Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 375
(#) proli007 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Hello!

Esetleg valami ilyesmire gondoltál?
Kicsit több a maradék feszültsége mint illene, de...

üdv! proli007

OPTO-DRV.png

(#) brato válasza dewid hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Pontosan ehez a tipushoz nem találtam de van kissé régebbi tipushoz rajz, talán segit az is. Írd meg hová tudom küldeni mert 7 mega fölött van.
(#) mex válasza proli007 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Eredetileg a motormeghajtáshoz ULN 2004-et akart használni,mostmár nem tudom mi a helyzet.
(#) szerbó hozzászólása Aug 3, 2008 /

BEHRINGER UB2222FX-PRO ,keveröpult kapcsolási rajzát keresem : ha megvan valakinek segitsen ! A tápja érdekel különösképpen !Hali .
(#) oxygen válasza szerbó hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Szia

Rajzom ugyan nincs hozzá, de egy időben rengeteg behringer keverőt javítottam, ha tápgondod van akkor szinte biztos, hogy a szekunder oldalon valamelyik dióda szakadt meg (amiket javítottam táphibával ott ez volt a baj). Sajnos eléggé alulméretezik behriék a tápokat, ezért hajlamosak elpukkanni. Ha nem boldogulsz szivesen segítek.

üdv
(#) szerbó válasza oxygen hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Szia,nagyon köszönöm hogy ,gyorsan reagáltál! A gon-
don az hogy most a nagy melegekben (teraszon játszom zenélek)annyira megmelegszik hogy a effekt -
procija hangos ! engem zavar! A TOP 245Y táp IC me-
legszik legjobban .Valóban kicsi az a táp ! Mit javasolsz
mit tegyek !
(#) dewid válasza brato hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

dewid1354@freemail.hu Kösszi, majd megnézem.
(#) proli007 válasza mex hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Hello!

Tekintve, hogy WG kicsit össze - vissza kapkod, elég nehéz követni.
De az ULN-ben minden tranyónak emittere közös, elég nehéz lesz vele H hidat készíteni.

üdv! proli0007
(#) mex válasza proli007 hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Igen,de hozzátette,van neki négy darab...
(#) proli007 válasza mex hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Szia!

Attól még nem egyszerű a helyzet. A meghajtó kimondottan közöl emitteres kapcsolásra készült. A bázisban ott van egy 10kohm (ha jól emlékszem). Ez eléggé akadályozza a közös kollektoros használatot. Viszont közös emitternél, meg segédtáp kellene meg szintillesztés. "Ekkora teljesítmény"esetén meggondolandó, hogy mivel kűzd az ember. A tranyók párhuzamosítása, sem egyszerű. Akkor meg minek az erölködés.

Szóval volt egy kollegám Dorogon, aki az órájából fekimérőt, a frekimérőből digimultit szeretett volna készíteni...
Szerintem meg cipőt a cipőboltban... ahogy régen reklámozták. Tehát vagy abból főz az ember ami az asztal sarkán van, vagy cél IC-t használ, mert abból is sok féle van. De a célszerűség azzért mindig szem előtt tartandó. (De azért én is szeretek mindent másra is használni mint amire való. )

üdv! proli007
(#) Doncso hozzászólása Aug 3, 2008 /

Sziasztok, nekem jó lenne egy olyan limiter kapcsolási rajz, vagy esetleg egyéb megoldás, amit frekvencia mérő elé tudnék tenni, hogy ne csak TTL-szintet fogadjon a műszer. Ha esetleg valakinek van ötlete, szivesen fogadom.
Üdv: Doncso
(#) mex válasza proli007 hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Szerintem az egész amolyan hangosan gondolkodás volt WG részéről,ami nem baj,úgy gondolom,hogy a rajzod megoldja ezirányú igényét.
(#) wg_kezdo válasza proli007 hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Tökjó köszönöm pontosan erre volt szükségem ezt megcsinálom pár példányban és kész is az univerzális bármire köthető (legalábbis ami nekem kell) motorvezérlésem.
(sajnos igazad van össze-vissza kapkodok főleg mivel nagyon kevés időm van elektronikával foglalkozni viszont nagyon érdekel a téma).
Azért haladok szépen előre .

Ez a BD682(681) ez egy sima tranzisztor vagy ez már egy ilyen Darlington cucc egyben? (Az adatlapját nem tudtam 100%-san értelmezni).
Ha jól értem akkor kell 2db 681-es és 2db 682-es?
(#) proli007 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Hello!

Igen, ez egy "gyári" darlington tranyó, és 2-2db kell belőle. (Ha az áramerősítési tényezőt nézed, akkor kapásbol látható az adatlapon, mer 1000 béta feletti sima tranyó nem igazán van)

üdv! proli007
(#) wg_kezdo válasza proli007 hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Köszönöm, gyorsan be is vásárolok belőle.
A látszólagos kapkodásom végeredménye egy automata nyúlketrec lesz csak mivel sok modulból áll össze így gondolom aki csak a fórumot látja nehéz követni.
Ha elkészül felteszem az egészet a netre .
Remélem a nyúlnak is tetszeni fog különben ez is a rókáé lesz.

(ez a rész a ketrec nyitását és az ételadagolót fogja működtetni egyenlőre LPT portról később, ha megy AVR-ről)
(#) szacsa_86 hozzászólása Aug 3, 2008 /

Kapacitív érzékelő kapcsolási rajzot keresek. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.
(#) néci hozzászólása Aug 3, 2008 /

Sziasztok !
Elnézést de segitségeteket szeretném kérni!
Villámcsapáskor elszállt (de nincsenek bent égésnyomok) egy Monacor tipusú PA900 erősitő és mixer és ennek kellene a kapcs rajza ha valaki eltudná küldeni vagy az eleérési helyét megadni .

Üdv
(#) sound.man válasza néci hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Biztiket nézted? Rajzot nem hiszem h fogsz találni hozzá.
(#) szili3000 válasza néci hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

üdv tudsz egy képet csatolni

mert nekem a
:google:
(#) néci válasza szili3000 hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Végül is a gép már félig kész a vége megy de a bemeneteknél van egy csomo NJM4560L IC és még itt kellene bogarásznom rajta mert az a panel nem indul el!

Monacor.jpg

(#) zoly15 válasza néci hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Nézd csak mit találtam neked (oldal közepén ahol az IC neve van közepes méretben)
jah és :google:

üdv!
(#) néci válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Szió!
Kösz az infót de az IC bekötése nekem is gut csak a készülék komplett rajzára áhitozom!
Üdv
(#) mazso1988 hozzászólása Aug 4, 2008 /

Szisztok
én abban szeretnék a segítségeteket kérni hogy
1db mikrokapcsolóval megvalósjtható-e az hogy mikor a mikrokapcsolót kapcsoljuk meghúzzon 1 relé és mikor mégegyszer megnyomjuk akkor meg elejtsen a relé.
az öntartáson már gondolkoztam de nem tudom hogan lehet a bontását megoldani 1 db mikrokapcsolóval.
segítséget előre köszönöm.
(#) Sebi válasza mazso1988 hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Kell hozzá egy flip-flop ( tároló ) áramkör. Bővebbet csak az alkalmazás ismeretében tudok írni. (valahonnan tápfeszt kell adni neki, 3...15V-ot)
(#) mazso1988 válasza Sebi hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Szia
nekem ez egy erösítő monitor kapcsolója lenne de mindenképp csak 1 mikrokapcsolóval tudnám megvalódítani annyit szeretnék tőle hogy mikor kapcsolva lenne a mikrokapcsoló akkor meghúzzon a relé és mikor megint kapcsolva lenne akkor elejtsen.
(#) mazso1988 válasza mazso1988 hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Szia
találtam egy rajzot ami szerintem nekem megfelene csak énekem 24V-os relét kell hogy kapcsoljon.
www.freeweb.hu/bss/index.php?id=299
(#) eszbetti hozzászólása Aug 5, 2008 /

Sziasztok!
segítségre lenne szükségem:
egy 3 fázisú dahlander motor bekötési rajzára lenne szükségem.
(#) mazso1988 válasza eszbetti hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Szia
találtam neked bekötési rajzot egy picit vihartvert kivitelben de azért remélem tudod használni ha esetleg nem jó akor szólj és megpróbálom mégegyszer.
Üdv

Dahlander.pdf

(#) eszbetti válasza mazso1988 hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Köszönöm a gyors segítséget! Majd értesítelek, hogy jó lett-e?
(#) proli007 válasza mazso1988 hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Hello!

Ha csak ez a gond...

üdv! proli007

flip2.gif

Következő: »»   31 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem