Fórum témák
» Több friss téma |
A motor a kondenzátorját mérjed vagy csak simán cseréljed. Egy 3mikrofrados van benne.
Igen. Már ki is szereltem. Holnap megyek veszek. 6-700 Ft-ért már találtam neten. Gondolom üzletben sem sokkal drágább. Bizakodok hogy csak ez a hibája.
Ha nem szorul a szivattyú akkor szinte biztos
Szia! Na kicseréltem a kondenzátort vadi újra. Hát így sem megy. Van ott valami relé a motor környékén? Mert ott kattan valami, és ennyi. A motor most sem szorul, könnyen forgatható. Párszori ki-be kapcsolást követően elindul és utána végig megy a program. Mondjuk csak egy rövid programmal próbáltam tesztelni. Ha van ott relé akkor lehet hogy az a probléma?
Akkor valóban meg kell nézni az elektronikán a reléket és a táp kört.
Sziasztok!
Lenne nekünk egy beteg Samsung Dw60h9970fs mosogatógép. A hiba a következő: Program elindít,beengedi a vizet,kicsit kavarja és amikor elindulna igazán a szivattyú nagy nyomással akkor egy buggyanó hangot ad ki és leáll.Pár másodperc múlva újra próbálkozik és ezt csinálja addig amíg ki nem kapcsoljuk. Futtattam rajta egy öndiagnosztikát itt már rögtön a legelején hibát dob ki.Ami e2 ezt a hibát nem találom a gépkönyvében sajnos. Mellékelek videókat,a hibáról. Köszönöm előre is a segítséget! Hiba Teszt
Szia! Víz ürítés probléma
https://hundred-worries.com/hu/advices/3676
Hello!
Köszi a választ! Ezt a hibát én kizárnám,mert tökéletesen leüríti magát amikor resetelem a programot. Ahogy olvasom az E2 inkább vízellátási gond. Mit tudnék még tenni?
Ez a gép egy büntetés. A legtöbb gond a vízelosztóval és az alsó vízfüggöny motorral szokott lenni.
Na meg a ker. szivattyúval. Egy élmény szerelni is.
Mindenek előtt nézd meg a beeresztő szelep előtti szűrőt.
Hát ahogy nézem a külföldi oldalakt ott is írják,hogy nagyon hisztis,érzékeny gép. A vízelosztónál mi szokott lenni a gond? Azt már szétszedtem,adtam feszkót a motornak az forog. Vagy megszokott az a tengely szorulni ami benne forog? A vízfüggöny motor ha rossz lenne arra írná azt hiszem 7c hibát nem? Keringetővel mi szokott lenni? Mert itt is olyan a szitu,hogy amikor kéne pörögni fuldoklik....
Tehát az aqustop szűrőjére gondolsz,ugye?
A szivattyúban a perselyek elkopnak. A vízfüggöny és a vízelosztóban a motor forgórészről leválik a mágnes. Simán összeszoktam ragasztani kétkomponensű műgyantával. ( Egyébként ugyan ezt a gépet használom én is már 2 éve. Egy oka van olyan halk mint egyik sem és jól szárít, szépen mosogat. Ennek csak a vízfüggöny mocija volt csak szétesve)
Értem! Hát én is szeretném megmenteni mert amúgy jó gép. Itt Budapesten nem tudsz szakit aki javítja profin? Vagy esetleg te?
Kicseréltem a szelepet gyári újra, de semmi változás. E19 hibát dob, bármelyik programban. Hogyan tovább ? Ha esetleg dugulás van, hol kell keresni ? Képet rakjak föl ?
De bárkitől szívesen fogadok tanácsot, ötletet...
Ha dugulás van, akkor az oldalán lévő labirintusban lehet. Nekem annak a takarítása más típusú Bosch masinánál segített.
Sziasztok!
whirlpool adp 4410 gépem van. Azt a jelenséget produkálja, hogy mikor indítok egy programot ( bármelyiket) akkor szakaszosan működteti a szivattyút. 2-3 másodperces "fröccsökkel" szív. A program végigfut. Valójában a működést nem befolyásolja, csak roppant idegesítő a hangja, illetve nem akarom, hogy más hibát is okozzon. Víznyomás van. Szűrő tiszta. Hibakód nincsen. Van egy zöld állapotjelző led az előlapon. Amikor éppen szív, akkor a lámpa zölden világít, amikor szünet van, a lámpa sötét. Van esetleg tipp? Köszönöm!
Szia!
Valószínűleg haldoklik a tápja. Nem néztem a típust konkrétan, de elképzelhető, hogy soros kondis osztó van a tápban és az kezd elmenni. Csekkold a tápegységet. Üdv, Palkó.
Sziasztok !
Samsung DW-FN320W típusú gépnél esetleg valaki nem tudja az ntc ohm érékeit? HE hibát dob sajnos,és arra tippelnék ott van a baj. Fütőszálat kimértem az jõ,védelmi kapcsoló jó,csak Ntc-t nem tudom kimérni. Köszi előre is!
Szia!
Én kb 19C on 12,5k ohmot mértem. Ugyan ilyen van a candy, gorenje, midea ban valóban sűrűn halnak. Esetleg a csatinál szokott eloxidálódni az érintkezés. Na meg az elektronika relé lábai is meg maga a relé is szokott szétégni. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2023
Sziasztok, Whirlpool WBC 3C26 X gépben apró gumireszelék darabkák vannak az edényeken és a szűrőn. Nem egyszeri eset, folyamatosan jön valahonnan, és szinte biztosan nem a mosogatótérből, azt megnéztem, teljesen ép az ajtó tömítése.
Nagy valószínűséggel valamelyik cső vagy tőmítés mállik. Van valakinek tapasztalata esetleg merre érdemes elindulni?
zolika60-at keresd, ő a topik önjelölt szakértője.
Már bocsánat! De az hogy "önjelölt szakértő", annak pejoratív értelme van. Ennek elbírálására persze jogod van. De akkor viszont ne ajánld, mert amennyiben ezt teszed az trollkodás!..
Sziasztok,
Hotpoint-Indesit LFF 8214 mosogatógép keringető szivattyúja lehet valószínűleg a hibás. Az első hibafeltáárásnál a szivattyúház tele volt vizkóves szmötyivel, megtisztítva, összerakva tette a dolgát még kb 3 hónapig. Azóta hol elindul, hol nem, sajnos mára inkább utóbbi. A gép egyébként, programinditáskor, ürít, majd nyit a szelenoid, zár, s utána még fűt is, de nem nagyon akar mosni ezáltal. Áramot kap a csatlakotón keresztűl, de nem nagyon teszi mostanség a dolgát. Elvileg még működik, de a tengely lóg már valamelyest. Kérdésem, hogy ezen Askol m216-os szivattyúhoz létezik repair kit, azaz tudom csak a tengely műanyag csapágyát cserélni, vagy nem létezik, szóval kénytelen vagyok szivattyút venni?
Szia!
Nincs hozzá gyári repair kit. Veszel 16mm es POM rudad és abból tudsz esztergáltatni. Így tudod javítani. https://youtu.be/M8SYLJH1xMg?si=EkPtlAyT1wVcL0AG |
Bejelentkezés
Hirdetés |