Fórum témák
» Több friss téma |
Annyi öteletem van még, hogy szedd szét a központi egységet, takarítás, zsírzás és utána próbáld.
Azon már túl vagyok, sőt a darálót is szétszedtem, kitakarítottam, de továbbra is csak emeli a darálási inpulzus számot
Akkor kpe motor csere, vagy legalább szénkefét cserélsz benne.
Szia! Megnéztem és megmértem kpe motor áramfelvételét, a tömörítés közben 320-330 mA a felvett áram. Strong-ra van állítva, a kávépogácsa kiszárítva 8 g, szép egész. Azért növeli az örlést, mert a strong-nál a szervizkönyv szerint 450 mA-nál több áramot kéne felvennie. Itt úgy tünik, hogy túl kevés az áramfelvétel, de én ilyenről még nem hallottam. A túl sokról igen, de hogy kevesebbet vesz fel? Ez, hogy lehet?
Nem tudom, hogyan mérted az áramfelvételt, de az áramfelvétel elég gyorsan változik a tömörítés közben, és nyilván a maximum értéke a lényeges. Én is mértem áramfelvételt mostanában a miénken (Talea Giro), de normál multiméterrel alig lehet (vagy nem lehet) látni a maximumot.
Nekem pont az ellenkezője volt a baj, mindig keveset darált, egy időben a beállított kávé erősségtől függetlenül is. (Azóta (kpe tisztítás, kpe motor mechanika tisztítás, kenés után) megjavult, de számomra nem egyértelmű ok miatt.) A Talea Girónak nincs kijelzője, én oszcilloszkóppal próbáltam a daráló impulzusokat "számolni", illetve a darálási időt mérni. Mértem én is kpe áramfelvételt, de a DC lakatfogóm nem tud maximális értéket tárolni, és a tömörítés csak pár másodperc. Az egy dolog, hogy te mit mérsz kpe áramfelvételnek, de a működés szempontjából az az érdekes, hogy ebből mit mér a processzora. A kpe motor többé-kevésbé normális működés során csak nagyobb áramot vehet fel pl. valami szorulás miatt, de kisebbet nem. Viszont a processzor "műszere" (söntje, referenciája stb) elromolhat úgy is, hogy kisebbnek méri az áramot a valóságosnál, és akkor már elő is áll az általad leírt jelenség.
A kpe motor egyik saruját lehúztam, és sorosan bekötöttem a multimétert. Amikor csak forgatta a belsejét 120-130 mA volt, a tömörítés közben a legnagyobb érték volt 326 mA. Ezért nem értem a dogot
Szia!
Köszi! Siker! Zsugorcsövet melegítettem a tengelyre, és passzentos lett most
Sziasztok!
A Philips Saeco Incanto kávégépünk, egy lefuttatott vízkőmentesítés után kicsit meghülyült. Nem lehet állítani a kávé erősségét, mert magától tovább lépteti az erősséget az utoljára beállítottra. Ez úgy derült ki, hogy vízkőtelenítés után még át akartuk öblíteni úgy, hogy az őrölt kávé funkcióra léptettünk, ám mire megnyomtuk az oké gombot, addigra vissza lépett a beállított négyes erősségű szemes kávéra, és azt főzte le. Ezt sikerült kétszer is megismételni. És akárhányszor próbáltam őrölt kávéra állítani, fél másodperc alatt visszaállt a négyes szemes kávés beállításra. Mi lehet a gond?
Szerintem a vízkőmentesítésnek nincs köze ehhez. Nézd meg nem ragadt be valamelyik gomb.
Köszönöm a választ, közben megoldódott.
Sajnos köze volt hozzá a vízkőmentesítésnek, mert úgy tűnik, a kedvesem közben kicsit meglocsolta a gombokat is. Némi hajszárítózás, és egy kis várakozás helyrehozta.
Sziasztok !
Van egy Philips Saeco HD8827 tip. kávégépünk. Bekapcsoláskor elöl a bal oldali zöld gomb (espresso) világít és jobb oldalon levő vízhiány és az általános figyelmeztető egyszerre villog. Megnyomva az espresso gombot elindul a víz a forróvíz adagolónál, de a víz hideg. Harmadik indítás után a jobboldali jelzőfények (vízhiány, zacctartály, kávéhiány és általános figyelmeztető háromszög egyszerre villognak és semmit nem csinál a gép. Szeretnék segítséget kérni fórumtársaimtól, hogy vajon milyen hiba ez és hol keressem tovább ? A gépben levő fűtőtest, érzékelők, triac, optocsatoló és ebben a kőrben levő alkatrészek kimérve jók. Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Szia! A kazánon lévő, fűtőszállal sorbakötött 2 db 190c biztonsági elemek jók? A kazánhőmérő NTC 20c fokon 68k ohm. Talán segítettem, üdv.
Köszönöm szépen a választ ! Igen, jók és az NTC is, áram alá helyezve az opto csatolót vezérlő tranzisztor vezérlésével beindul a a felfűtés, előrébb már nem tudom követni, hogy honnan kellene kapni a jelet. Talán processzor ? A vezérlő panel oldalánál van egy 6-sávos kimenet, valami speciális műszerrel esetleg le lehetne ellenőrizni, hogy mi lehet a további hiba ?
Üdv !
Szia! Átgondolva a hiba üzenet amit a gép jelez , rendszer feltöltést kér. Amit háromszor meg is próbál, jön is a víz. De egy víz nélküli rendszert nem fűt a kazán védelme miatt. Ezt pedig az áramlásmérőből nemjövő, vagy lassan jövő impulzusok miatt "gondolja". Tehát az áramlásmérőt vizsgáld át , szorulásra, jeladásra . Üdv.
Szia ! Nagyon köszönöm a jó tanácsot. Szétszedtem az áramlásmérőt és valóban a propeller meg volt szorulva, nem is kicsit. A mágnes kocka ki volt fordulva a helyéről. Kipucoltam a csöveket, a hosszabb csőbe ami a tartálytól jön rugó is van. Az áramlásmérő utáni csőben pedig még 1 cm-es db, vékonyabb cső van beledugva ott viszont sok lerakódás volt. A jeladót külön kipróbáltam, tökéletesen működik. A gépet összeraktam és szuper lett ! Még be kell állítani a kávéadag mennyiséget, meg a darálót. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséged. Én TV műszerész vagyok, de Nélküled ez a javítás nem lett volna sikeres.
Üdv.
Sziasztok! Van egy Krups 8010-es kávéfőzőm, ami működik rendesen, de minden lefőzött kávé után, jelentős mennyiségű víz kerül a csepptálcába (tehát mondjuk 6 kávé lefőzése után megtelik). Azt szeretném kérdezni, hogy ez természetes-e ? Előre is köszönöm a válaszokat.
Két tömítést kell benne cserélni. Youtube-on találsz videot, hogy is néz ki a csere.
Köszönöm! Azt nem írtam bele a kérdésembe, hogy kicseréltem már egy tömítés szettet, ami elvileg az összes tömítést tartalmazta.
A főzőegység két nagy tömítését is cserélted?
Én is kicseréltem két nagy tömítést, de egy kicsit csak folyik mellette. Nekem azon kívül még a multiszelepnél is folyik. Szép, kompakt gép, de egy rossz saecot többe nézek mint egy jó ilyet.
Igen, cseréltem. A multiszelepet még nem néztem. Igen, hallottam, hogy nem szeretik a szerelők, és nincs jó véleményük róla. Én ingyen kaptam, használtan. Most még azért jó kávét főz, és megszoktam, hogy minden főzés után ürítem a tálcát...
Sziasztok !
Szeretnék segítséget kérni egy esam 3000 kávégép hibával kapcsolatban. A hiba a következő: miután áram alá helyezem rövid katt ( a kpe motor polaritásváltója ) és utánna semmi, bekapcsolva a gépet piros háromszög világít a főzőegység alsó végállásban így ki sem tudom szedni ha kézzel feltekerem a helyére ismét áramalá teszem alsó végállásba teszi magát és csak lefelé akar indítani a végálláskapcsoló persze . Hogyan tudom újra helyretenni illetve miért megy el Előre is köszönöm a segítséget.
Próbáltad már resetelni?
hard reset úgy hajtja végre, hogy csatlakoztatja a gépet, megnyomja és lenyomva tartja a vízkőtelenítő és az őrölt kávé gombot, 15 másodpercre húzza ki a gépet a konnektorból (továbbra is lenyomva tartja a gombokat), majd dugja vissza a gépet. dugja be az aljzatba, mielőtt elengedi a gombokat. Ennek el kell végeznie a munkát... Fordítóval van azért magyartalan, de a lényeg érthető szerintem.
Elnézést kérek a hirtelen felindulásból kérdésért..
Közben megoldottam a problémát, lehetett volna akár egyértelmű is számomra de igen belegabalyodtam. Azert ha már rontottam a levegőt, megosztom. A gép néhány éve került a mühelybe azzal a hibával hogy menetközben elveszti a poziciót es hibával leáll majd áramtalanítás után megy tovább. A hiba egyre gyakrabban jelentkezett, végül.már használhatatlanná vált. Hosszas keresés (a saját kávéfőzőm tehat akkor amikor van időm) után félretettem úgy 2 évre . Nemrégen előkerült ismét, leporoltam bekapcsoltam és láss csodát működik. Nos kapóra jött mert a munkahelyi kidobta a füstöt és ugye kávé nélkül melózni ugye... Tehát ismét főzte a kvt rrndesen. Úgy 2 hétig .. aztán minden kezdődött újra . Szetszedtem rendesen igyekeztem mindent kimérni triac fet tranzisztor relé motor . Teljes tanácstalanság (meg persze tapasztalat) a "barátom " adott vegre valami használható leírást egy tesztmanulat egyesével végig mentem rajt es kiderúlt a disznóság .. A folső végálláskapcoló néha nem adott át így felső végállás t ézékelt eleinte csak egy pillanatra azert áltt meg rossz pozícióban. A teszt program jól mutatja az állapotokat . Nagyon szívesem megosztom a leírast sok de longhi típushoz jó (szervízesek mondták hogy egyértelműen panel csere ami gazdasági totalkár) üdv mindenkinek
Idézet: „szervízesek mondták hogy egyértelműen panel csere” Ez egyrészt minősíti a szervizeseket, szerintem egyik sem elektronikai műszerész, még akkor se, ha valahol "talált" egy ilyen szakmát. A másik tényező, hogy az ilyen, időszakosan jelentkező problémák megtalálása mennyire keserűséges feladat!
Szeretnék segítséget kérni.
Tchibo Esperto gép tömítő o-gyűrűjét keresem, de semmi találatom sincs. Ez valami titkos típus, vagy más néven futtatják az alkatrészkereskedők. A főzőegységben kettő, a felső présben egy ( ez elszakadt ). 39-45/3 amit mérek és piros. Nem tudom, ez idővel esetleg megdagadhat? Mintha a főzőegységé tágabb, lazább is lenne... Köszönöm.
Egy képed nincs a belsejéről? Kívülről ránézésre a Krupsra hajaz.
36-43-3,5 kell a krupsokba, sanszos, hogy ez is az lesz. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2023
Egy német oldal.
De méret az nuku. Severin KV 8090 Grundig KVA 4830 BECO CEG 5301 Tchibo Esperto ,Esperto Latte SMEG BCC02
Képek
|
Bejelentkezés
Hirdetés |