Fórum témák
» Több friss téma |
Teljesen igazad van, nem akartam erőszakoskodni!
Én ha rajtam múlt volna szereztem volna hozzá egy 10v~ szekunder feszültségű trafót, azzal nem lett volna baja, ha amúgy is autófejegységbe való végfok...
Bizos elég nagy az a hűtőborda? Láttam már olyat, ami nagy volt, de csak négy bordával rendelkezett. Az összfelülete nevetséges a méretéhez képest.
Mi a véleményetek EcoPityu gerjedéses ötletéről? Lehet benne valami?
Könnyen mondom, hogy meg kell nézni... először szkóppal, ha meg nincs, akkor "keresni" kell valamelyik módszerrel.
Amennyire én tudom, az kicsi. Durva (és talán kicsit pesszimista) számítással 14W-ra elég ventillátor nélkül.
Ventillátoros hűtésben nem vagyok tapasztalt, de kb. 30W-ra felmehet vele, talán többre is. De ezzel a bordával 2x40W-tal nem hajthatod.
Ja, még valami. 2x40W-hoz kb. egy mai procihűtő kell. Tehát ha az nincs, akkor marad a kompromisszum.
40W 2 Ohm os hangfallal lenne, így inkánn 25W de már 18 on sem szoktam halgatni. Az igazat megvalva az elnémítás utáni első szint (tehát a minimum) az elviselhető zárt térben. Ma délután veszek ventilátort meg ellenállásokat és szép 15 V lesz a 18.9 ből. vagy nem
Üdv, nekem a topik címével ellentétes problémám van. Növelni kéne a tápfeszt
TDA2040 páros sajnos épphogy csak 17V-ot kap, így nem bír 12-14W-nál többet leadni. Pedig azért kéne az a 20. Hogy lehetne 20V-ra növelni?
Kicsit pontosabban kellene fogalmaznod... mi az, hogy 17 voltot kap? +/- 17-et vagy hogyan?
a datasheet szerint +/- 17 voltnál , 4 ohm-os hangfalon 24 wattot tud.
Naigen, de 4ohmon. Én meg 8-as hangfalat használok, és úgy csak 14W. Ezért kéne feltornászni 20V-ra (szimmetrikus) a tápot.
Sztem vagyél még 2 db 8Ohm os hangfalat, nem költségtakarékos, de egyszerű megoldás. Kösd párhuzamosan és készen is vagy. Szerintem, de én itt nobbnak számítok.
Szerintem nem a falnak tettem fel a datasheet-kivonatot... abból világosan láthatod, mire mennél a +/- 20 volttal ... cca. 15 watt és bármikor eldurranhat a cucc, mert az a max. tápfesz. Egy kis hálózati csúcs még hozzá...
De te tudod.
Igaza van fercinek.Ja és nézétek meg a pontját, ő egy igazi szakmabeli.
Ok. Tudom miért tetted föl és láttam is, csak válaszolta m a kérdésedre. Köszi, elintézem valahogy. Vagy hagyom az egészet és lesz 4 ohmos hangfal...
Igaz. Ha ekkora teljesítmény elég, akkor max egy ventillátor kell. (Nem néztem a 4 ohm-ot.)
Sziasztok lehet nem ide tartozik de azt szeretném kérdezni hogy van egy aktív 200w-os mélyládám és az utóbb 1 hónapba valami miatt ha a kazán bekapcsol akkor durran egy hatalmasat de eddig nem csinálta csak most. Mi lehet ennek az oka? Előre is köszi
Én olyasvalamire gondolok, hogy a kazán sok áramot vesz föl amikor szikráztat és/vagy elindítja a vízkeringető szivattyút. És ez hat valamiképp a mélynyomóra.
Ezzel kb. a nyilván valót jelentettem be, de ha eddig ilyen nem volt de a két cucc egyszerre is működött akkor lehet, hogy a kazánotokkal baj van, mondjuk elkezdett meghalni. Ha a mesterek majd nem mondanak mást sztem hívjatok szerelőt és nézessétek meg a fűtést.
Ok az addig oké de nem hinném hogy a kazánnal van a baj mert ha a villanyt vagy bármi mást kapcsolok be az is hatással van rá és eddig semmi ilyesmi baj nem volt vele nem tudom mi ment tönkre benne. Nem lehet hogy valamilyen szűrés, vagy valami ki ment belőle?A másik probléma az pedig az hogy itt lakok a román határ közelébe és van amikor halkan elkezdi befogni a román rádiót és el kezd hangosodni majd halkulni, hiába van lecsavarva a hangerő és eddig ezt sem csinálta. köszi a választ!
Ehhez a témához annyira nem értek, de szerintem is valamilyen zavarszűrő hiba lehet,vagy esetleg az árnyékolt jelkábellel van a gond.
És nem tudtok valami megoldást ennek a problémának a kiküszöbölésére?
Sziasztok!
Van nekem egy trafóm amől váltóba 23V jön ki (egyenbe~33V) azt szeretném kérdezni hogy hegy lehetne ebből ~10Vot csinálni egyenbe?stabil 5V-ot szeretnék előállítani 7805-el csak nemszeretnéh hogy az egész szóbabába meleglegyen köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |