Esetleg időzítő relé, de ott meg állítani kell a napfelkelte és naplemente idejét. Várom a megoldási javaslatokat! Előre is köszönöm! Üdv: Laci
alkonykapcsoló + relé aminek van alap nyitott(NO) és alap zárt(NC) érintkező párja.
Ez a relé viszi át a máködtető feszültséget a szivattyú felé. Ha azt akarod, hogy világosban működjön akkor a működtető feszt a NC-re kötöd, ha azt hogy sötétbe, akkor NO-ra.
Az alkony kapcsoló váltóérintkezős relével pirkadat kapcsoló is . De nem lehet elég mondjuk reggel 6 tól este 8 ig egy időkapcsoló ? Minek belekeverni a napkeltét-napnyugtát ?
Köszönöm a gyors választ.
köszönöm a gyors választ, igazad van egyszerűbb egy időkapcsolóval megoldani a vezérlést. Esetleg tudsz ajánlani, ami ár-érték arányban jó lehet? Elsősorban sínre szerelhető kellene. Köszi.
Szinte mindegy,hogy alkony vagy idő.
Ha idő, akkor idővezérelt dugalj, ez ár érték...stb jó
vízszint kapcsoló
fénykapcsoló Napfény követéssel könnyen megoldható az évszakok követése (nappalok hosszának változása) Előnyük hogy olcsók, hátrányuk hogy barkácsolni kell.
Kaptál 2 3 megoldást.
Fénykapcsoló talán egyszerűbb/dinamikusabban követi a környeze változásait . Ha időnként elmegy az áram , akkor a mechanikus óra leáll , habár van valami 100 órás akku tartalékról is írás a paraméterei között. Akkor nincs jelentősége, feltéve ha idővel (5-10 év) kipusztul benne az akkumulátor. Akkor lehet némi csúszása az áramszünetek alatt létrejövő várakozások miatt. Persze mindezt az időnkénti " TMK " helyre tudja billenteni. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2023
Azért az igények és lehetőségek nem mindíg takarják egymást .... Legyen pirkadatkapcsoló de jó volna ha sínre pattintható lenne és be tudnánk tenni a vezérlődobozba ....
Néhány hónapja valaki linkelt sínre pattintható, üres műanyag dobozt. Abba bele lehet építeni az egészet. Sajnos nem találtam meg azt a bejegyzést.
Én a multkor a kutya hátsó felébe próbáltam villásdugót.
Azóta nagyon gyanakodva néz, morog,és állandóan engem figyel, amikor a háta mögött vagyok.
Köszönöm mindenkinek a gyors és segítőkész hozzászólást. Egy sínre szerelhető időkapcsoló lesz beszerelve az eddig meglévő elosztódobozba, ami a szivattyú konnektorát fogja vezérelni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |