Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 77
(#) proba válasza pintfrici hozzászólására (») Máj 28, 2023 /

És ha a mai okos elektronika nem csak azt nézi áramlik e a víz, hanem azt is, milyen gyorsan? Kávé nélkül meg ugye kicsit hatékonyabb a szivattyú, és ezt csőtörésnek azonosítja? ( esetleg nyomásmérő nincs benne?)
(#) pintfrici válasza proba hozzászólására (») Máj 30, 2023 /

Szia, elképzelhetö megpróbálok szerezni hozzá átfolyás mérőt, ellenőrizni már ellenőriztem de csak szét szedtem nincs e dugulás benne meg forog e a lapát rendszere.
Köszönöm az ötletet.
(#) btamas81 válasza pintfrici hozzászólására (») Máj 30, 2023 /

Azt hiszem az átfolyásmérő kazán felőli oldalán van a kisebb lyuk, azt nézd meg, hogy nincs e bevízkövesedve.
(#) SzilCsong hozzászólása Jún 1, 2023 /

Sziasztok

Kb 1 hónapja volt nálam javításon egy Jura E60
A húgom használja és ezt a videot küldte, hogy kis adag híg löttyöt csinál.
Szerintetek mi lehet a baja?
(#) btamas81 válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 1, 2023 / 1

A daráló környékén néznék szét. Ez nem híg lötty, ez melegvíz. Zacc van?
(#) SzilCsong válasza btamas81 hozzászólására (») Jún 2, 2023 /

Ott lesz a gond, elő is került egy rugó és egy ráz hüvely.
(#) btamas81 válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 2, 2023 /

Valamelyik nap szedtem szét egy jurát, a darálóját is takarítottam, de ilyet nem láttam. Esetleg a fixáló rugó lehet (mikor állitod a daralót, ez fixálja, hogy nem tudjon elfordulni), de akkor még egy kb 4es golyót is keress.
(#) SzilCsong válasza btamas81 hozzászólására (») Jún 8, 2023 /

Szia

Mostanra került vissza hozzám, jól mondtad, egy kis golyó hiányzott, sőt lehet, hogy kettő, de egy is elég, pici csapágyat összetörtem, abból tudtam kinyerni belőle.
Biztos, hogy belenyúltak és nem jól rakták össze, az a kis réz hüvely pl egy tehermentesítő a felfogatáshoz, 3db csavar fogja föl és az egyiket kihagyták.
Szétkaptam és nem találtam hibáját, viszont összerakva még mindig az a gond, hogy nagyon kevés anyagot darál.
2 problémát látok:
- egyrészt az álló daráló részt 3 félképpen is össze lehet rakni, + az állító részt is (3x3 =9 variáció)
Nem láttam semmiféle összejelölést, ez így eléggé bizonytalan.
- Nem tudom, hogy kellő fordulatszámon forog a daráló tengelye, azt gyanítom, hogy valami bolygóműves áttettel lehet benne, de ez is egy bizonytalansági tényező.

Lehet, holnap levideózom, addig nézek, hátha találok valami leírást az összeállításról.
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 9, 2023 /

Találtam ezt a videot:
Bővebben: Link
ez alapján, mostmár jól össze tudtam rakni a darálót és mostmár úgy tűnik normálisan átmegy rajta a kávé.
Viszont ez se teljes, mert azt nem mutatja, hogy a darálót milyen pozícióba teszi vissza a helyére és az állító fogaskerék milyen pozícióba kapcsolódik, mert hát természetesen ezt is 53 féleképpen össze lehet rakni.
Honnan tudom, hogy a darálás elég jó-e, tehát mi alapján kell bekalibrálni az állítást?
Már csak azért mert a darált kávéval összehasonlítva, ez elég nagy darabok vannak benne, de ha leviszem, akkor meg egységnyi idő alatt nem megy rajta keresztül annyi kávé.
(#) pintfrici válasza btamas81 hozzászólására (») Jún 11, 2023 /

Szia, sikerült szereztem bele másik átfolyás mérőt és megjavult. Köszönöm a segítséget. Üdv.
(#) btamas81 válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 14, 2023 /

Azt elfelejtettem mondani, hogy össze szokták jelölni mielőtt szétszeded. De nincs gond. Úgy tűnik sikerült jól összeraknod. Azt szokták mondani, akkor jó, ha olyanra darál mint a darált mák. Mostmár csak a darálási időm kellene valahogy állítani. Nem lehet programozni vagy nincs rajta valami gomb amivel lehet a kávé erősséget állítani? Egyenesen a kpe-be esik a daráló után a kávé?
(#) btamas81 válasza pintfrici hozzászólására (») Jún 14, 2023 /

Ez jó hír, meg tanulságos lesz másoknak is.
(#) janir18 válasza fakóló hozzászólására (») Aug 6, 2023 /

Hello!
Igaz régi bejegyzésed volt az incanto hiba, de lett megoldása?
Ugyanez jelentkezett nálam is.
Egy főzés alkalmával kijött a villogó háromszög hiba. Teszt nem a szokásos pillanatnyi nyitás és zárás, hanem viszi zárásiranyba kb 8másodpercig majd vissza nyitásba is annyit és kiáll hibára. Nincs alapállásban, kicsivel van elfordulva. Teljesen szétkaptam, sikerült visszaállítani. Mikrokapcsolók rendben, szorulás nincs sehol. Bekapcsoláskor rendes teszt oké, majd üresen indítottam őrölt kávés módon kávé nélkül, erre ugyanaz.... Már tömörítés előtt kijön hibára.
Hogy egyértelmű legyen saeco incanto sup021y kávéfőző.
(#) Kovács Tibor hozzászólása Aug 24, 2023 /

Sziasztok!
SEVERIN S2+ kávéfőző bekapcsolás után öblítést végez, majd kéri a zacctartály ürítését (ezt mindig megcsinálja). Edddig mondjuk OK, bár a zaccot szerintem nem kellene mindig takarítani.
Ezek után 2-3-4 alkalommal újból öblít, újból zacc ürítést kér. Mi regenerálhatja benne ezt a programot?
A vízkőmentesítés megvolt egy pár napja, de előtte nem csinált ilyet.
(#) csabexx hozzászólása Aug 31, 2023 /

Sziasztok,

Delonghi Magnifica ESAM kazán túlfűtését mi okozhatja? A két 192 fokos hőbizti rendben van, viszont mindkét fűtőszál kuka lett... Vettem egy újat és kicserélem a kazánt, csak para, hogy nehogy úgy járjak mint a régivel... Ill. van egy kis NTC érzékelő ami a kazán oldalára van szorítva és annak nem tudom, csak sejtem, h mi a szerepe... Arra gondolok, hogy amikor eléri az adott hőfokot, akkor kezd el öblíteni és beállni utána használati üzemmódba. Ezt tudja esetleg valaki pontosan, hogy mi a szerepe, ill. a fenti túlfűtéses kérdésemre a választ? Köszönöm.
(#) Tomi111 válasza csabexx hozzászólására (») Aug 31, 2023 / 1

Szia! Sajnos a kazán ill. a fűtőtestek minősége ilyen, idővel megszakadnak. Az újabb kiadásúakban hátul van a kazán (kerek alakú), azok tartósabbak tapasztalatom szerint. Ez a régi lapos kazán nálunk a cégnél nem bírt két évet. Az is lehet, hogy ott a csövekből szeret kicsit szivárogni a víz és bejuthat a fűtőszálhoz, bár ekkor a Fi relé leold, ha van. Amit említesz NTC-t, az méri a kazán( víz) hőmérsékletét folyamatosan, nem csak bekapcsoláskor. Ha megvan a hőfok ( 98°C), ( vagy gőzöléskor 130°C), akkor kikapcsol a fűtés, ha alá megy, akkor bekapcsol. Ezt folyamatosan csinálja, ha iszol kávét, ha nem. (az újabb ECO gombosak tudják, hogy egy idő után kikapcsolják a kazánt) Ezért, ha nem isztok belőle, ki kell kapcsolni. Túlfűteni nem tud, hisz akkor már forralná a vizet. Sajnos ilyen a minőségük... Nekem is ilyen van itthon, már az újabb kerek kazános, 2016-os és még eredeti a kazán. Csak addig van bekapcsolva, míg iszunk belőle. Van egy régebbi, az említett kazános is tartalékban. A cégnél az újabb kerek kazános már 3 éve megy. Előtte a lapos kazános volt, azokban kétévente cserélni kellett, igaz itt napi 60-70 kávé lefő rajta 7-től 3-ig)
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2023
(#) btamas81 válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Szept 1, 2023 /

Szia.
Lehet nem futott le rendesen a vízkőtelenítő program. Én lefuttatnám megint, persze csak sima vízzel.
A zacctartályt mikor kiveszed, vagy 5-10 másodpercig ne dugd vissza. Kb ennyi idő kell neki, hogy nullázza magát.
(#) Petiszempi hozzászólása Szept 19, 2023 /

Sziasztok!
EAM 3000 es gépem van, gyakran jelez vízhiányt, mintha kifogyott volna. Már jóideje csinálja ezt, gyakran csak többszöri - ki és visszanyom a víztartályt - szűnik meg. Próbáltam átmosni, vízkőtleníteni a rendszert de ez nem segített. Nem akartam mindenfélét hozzá rendelni, segítsetek légyszives, mi lehet a gond? Köszönöm.

Mod: Áthelyezve a Delonghi kávéfőző topikból.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2023
Moderátor által szerkesztve
(#) btamas81 válasza Petiszempi hozzászólására (») Szept 20, 2023 / 1

A tartályba van egy mágnes, azt nézd meg, hogy könnyen mozog e a helyén.
(#) Petiszempi válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 20, 2023 /

Kicsit talán le volt tapadva, kipucoltam, tesztelem, köszönöm!
(#) ocsibacsi63 hozzászólása Szept 25, 2023 /

Üdv. a hozzáértő érdeklődőknek!
Tudna-e valaki segíteni abban, hogy honnan "szerezhetem" meg az EA80,81 Krups automata kávéfőző vezérlő-paneljének az elektronikus kapcsolási rajzát?

Sem a hozzáadott utasításokban , sem az eddigi internetes keresésekben nem találtam,de az is lehet, hogy én voltam"béna".

Előre is köszönet a segítő válaszokért!
(#) chipi hozzászólása Okt 6, 2023 /

Sziasztok,

Egy Saeco Xsmall típusú automata kávéfőző -vel lenne problémám.
Főzés közben kiesik a főzőegység, többször helyesen visszaraktam, de a videóban látható jelenséget tapasztalom.
Kicseréltem egy másik főző egységre, azzal teljesen hibátlan.
Kerestem hibát, letört műanyag darabot, de nem találtam. Teljesen egyforma mint a kettő egység.
Így nem tudom eldönteni, hogy hol akad ki a gyárilag adott egység a géphez.

Saeco főzőegység kiesik Videó
(#) kávészem válasza chipi hozzászólására (») Okt 7, 2023 /

Szia! A főzőegység sárga színű forgattyústengelyét cseréld ki egy jó állapotú nem sárgára. A bordástengelyre rácsúszó részben lévő bordák szoktak elkopni/vetemedni, az én tapasztalatom szerint. Sok sikert hozzá, üdv.
(#) csaba191 hozzászólása Okt 10, 2023 /

Sziasztok! Van egy Saeco Talea Ring kávégépem, és az utóbbi időben azt vettem észre, hogy minden kávé készítésnél növeli a darálási mennyiséget, általában 2-vel. Majd miután eljutott arra a mennyiségre, hogy már nem tudja tömöríteni, kidobja a zacc fiókba, leveszi a mennyiséget vagy 30-cal. A service menüjében vissza tudom állítani természetesen, de már egy kicsit unalmas. A darálóban lévő érzékelőt cseréltem, de nem segített a problémán. Valakinek valami ötlete, hogy mi a megoldás a problémára?
(#) kendre256 válasza csaba191 hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Szerintem a központi egység motorjának áramfelvételét méri kicsinek. Vagy a kávé erősség érték "borult el". Szerintem...
Elvileg úgy működik, hogy a nézi a kávé tömörítésekor a maximális áramfelvételt, és azt hasonlítja össze a beállított kávé erősséghez tartozó áram értékkel.
Ha kisebb a mért érték (keveset darált, könnyen összenyomta), akkor kettesével növeli a daráló számolt impulzusait a következő főzésekkor (többet darál).
Ha nagyobb az áram, akkor kevesebb impulzusnyit darál.
Ha már túl nagy az áram, akkor dobja ki főzés nélkül a zaccfiókba.
(#) btamas81 válasza csaba191 hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Váltottál mostanában kávét? Én próbából a darálón állítanék egyet visszább, hogy nagyobb szeműre daráljon.
(#) csaba191 válasza btamas81 hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Nem váltottam kávét, ezt csak most kezdte csinálni. Eddig beállítottam egy értéket és tartotta évekig.
(#) csaba191 válasza kendre256 hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Igen ezt értem, csak nálam addig növeli az impulzust, hogy már nem képes összetömöríteni a kávét és kidobja, majd vagy 30-40-el vissza veszi. 100-ra van állítva, innen elmegy 120-130, majd visszaveszi 80 valahányra. Évekig tartotta a 100.
(#) btamas81 válasza csaba191 hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Nekem ugyan taleaból ring nem volt, de ezek optidose-osak? Az odea azt tudom, hogy az, de nekem egy taleam meg most a primeram sem optidose-os. Úgy ahogy írod belőttem 100-110re és kész.
A 80 azt tudom, hogy a gyári alapbeállítása.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2023
(#) csaba191 válasza btamas81 hozzászólására (») Okt 11, 2023 /

Igen, csak mint ahogy irtam, beálíltom 100-ra, és elkezdi emelni a darálási mennyiséget addig, hogy már nem tudja tömöríteni és akkor kidobja az őrölt kávét és 80 valamenyiről elkezdi előlről.
Következő: »»   68 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem