Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3537 / 3571
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Jan 14, 2024 /
 
Igen, nálunk is fémen van, de azon "megtartja magát" a szivattyú. A műanyag csőhöz meg tényleg kell valami tartó is, ahogy az előző hozzászólásokban is utaltak rá. Majd a boltban...
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2024
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 16, 2024 /
 
Nem. Ez a press. A menetes a roppantós. Határozotttan roppan egyet szorításkor. A press idomokhoz prés kell. De vigyázni kell, mert van többféle prés. TH, H, U és nem mindegyik idom kompatibilis mindegyik préssel. Valamint van egy hibája. Ha elrontod, bonthatatlan. és kidobtál egy 3000 Ft-os idomot legalább. Igaz, hogy kis odafigyeléssel gyorsan összeáll a rendszer.
(#) tufatofu hozzászólása Jan 18, 2024 /
 
Sziasztok!
Járt már hasonlóképpen valaki?
Vettem az asszonynak karácsonykor üzletben egy Xiaomi Redmi Note 12 telefont, mert a fiam azt mondta, hogy ezeket már telefonnak lehet nevezni. 4.-én már vissza is vittem a boltba mert nem volt hajlandó tölteni semmiféle módon.
Szerintetek jobb lett volna akkor elállni a vásárlástól? Mi a gyakorlat ilyenkor? Megpróbálják megkókányolni, mert ez nekem nem tűnt olyan könnyen szétszedhetőnek. A bolt meddig ülhet egy ilyen "javításon", ill. mikor köteles kicserélni egy újra?
Köszönöm a válaszokat!
(#) vargham válasza tufatofu hozzászólására (») Jan 18, 2024 / 1
 
Ha online vetted, akkor lett volna 14 napod indoklás nélkül elállni a vásárlástól.
Abban igazad van, hogy ezeket nem igazán lehet javítani.
A magyar jogszabály úgy rendelkezik, hogy háromszor kell javitaniuk, és utána kötelesek felajánlani a cserét vagy a pénz visszaadást. Egy jobb üzlet már akkor cserél, amikor első alkalommal megbizonyosodik a hibáról. A törvény amúgy 30 napot enged a javításnak, utána kötelező a csere. Rosszabb helyeken végigcsinálják ezt az egész procedúrát, maximálisan kihasználva a törvény adta időkeretet. Addig is náluk van a pénzed... Tehát leadod, elismerik a hibát, szerviz 30 nap, visszaküldik, hogy szoftverfrissítéssel megoldották a problémát, érte mész, haza viszed, nem jó, és kezded elölről. Így kb 4 hónap után kapod vissza a pénzed. Az Aquanál most jártunk így. Semmi törvényelleneset nem csináltak. Csak húzták az időt a lehetséges maximumig, a használhatatlan telefonnal.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
(#) tufatofu válasza vargham hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Köszönöm a választ! Akkor sok jóra nem számítok.
(#) Suba53 hozzászólása Jan 18, 2024 /
 
Egy újabb bolondmágnes.
Röhej, hogy mi minden baromsággal csiklandozzák ki a tanulatlan, hiszékeny emberek pénzecskéjét.
Fuel shark, Energy saver, Most meg ez a csodaszer.

Kb 2 köbcentis akku több kilowattos hősugárzó teljesítménnyel.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
(#) bbalazs_ válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
De uram! Hol máshol kap ön rongyos húszezerért elektromágneses molekuláris interferenciát, napozástól való aggodalom nélkül?
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 18, 2024 / 1
 
Egy régi barátom mondta az ilyenekre, hogy amíg lósz@r van addig veréb is lesz.
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Ettől már csak az gusztustalanabb, mikor halálos betegeknek eladnak gyógyeszköznek egy műanyag dobozban lévő villogó ledet 300 ezer ft-ért.
(#) wbt válasza tufatofu hozzászólására (») Jan 19, 2024 / 1
 
Én dolgoztam pár ilyen cuccon, magamon ki is próbáltam (már ha elsőre nem tűnt hülyeségnek)...hááát nem lettem okosabb/szebb/meredtebb sem... Azért a 650e/db-os dologra azt mondtam, ezt már nem... undorító néhány dolog...de itt van a teljes doku mindenről. Maradjunk abban, hogy egy ölelés, érdeklődő telefonhívás, egy jó röhögés többet ér.
(#) wbt hozzászólása Jan 19, 2024 /
 
Sziasztok, félve kérdezem, hogy hangmérnök van-e erre felé? A "Mars mentőakció" c. film gépi hangját hogyan lehet kikeverni? (vagy hasonlót)
(#) Gafly válasza wbt hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Hivatásos, vagy önjelölt?
Akadémiai képzés is van két hízott liba árban.
Audacity-ben bárki ingyen megcsinálja neked, csak tedd fel ide az eredetit, és versenyeztesd meg a jelentkezőket.
(#) Suba53 válasza wbt hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Idézet:
„de itt van a teljes doku mindenről.”


Hol?
(#) wbt válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Szia! Nálam. Csak megjegyzem, volt bepróbálkozás itt, hogy "milyen freki/energia/mikortól/meddig/miért pont Holdállástól stb.", hogy kiadom-e. Sajnos etikailag nem teszem meg. (az más dolog, hogy semmit nem érek vele, de a tisztesség fogalma még itt van, meg megígértem)Magánban, ha nagyon akarod azt az animációs filet-t elküldöm, amivel hülyítenek mindenkit (már ha megtalálom a sok huncutság között, ha jól rémlik mov formátum...)
(#) wbt válasza Gafly hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Köszönöm, közben mocsokmódon ráhajtottam egy ismerős csajra, nagyon szép hang, próbát felolvastattam vele (elkövette a szokásos hibákat, amit mindenki, de majd belejön). Az Audacity jó ötlet!!! Igazából reménykedtem abban, hogy pont itt/most valaki azt mondja, "én csináltam anno" Küzdünk vele, max. még főzni is fog kőlevest, ha sikerül bevonszolni . Ezekkel a hangsúly nélküli, kissé száraz/rideg hangokkal mindig baj van. Nagyon köszönöm mindenkinek (ha van valakinek rideg-gépies-mááámegintmitkereselitthon felesége, egy mintát megérne...)
(#) Suba53 válasza wbt hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Kösz, nem fáradj. Úgy értettem, hogy egy linken akartad megmutatni a tejes dokut.
Műszaki ember lévén a természettudományok terén kicsit jártasabb vagyok annál, hogy az ilyen átverős halandzsáknak bedőljek.
Pedig elég komoly terminológiát használnak a képtelenségeik hihetővé tételéhez.

Évekkel ezelőtt volt egy kollégám, aki elhitte az összes akkori marhaságot, alig tudtam meggyőzni, néha nem is sikerült, mert hinni akart benne.
Például az oxigénnel dúsított víz szuper élettani hatásairól szentül meg volt győződve, és propagálta mindenkinek.
(#) pumpa hozzászólása Jan 20, 2024 /
 
Üdv! Létezik olyan paszta amit felkenek a led szalagra és vezeti az áramot és meg is ragad? Nem amperokra gondolok csak milliamperre.
(#) Bakman válasza pumpa hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
A leírás szerint ez olyan: Wire Glue 09. Én nem teszteltem.
(#) KBal76 válasza pumpa hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Ha tényleg minimális áram folyna, pl. egy jelet vennél le, akkor lehet házilag is csinálni vezető pasztát, szénpor (a grafitportól nagyságrendekkel jobban vezet) és fehér suliragasztó összedolgozásával, de ennél is jobb a zöld Technokol (a piros nem jó erre) szénporos keveréke. A gyáriaktól fényévekre lesz, de vész esetén szinte minden háztartásban azonnal összehozható.
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Egy időben jártunk haverokkal ilyen jellegű "tudományos" előadásokra szórakozásból. 1 óra hamukázás után az előadó hölgy rátért a lényegre. Az előadásban szereplő "műszert" meg lehetett vásárolni 35 ezer forintért, amivel a káros víz-ér kereszteződést lehet bemérni a földben. A "műszer" egy kb 70cm hosszú vas esztergaforgács volt a végére hegesztve egy csapágygolyó. Egy másik előadáson pedig, műanyaggal bevont hanszóró mágnest lehetett venni 50 ezerért, ami az aranyértől kezdve a rákon keresztül az ízületi bántalmakig mindent "gyógyít", és még PI vizet is lehet készíteni vele. Meglepő, de majdnem összevesztek rajta a vásárlók...
(#) jani1987 hozzászólása Jan 20, 2024 /
 
Folytatnám az előző témánál. Autót akartunk ma venni. Skoda Fabia volt mind a két jelölt. Az egyik egy autó kereskedőnél volt szétrohadva több helyen. A másik a kollégámnál volt aki matt részegen fogadott minket. Pedig szóltam neki, hogy megyünk. Alig akart beengedni minket. Ki se tudtuk próbálni. Tényleg ennyire lezüllött a használt autó piac vagy vannak még jó helyek?
(#) Suba53 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Előre ivott a sikeres üzletre, csak hát ugye a mértéket kicsit elnézte.
(#) Gabó válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2024 / 1
 
Nem tudom, milyen árkategóriába nézegetsz, meg mennyire a körzetedbe, de érdemesebb nagyobb helyeket megnézni. Meg több típust megnézni, mérlegelve az alkatrész árakat. Na meg ha ilyen az eladó, akkor abban a pillanatban sarkon fordulni, és távozni....
A jogsi megvan már?
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
S akkor még az ilyenekkel össze se futottál: youtube.
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
(#) Gafly hozzászólása Jan 21, 2024 /
 
Szegedi helyismereti kérdés:
Bajai úti református temetőbe kell menni temetésre, azt hittem hogy rákeresek a neten és sima ügy.
De nem az. Autóval be lehet egyáltalán menni, és ha igen melyik bejáraton, a Fonógyári útiak közül valahol, vagy a Bajai úti kapun? Vagy van parkolójuk, mert ott az út szélén megállni eléggé gáz... Meg hol van a ravatalozó? Használható térképet nem találtam, csak hol lehet urnát venni...
(#) BarnaPili válasza Gafly hozzászólására (») Jan 21, 2024 /
 
Gugli Earthon szoktam megnézni. Sokszor segít.
(#) bbalazs_ válasza Gafly hozzászólására (») Jan 21, 2024 /
 
Fonógyári útin, rögtön a bejárat után jobbra vannak a parkolók. A másik kapu (Bajai u.) ritkán van nyitva, eddig csak gyalogosokat láttam arra, halottak napján.
(#) Gafly válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 21, 2024 /
 
Köszi!
Tehát akkor ez a bejárat?
Mondjuk attól még mindig kérdés, hogy a reformátust hogy találom meg, mert ahogy nézem borzasztó nagy ez a komplexum.
(#) bbalazs_ válasza Gafly hozzászólására (») Jan 21, 2024 /
 
Igen. Hogy hogyan találod meg, azt én sem tudom (szerencsére ritka vendég vagyok ott), ha jól emléKSZem, ki szokott lenni írva egy üveges vitrinben a parkolóhoz közel), de egy temetésen nem szoktak kapkodni, meg lehet kérdezni.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2024
Moderátor által szerkesztve
Következő: »»   3537 / 3571
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem