Fórum témák
» Több friss téma |
Azt nem tudtam. Remélem hogy a PK4 hasonló tulajdonságokkal bír mint a hármas.
De nagyon köszönöm az infót, jó tudni.
Úgy látom, a Korant egy márkanév. Ha igaz, a ragasztó vinil acetát lehet.
Üdv!
Ha egy mélyközép hangszóró zörög akkor annak mi baja lehet. Már egész kis hangerőnél is csinálja.
Tekercs, membránszél, pilletörés, ragasztás, bevezetőszál, csévetest gyűrődés, mágnes probléma, porvédő ragasztás, kontakthiba. Valószínű ezek közül valamelyik. De lehetnek extrém esetek is...
Akkor szinte bármi. Azt észrevettem, ha a pillére picit rátartok abbahagyja.
Ettől még mindig sok hibalehetőség maradt
Sziasztok!
Van egy boomboxom, amiben az egyik hangfal elnémult. Szétszedtem, szakadásvizsgálóval szépen végignéztem, hol lehet a hiba. Meg is lett. A képen látható (sodrott?) réz vezeték a hibás. Habár szemmel nem látható rajta szakadás, mégsem megy át rajta semmi. Miféle vezeték ez? Pótolhatom bármilyen vezetékkel, vagy ide speckó dolog kell? Köszönöm előre is!
Vagy a forrasztás is elengedhetett, ott ahol a lengőtekercs és a bevezető szál van összeforrasztva.
Szakadásvizsgálóval ki lehet csipogtatni. Speciális huzal, elég hajlékony, és sokáig birja a mozgást. Kevesen árulják, és jó drága. Példa Pár centit kis szerencsével kapsz ajándékba is, amennyi neked kell.
Lomtalanításkor, padláson, esetleg itt az Ingyen elvihető topicban biztos találsz használaton kívüli, szakadt, selejt hangszórót. Egy pár centis bevezetőszálat ki lehet termelni belőlük.
Hát, ez inkább tűnik ónszívó harisnyának, mint bevezető szálnak... azok nem valamilyen kötélszerű, fonott, hengeres cuccok?
Optimális esetben még hosszanti nem vezető szálak is vannak benne középen, kicsit hasonlóan mint a hegymászó kötélnél....
Telefonkagyló kábeléből tudsz bontani, selyemszállal megerősített vékony rézvezetékek.
Köszönöm! Meg is csináltam. Frankól szól ismét.
Sziasztok ugye az nem normális hogy a hangsugárzó ki tud akadni a mágnes körből? Annyira ki jön a membrán hogy kiakad és ráül a mágnesre.Aztán vissza lehet igazitani de már recsegve szól.Ez vifa 21cm,és nem volt széthajtva ezer wattal.20-30 wattal halgattam talán.Úgy ketdte hogy kicsit nagyobb hangerőnél reccsent egyet egyet,aztán idővel kiakadt a membrán.Mégegyszer mondom 20-30 wattnál,mert mértem is,talán 30wattot el sem értem sose
Pille el van válva a kosártól vagy kinyúlt. De ha rávert a tekercsre már, akkor az javítandó úgyis.
Pille a helyén van,és mind két hangsugárzóm ezt csinálja.Az tény hogy vége a dobozoknak.Meghirdetem én már nem javitattom meg többször.
Szia!
Pü ment. Üdv.
Sziasztok!
Hangszóró tekercseléssel kapcsolatban kérnék segítséget, ha lehet! Minden hagszórót úgy tekercselek ,hogy megmérem a magot, és legyártatom hozzá a csévetestet, ezt szeretném elkerülni! Van e valamilyen csévetest lista, séma , akármi ami szerint sok-sok ,vagy minden létező méretet letudnám egyszerre gyártatni ? Az a baj, hogy sok idő utólérni az esztergályos szakit, így mindíg az a több idő ,míg a kész csévetestet várom, ahelyett ,hogy inkább egyszerre sokat gyártatnék le! Előre is köszönöm a segítségeket
A csévék általában colos méretet követnek! 0,5, 075, 1, 1,5, 2, 2,5, 3, 4, 5 coll.
Hogy aztán a hangszóró gyártók mennyi pontosan tartják be ezeket a méreteket....
Köszönöm!
Jó estét mindenkinek!
Az erősítőm kis működés után leállt és villogott a kis piros LED. Kikapcsoltam Kb. 1-2 óra múlva újra indult, majd ismét leállt. Lekötöttem a hangsugárzókat ,egyenként vissza, és az egyiknél ismét jelentkezett a hiba, tehát azt gondolom, a hangsugárzó a hunyó. Nem épp egy olcsó darab, szeretném megjavítani, de miként kezdjek a hibakereséshez, ez lenne a kérdésem.
Tipus, fénykép, vagy multiméteres ellenállás mérés eredmény esetleg van?
Nincs mérési eredmény, mivel a kérdés az volt, hogy hogyan, hol kellene kezdeni a hibakeresést?
Ha az egyiknél jelentkezik a hiba, akkor ott valami árulás van. Kezdeni a szemrevételezéssel kell, majd jöhet a hangszórók közelebbi vizsgálata, amihez lehet, hogy bontanod kell. Sokat nem írtál róla, hogy milyen kütyüről van szó, pl. van-e benne hangváltó, mennyi hangszóró van a dobozban, stb.? Fotó is segítene, hogy segíteni tudjunk.
Szia! B&W DM 608. amint megszólalna, (kis reccsenés) azonnal lekapcsol az erősítő
A két csatornánál cseréld keresztbe a hangsugárzókat, ebből látod majd, hogy az erősítőhöz, vagy a hangszóróhoz köthető a hibajelzés.
A hangsugárzó kábelét és a csatlakozóit nézném meg elsőként, ha konkrét hangszóróra terelődik a gyanú.
Köszi, ez jó tipp! Megcserélem és kipróbálom . Köszi, üdv !
A csatlakozókat gondolom belülről kellene ellenőrizni....kívül rendben van ahogy nézem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |