Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Inkább töröltem hozzászólásom azt a részét, mert még egyesek (mint pl. Te ) félreértik
Nem szabad a kisebbet bántani! :eplus2: Még a végén itt hagyja a fórumot.
Miért tök jó. Első HE-pár. Jujj ezé most fogok kapni :pirul:
Ja akkor bocsi
sound.man : na nem mondok semmit :gumicsirke:
Megállt itt az élet vagy mi?
Amúgy nálunk nemsokára szakad az eső. Már megint. nem igaz, hogy minden héten esik az eső. Már unom nagyon.
Én meg mindjárt meggyulladok és sehol semmi esőre utaló jel.
Igaz reggel vihar volt :yes:
Te minden nap nézed a profilját? nem vagy egy kicsit megszállott?
csak a multkor néztem meg ma... én legalábbis hiányolom
Hagyjátok már békén!Nem látjátok,hogy mennyire szerelmes! :law: :puszi:
Hát erre nem tudok mit mondani.
Csak hiányolom mert jól el lehet vele beszélgetni. Attól már szerelmes az ember?
Erre nem tok mit mondani :gumicsirke:
Én nem nem tudok,inkább nem akarok mondani semmit. :eplus2: :alien: :gumicsirke:
Ezer nő van a világon... egyébként meg sztem messze lakik tőled...
Jó csak ezer közül egy na mindegy hagyjuk.
Téma lezárva
Ha már úgyis OFF topic
Az e-mail cím regisztráláskor próbáltad az l.tomi-t? Vagy egyből lo.tomi-t regisztráltál? (csak kíváncsi vagyok)
Hali!
Valakinek vicces és mókás, nekem kevésbé... Tegnap éjfél körül mondom nekiállok tervezek valami tápot magamnak. Kb fél 4körül félperces áramszünet. Reméltem hogy mentettem valamikor közbe. De nem... Szóval MOST következik az, hogy csinálok vagy veszek valami áramkört ami alapból 230ról járatja a gépem de ha az lekapcsolódik akkor menjen akksiról...
Ezt az eszközt úgy hívják, hogy szünetmentes tápegység. Arra nem jó, hogy csak erről dolgozz, de arra igen, hogy egy váratlan áramkimaradás (pár pillanatos) ne vágja haza a gépet, vagy hogy egy hosszabb áramszünetnél még legyen időd menteni, kilépni.
Ne piszkáljátok már szegény zenetom-ot! Jobban örülnétek, ha mondjuk Kovidivi-t, vagy sound.man-t keresné?! Naugye!
Topi igért egy UPS kapcsolást. UPS-szünetmentes tápegység. Ez való az ilyesmire. Sajnos nálunk gyakori a beszólatlan egy-két perces kimaradások, és éppenséggel nem tesz jót a gépemnek. Engem is érdekelne, de nem tudom Topi mikorra készíti el. Vagy ha sok időd van, és már elég tapasztalt vagy megpróbálhatsz a rezonáns kapcsolóüzemű tápegységet készíteni. Most volt rólla egy cikk, de itt a 12/24/48V-os feszültségből neked nem 230V egyenáramot, hanem 230*gyök2 = 325 értékű egyenfeszültséget köthetsz be a tápegység hálózati bemenetére. Csak nem tudom mivel oldod meg a gyors átkapcsolást kiesés esetén. Én ilyesmin gondolkodok 48Vos rendszeren, és állandó töltéssel, ha megszűnik a töltés, akkor már rögtön rajta van az akumlátor.
Igen igen.
Nekem a mentés kilépés kéne... Szerintem építeni nem fogok, nekem ez bonyolult és drága lenne... Ha a jelenlegi tápom 300W akkor kb ekkora teljesítményű kéne gondolom... |
Bejelentkezés
Hirdetés |