Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Sejtésem beigazolódott. Duplán megy ki a pozitív és a gnd az inverterre. Este tesztelem a led világítást. Hogyan tudom pc nélkül tesztelni? Üdv!
Adsz neki tápot.
És az adj. meg az enable lábra milyen mekkora fesz kell? dc +12 dc +5 dc -5 dc -12?
Köszi
Enable lábra raktam +12vdc azzal működik. Sajnos a laptopból nem jön ki a jel. Valahonnan lopnom kell neki jelet mert így kikapcsolt gépnél is világít a ledes háttér világításom. Fényerő szabályzás vezetéke is szakadt, maximumon világít, ezzél eggyütt tudok élni majd. A +12vdc jelet a kijelző hátáról le lehet venni? Honnan érdemes?
Üdvözlet!
Sikerült ledesíteni illetve bekötni a ledes háttért!
Köszönet a segítségért mindenkinek!
Jó napot Kívánok Mindenkinek!
Adott egy Samsung LE 32B530P7W típusú LCD TV, amibe keresnék CCFL komplett háttérvilágítást. Valaki tudna segíteni ebben,esetleg Magyarországon valahonnan beszerezhető még egyáltalán kedvező áron?
szia
Elég régi és kifutott technológia. Egy próba régen itt vettem laptopba valót Ha minden áron meg akarod menteni alakítsd át ledesre A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2023
Meg kéne nevezni a TV lcd kijelzőjének a típuszámát, de mégjobb lenne a CCFL csövek paramétereit megadni (persze ehhez szét kell szedni a kijelzőt).
A "komplett" viszont kérdéses mit jelent: a ccfl összes példányát, vagy a "tepsivel" együtt "szerelt" egységet...
Jó napot kívánok.
A ccfl összes példányára gondoltam az az igazság. Ugyanis már a táp zárlatos részét megcsináltam,kondikat kicseréltem, két zárlatos power mosfet-et cseréltem. Egy két perc után viszont kikapcsol a tv. Gondolom egy vagy több ccfl cső adja meg magát. Service Manualt nem találtam hozzá és még nem szedtem szét a kijelzőt. Csak gondoltam szerencsét próbálok, hátha van valahol egy bolt, ahol beszerezhető hasonló alkatrész.
Ha 1-2 perc után kapcsol ki, akkor lehet fénycső-trafó zárlatosodás vagy egyéb alaplapi hiba is. A csövek kivezetései nem korrodáltak, égettek?
Üdv! Én az ET-n találtam valamit hozzá ugyan, de ha szét lett szedve, akkor ott volt az azonosító címke a LCD-ről...amit nem ismertettél. Gyanúm szerint U alakú CCFL csövek lehetnek benne.
Ilyen csöveket leginkább a méretek/ csőkivezetések alapján lehet beszerezni... 32"-os TV-hez való egyenes CCFL garnitúrám van nekem is, de nem egyforma a méretük a 32"-os kijelzőknek. Akár több mm-es (...10) eltérés is lehet köztük...
A fénycső trafók megfelelően működnek.
A csöveket még nem szemrevételeztem ,mert még nem szedtem szét teljesen. Valószínűnek tartom, hogy a csövek elöregedtek, ezért is kellene belőlük. Az alaplap hibás volt de azt javítottam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |