Fórum témák
» Több friss téma |
amit kelemena linkelt be nekem az euroscan most azkel nekem vagy melyik kell nekem? már teljesen összezavarodtam... az autoval meg nemtudok járni mert 1fölött ezsik az 1.6 és nemtudom se tankolni semmi...
Halihó!
Vasalással lesz megoldva, mivel más módszerel nem igen tudom kivitelezni a ragasztásos módszeren és a filctollas módszeren kívül. Elvileg jó a vasalásos módszer is nem?
te amúgy milyen nyák méretekkel dolgoztál?
Nyitottam egy új topikot az uniscannek, ott megtaláltok hozzá mindent. Üdv
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_6561.html
Az amit belinkelt kelemena, de korábban mások is megtették már. De érdemes építeni sima soros illesztőt is ha lendületben vagy, mert alfához is van program aminek ez kell és jó egy csomó más típushoz is használható.
Nekem is a vasalas jott be, azzal szoktam.
Azt a kerdest hogy erted, hogy milyen nyak meretekkel dolgoztam?
Hát úgy, hogy van ugye a rajz, amit én wordbe betettem, mert akkor eredeti méret, ha jó ki is tudom nyomtatni és akkor az alkatrészek helye pontosan meg lesz, de így nagy a kép és te már egyszer beállítottad , nem?
Szóval ?? x ?? hanyas a nyákterv. remélem érthetően fogalmaztam, ha meg nem akko majd kipróbálgatom a méretezést.
Szia te mien programokat tudsz ami jo alfákhoz? nekem ekste speciale 98as 146 1.6tshez kellene progi ha tucc ilyet nevezd máér meg esetleg linkeld be!Köszönöm szépen!
hat mar nem emlekszek, en is probalgatassal nyomtattam, egy IC-t probaltam ra a rajzra es amikor talaltak a labai az lett a vegso meret...
jah jó hát magam én is scinálom csak gondoltam így könnyebb de köszi
Helló.
Ki tudna segíten,ELM327-es interfész (USB-s) készítésében amely a CAN prtotokolt is tundja.
Milyen segítség kellene?
Fent van a gyártó oldalán minden. Kapcsolási rajz , NYÁK terv...stb.
Én a gyártótól szoktam rendelni. Postán küldik kb. 1 hét alatt.
Dudus te összeraktál már ilyet.Mennyiből jött ki?
Ha nem kell a CAN, akkor a chip kb 50 CAD a gyártótól.
MCP2551- ~300HUF Kristály ~ 150HUF MAX232~200HUF ( én ezzel csináltam nem a gyárilag ajánlott tranzisztoros szintillesztővel.) CP2102~1000HUF ( lehet használni FT232BM vagy FT232RL chipeket is) 78L05~50HUF Ha a K/L vonalat profin akarod megoldani SI9241AEY buszmeghajtó kb. 250HUF és kettő kell belőle. LED-ek tranzisztorok ellenállások filléres tételek nem éri el az 1000HUF-t. A NYÁK és a doboz rajtad múlik. OBD dugó, amibe belefér az elektronika is kb. 5000HUF Soros/USB kábel kb. 1000HUF. Ha csinálsz olcsóbb.
Sziasztok!
Opelscanner magyar programot tud-e valaki felrakni? Csak a program kéne,gondolom az nem sért semilyen jogot úgy is csak a gyári interfésszel megy. Előre is köszi!
sziasztok! nem tudna nekem valaki segíteni abban,hogy 2000 évj.Fiat puntohoz milyen interfész kellene(elm323,327 vagy valami igazság szerint ISO bekötésű) és hogyan lehetne otthon megépíteni és hol lehetne beszerezni hozzá az alkatrészeket?köszi
Sziasztok! Nekem egy 2003sa Daewoo Nubirám van, ehez szeretnék csinálni kábelt az a bajom, hogy EGR szelep pár havonta hibát jelez, már 3 szor lett benne cserélve de egy fél évente ad egy hibajelet olyankor mindig vinni kell szerelőhöz, hogy törölje a hibát. Az lenne a kérdésem, hogy ehez mien kábelt ajánlanátok, és mien szoftvert? obd2es a csatlakozól van benne. Előre is köszi a válasz!
Először egy sima OBD2-es műszerrel meg kell próbálni. Ha sikerül, akkor érdemes csinálni egy ELM chip-es kábelt. Azokat a legkönnyebb otthon utánépíteni.
Ha OBD2-es akkor az általad is említett ELM család valamelyik tagja. Ha nem akkor FIAT specifikus kellene, de amit ismerek (FINALIST) elég drága.
és valami kapcsrajzot tudnál ajánlani meg progit, hogy mivel probálkozzak?
A gyártó oldalán találsz rajzot, ha az áramkör kész segítek a programban.
Ezt a chip-et meg lehet vásárolni valahol nálunk is vagy csak rendelni lehet külföldröl? HQ-ban volt de már nincs ott sem azt írják már nem rendelhető
Szia!
Fiat Punto II-n kiválóan mennek az ELM cuccok de csak motor hibakódot tud! ELM323 már viszi! Nekem van de már nem nagyon használom....USB-s kivitel.....neten meg van hozzá sok program! Üdv!
Persze a belinkelt oldalon rendelni is lehet. Én is most rendeltem, kb. 10 nap alatt kihozza a postás.
Szia! Még annyi lenne a kérdésem, hogy pontosan meik tipus kellene nekem?
A leguniverzálisabb az ELM327 amit otthonra DIP tokban érdemes megvenni.
Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |