Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   246 / 257
(#) Massawa hozzászólása Jan 6, 2024 /

Csak érdekesség, egy szállitmány Kinábol.
A kinai honlap pontosan tudja mikor hol van a csomag melyik repülötéren meg melyik cég kezelésében a helyi partnernek meg még fogalma sincs ezekröl. Felhivtam öket, hogy mi van, azonkivül, hogy visszaigazolták a számot, semmi mást nem tudtak mondani.
A kinai fél meg már azt is tudta, mikor hagyta el a postai-osztályozot, mikor és hol rakták teherautora stb. A központi postahivatal, aki ugye ezeket biztositja meg teljes sötetségben van.
Hát ide jutottunk az elektronizácioval stb. Kinában azt is látják mikor veszi kézbe a postás a szállitmányt Europában, mikor rakja teherautoba ( biztos tudják a rendszámát is, csak nem kötik az orromra), az itteni postának meg erröl fogalma sincs vagy tilos nekik az infomáciot tovább adni.
Nem kis teljesitményt. Szándékosan nem irtam melyik postárol van szo, mert ez mindegyikre érvényes Europában)
(#) trickentrack hozzászólása Jan 7, 2024 /

Sziasztok!
Aliexpressen találtam elég olcsón ECC82 csövet, szerintetek ezt meg szabad venni?
Bővebben: Link
(#) Lacika válasza trickentrack hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

A minősége attól függ, hogy sikerült a kínaiaknak lekoppintani...
Meg kellene nézni több eladónál ettől a gyártótól származó csövek visszajelzéseit, értékeléseit.

Mellesleg Szlovákiában is gyártanak elektroncsöveket... Bővebben: Link
(#) proba hozzászólása Jan 15, 2024 /

Karácsony előtt/alatt volt az alinak egy csomó, késve kézbesítés esetén kupon jár akciója. Nem mintha olyan nagyon fontos lenne, csak kíváncsiság miatt, hol jelennek meg ezek a kuponok, vagy igényelni kellene őket?
(#) pipi válasza proba hozzászólására (») Jan 15, 2024 /

A megvásárolt terméked "részleteinél" kell látnod, és rá kell kattintani, igényelni kell
(#) proba válasza pipi hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Köszi, nem találom, Mikor kellene megjelennie? Amikor lejárt a vállalt határidő, vagy amikor megérkezik? Szép szabvány szövegek vannak, vevővédelem, meg garancia, de hogy hogyan érvényesíthető, azt jól eldugták.. Mondjuk már le is zártam rég őket, lehet azért nem látszik.
(#) pipi válasza proba hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Megérkezés/Confirm után

ali.png

(#) proba válasza pipi hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Azt a pontot láttam/látom, de nekem csak egy tájékoztató szöveg. Lehet rosszkor voltam jó helyen. A kis robottal meg nem fogok beszélgetni...
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) pipi válasza proba hozzászólására (») Jan 17, 2024 / 1

Akkor lehet már igényelted... Nézd meg a kuponjaidat. Igénylés után a kővetkező vásárlásnál automatikusan levonja, vagy az is lehet csak adott ideig igényelhető. El kell olvasni a feltételeket
(#) kzozo hozzászólása Jan 19, 2024 /

Az Aliexpress egyre több terméknél írja hogy nem szállít Magyarországra. Először csak pár €-os tételeknél vettem észre, de most már a "drágábbaknál" is előfordul.
Észrevette ezt más is, vagy csak egyedi esetről van szó? Mi lehet az oka?
(#) KBal76 válasza kzozo hozzászólására (») Jan 19, 2024 /

Szerintem ez náluk a "kifogyott" szinonímája, olyan helyeken láttam amiknek más verziói (pl. két darabos kiszerelés van) még megvehetőek.
(#) pipi válasza kzozo hozzászólására (») Jan 19, 2024 /

Szerintem "raktárfüggő" is lehet. Akkus láncfűrészt nézegettem, ugyanazon az oldalon kb 20 féle változat választható, ennek kb egyharmadát nem postázzák ide... Amit megrendeltem az cseh raktárból jött DHL-el...
(#) img válasza kzozo hozzászólására (») Jan 19, 2024 /

Amiket elmentettem termékeket azoknak a 90%-a ezzel fogadott az elmúlt napokban. Valami történhetett odaát.
(#) Bakman válasza img hozzászólására (») Jan 19, 2024 /

Közeledik a Holdújév (bővebben: Wikipédia, idén február 10). Lehet, hogy már sokan szabadságon vannak és egyszerűen így állítják be Aliexpressen a "távol vagyunk" automatikus választ. Nézz vissza egy hónap múlva, hátha addig változik a termék szállatási (vagy egyéb) státusza.
(#) kzozo válasza Bakman hozzászólására (») Jan 19, 2024 /

Az elmúlt években nem volt ilyen jelenség.
Amúgy valahol olvastam hogy az eladók kezdik megelégelni hogy nagyon sok reklamáció/refund/meg nem érkezett csomag, stb... van, persze alaptalanul, és talán hozzátársították a Magyar vásárlókhoz. Nem tudom hogy más országokban mi a helyzet, de remélem hogy normalizálódni fog.
(#) Bakman válasza kzozo hozzászólására (») Jan 19, 2024 /

Nem tudom, hogy működik a dolog, ritkán rendelek onnan. Azt sem tartom kizártnak, hogy renitens vásárlókat reguláznak meg ilyennel, akár jogosan, akár távesen. Megkérjük img kollégát linkeljen pár konkrét terméket, hogy mások is meg tudják nézni, nekik szállítana-e adott eladó adott terméket.
(#) img válasza Bakman hozzászólására (») Jan 19, 2024 /

Igen, figyelem majd.

Mondjuk nekem 2 hónapon belül 2 refundom volt, most utoljára például egy tablet kijelzővel akartak átdobni a palánkon, csak peche volt az eladónak mert gyorsabban reagáltam a hamis tracking ID-re (vagyis eredeti volt csak nem az enyém) mint várta és meg tudtam előzni egy lépéssel, így visszautalták az árát.
(#) Suba53 hozzászólása Jan 20, 2024 /

Sziasztok! Jön fel a TEMU, mint a talajvíz. Elképesztően gazdag választék, hihetetlen árak, egyszóval igen csábító.
Valaki már próbálkozott velük? Az érdekelne, hogy ha rendelek több néhány száz forintos tételt, akkor azt összerakják egy csomagba, egyszeri szállítási díjért, vagy ugyanazt játsszák, mint az ALI, hogy ahány tétel, annyi különböző szállító, és mindegyiknek külön szállítási díj?
(#) pipi válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

A múltkorában mintha azt láttam volna hogy min. rendelési érték 3xxx Ft
(#) vargaf válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

A minimális rendelési érték 3500 Ft. Több tételt összeraknak egy csomagba, de nincs szállítási díj. Gyorsak, 2 hét alatt megérkezett a csomag. Késés esetén jóváírást kapsz.
(#) Lacika válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

Az oldal tetején lévő felirat ugye elkerülte a figyelmed?
Már jó régen ott van...

December legelején rendeltem tőlük 180 euró értékben egy nagy rakás mindenfélét, 4 csomagra osztva kaptam meg, 2 hét alatt megérkezett, packeta átvevőhelyre küldték, semmiféle vám és egyéb nyalánkság nem volt.
(#) Suba53 válasza vargaf hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

Köszönöm. Ez így korrektnek tűnik. Olvasgatom a TEMU tárgyú cikkeket, és vegyes a kép.
Én nem telefonos applikációt szeretnék használni, hanem a normál netes felületet, mint a legtöbb webáruház esetén. Erre van mód, vagy csak appal lehet vásárolni?

Sokan írják, hogy csalóka az alacsony ár, mert menet közben ugrálhat, és mikor beteszed a kosárba még pár száz forint, mire kifizeted már ezreket kellene fizetni. Hogy van ez?
A minimális 3500.- Ft érthető, simán összejönne annyi, vagy még több is a sok olcsó kütyüből.

És vajon meddig ingyenes? Ez nem csak egy bevezetési promóció?
(#) cua válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

Az egesz TEMU ugy ahogy van egyelore iszonyu veszteseges. Kerdes meddig akarjak/tudjak tartani ezt az uzemmodot, mi a pontos tervuk/celjuk, mekkora szeletet szeretnenek hasitani a tortabol es abbol mennyit tudnak megtartani.
(#) Suba53 válasza cua hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

Lehet hogy csak el akarják szívni a vásárló erőt az EU-s kereskedelemből?
Ezzel is gyengítve a versenyképességet, hogy aztán Kína tarolhasson mindent?
Gondolom akkor elég komoly támogatásokat kapnak a kormánytól, a veszteségeik kompenzálására, amit ugye az EU nem adhat a gazdálkodóinak olyan gátlástalanul, ahogy Kína teheti.
Gáz lesz itt hosszú távon, ha minden pénz a kínaiaknál landol.
(#) cua válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 21, 2024 /

Kinanak megvannak a maga (amugy eleg sulyos) problemai. Emellett szeretne vezeto vilaghatalom lenni. Meglatjuk meddig lehet preselni 1mrd embert...
A piaci inga az kegyetlen, sosem habozik visszalendulni onnan ahol nincs profit.
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 21, 2024 /

Semmi olyan tapasztalatom nincs amit amit irsz. a valamit beraksz a kosárba az ár már nem változhat, hacsak nem olyasmit vettél, aminek az ára csak egy bizonyos idötartamra garantált. De ilyenkor sem változik az ár, hanem a határidö elött kapsz egy mailt figyelmeztetnek erre, és te döntöd el mit akarsz.
Amugy nekem egész jo tapasztalstaim vannak. Karácsony elött a csomag nem érkezett meg. A határidö másnapján már jött az 5 euro késlekedési dij, majd 3 nap mulva a mail, hogy mi legyen. Végül jováirták az egész szállitmányt és még vagy 15 eurot a késedelem miatt. Január közepén a posta valahonnan elökeritette a csomagot és hiánytalanul megérkezett.
Érdekes volt a Temu meg a posta csomagkövetöét összehasonlitani.
A posta utolso hire meg decemberböl az volt, hogy a repülöteren még nem kapta meg a papirokat. A Temu januárban márt azt is tudta, hogy valaki átvette a repülöteren és továbbadta, a következö szervezet autoba rakta, majd ujra egy repülögepre. ( nyilván a rendszámokat nem kötötték az orromra), majd ujra a postához került. ( ezt a posta csomagkövetöje meg mindig nem látta, azok csak 2 nappal a megérkezes elött látták ujra a csomagot.
Azt erösen kétlem, hogy a kinaiaknak helyi csomagkövetö rendszerük van, mégis percre pontosan látják ki mikor és hol veszi kézbe a szállitmányt.
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Jan 21, 2024 /

Idézet:
„Azt erösen kétlem, hogy a kinaiaknak helyi csomagkövetö rendszerük van, mégis percre pontosan látják ki mikor és hol veszi kézbe a szállitmányt.”

Pedig de Nem csak hogy kovetik, hanem ok maguk kezelik, bizonyos szinten. Ide hozzank (Auckland) egy kupacban erkezik a csomag kinabol, atteszik helyi boritekba es ugy hozza ki a helyi futar.
Gondolom megvesznek egesz kontenereket es omlesztve kuldik.
Szallitasi (hatar)idoben sokat fejlodtek, egy-egy ebay-es vagy ali-s szallitas neha azonos heten beesik (vagy egy heten belul, a rendeles napjatol szamitva).
Hozzajuk kepest persze a Farnell persze meg mindig joval profibb, Leeds-bol idaig minden egyes lepesrol kapok informaciot (naponta akar tobbszor), bar ez nem a Farnell hanem inkabb a DHL profizmusa
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Jan 22, 2024 /

Europa azért nem Ausztrália vagy Uj Zealand, itt sok helyen még a járási posta is független szervezet, és kétlem, hogy maguk közé engednek kinai speditöröket. Igy már az is a feljett Europa szégyene, hogy ugyanabbol az adatbázisbol a kinaiak azt is ki tudják olvasni amiröl itt sokaknak még fogalmuk sincs.
(#) Suba53 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 22, 2024 /

A neten különböző hozzászólásokban, cikkekben olvastam mindenfélét.
De végül is leadtam egy rendelést 4 féle kütyü került a kosárba. BMS modul, töltő modul, meg műanyag szerszámok.
Ma már írták, hogy össze van készítve, és az Express One nyomkövetési száma is megvan.
Úgy hogy eddig pozitív.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 22, 2024 /

Az Express One korrekt mert 2 órás intervallumban adják meg az érkezést és közben folyamatosan követhető a kiszállító kocsijuk útja a neten, illetve a kiszállító sofőr telefonszámát is megadják, így tudsz vele egyeztetni ha bármi felmerül.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2024
Következő: »»   246 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem