Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   572 / 621
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Feb 27, 2024 /

Impresszív.
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Feb 27, 2024 /

Durva! Én azt hittem, hogy a mozifilmeknél egy ilyen cserénél egy programozott útvonalon, sínen mozgatott kamerával felveszik a mozgó alakok nélkül is, és arra pakolják rá az emberi alak mozgását leutánozva a bármit... Mondjuk a mozifilmeknél nem látszik ennek nyoma, de lehet, hogy az utómunkás történet. Itt azért itt-ott kikandikál az eredeti alak maradéka... Bár ha ezt tényleg ilyen, katt-katt, next módszer alapján csinálja, akkor le a kalappal. Jól láttam a demó videó végén, hogy még másik kameranézetet is tud csinálni?
(#) kameleon2 válasza somitomi hozzászólására (») Feb 27, 2024 /

Az talán nem baromság, ha egy 90-es számozott úton egymást követik a 70, 50, 70-es táblák zsinórban? Mindezt egyenes, jól belátható szakaszokon? Túl van szabálozva a Kresz, de a rollerrel mehetsz mindenen át.
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 27, 2024 /

Igen, elképesztő dolgokat tud. Ugyan ezt az asztaliteniszes videót felrakták másik robottal is, ott is látszik: youtube short
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Feb 27, 2024 / 1

Ez már szembejött nekem is, tényleg vicces.
(#) erbe válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 27, 2024 /

Városunkban nem egészen 1 km-es szakaszon van 8 közlekedési lámpa. ...és a nép, az istenadta nép sír a kilencedikért. Pedig szerintem már most is Guinness rekorderek vagyunk.
A jó pénzért megépített elkerülő úton meg 50 a max. sebesség. De legalább rendszeresen mérnek, meg még telepített kamera is van.
(#) nagym6 válasza erbe hozzászólására (») Feb 27, 2024 /

Idézet:
„Guinness rekorderek vagyunk”

Nálunk főúton 150 méteren van három lámpa, természetesen nincsenek zöldhullámban.
Pedig lehetnének, csak lusták az illetékesek.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 27, 2024 /

Itt a városban meg nincs egyetlen jelzőlámpa sem. Így itt mindig zöldhullám van.
(#) usane válasza Skori hozzászólására (») Feb 27, 2024 /

Egyetertek. Nem tudom melyik orszagban mi van, de ennek a tablanak ott kellene lennie a magasabb rendu uton, tehat nem a kereszt tablakbol kene eldonteni. Sajnos ezek sok helyen hianyoznak. Itt kinn UK-ban (NI) is vannak igaz nem tudom mennyire hianyosan.
(#) Massawa hozzászólása Márc 2, 2024 /

Nem tudom pontosan leirni mi is ez. Egy pok , vagy mi nyilegyenes pokhálot szö alulrol felfelé már majdnem egy méter hosszu. Vajon mitöl áll ez majdnem nyilegyenesen?
Amikor az ablakot kinyitottam egy kicsit elhajlott, de továbbra is áll, a felsö végén egyszerüen vége van. A szellö mozgatja, de nem döl el. ( hajszál vékony valami). A második képen ki van nagyitva a szál felsö vége. A fa kb 10 méterrel van hátrább.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2024
(#) sonajkniz válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Pedig egyszerű.
A pókod feltalálta a gravitációt taszító pókfonalat.
Az egyik végét a párkányhoz ragasztotta, ezért nem repül ki az űrbe.
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Hiba a mátrixban. Déjà vu nem volt?
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Szerintem lassan felfelé mozgó levegő tartja állva.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Nem tudom. Az életemben nem láttam még ilyet. Nem tudom miért csak egy van. Ott felfelé aligha áramolhat levegö, mert az üvegtetöröl indul és csak reggel láttuk. Már nincs meg. A ház teteje onnan jo 4-5 méterrel magasabban van. Pokot sem láttuk, netalán csak ködnek játéka? ( köd az volt, jo vastag)
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2024 / 2

Több ötletem is van...
1. Valóban az antigravitációs pók volt, de túl hosszúra építette a fonalat, ezért elszakadt az aljánál és kirepült az űrbe.
2. Örülj, hogy eltűnt! És örülj, hogy csak egy volt! De légy résen, mert legközelebb kettő lesz, azután 4, 8, stb... Na, akkor kezdhetsz aggódni...
3. A Láthatatlan Ember szórakozott veled, meg a pókjával...
4. Szimpla optikai csalódás / koszos objektív-lencse.
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Na ne mond, méghogy koszos lencse. A 2 felvetel megcsak nem is egy kamerával lett keszitve. Látom te is kb olyan szinten vagy a bilogiábol mknt én….. közben utánnanéztem mi is volt az a jelenség, de még nem mondom el…
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Idézet:
„Na ne mond, méghogy koszos lencse. A 2 felvetel megcsak nem is egy kamerával lett keszitve.”

Mindkét géped lencséje koszos volt.. Látszik is, hogy különbözőképen koszos...
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Na persze, és a kosz tulajdonsága a nyil egyenes vonal. Ejnye ejnye..

Csak fényképezőn látszott? Azt hittem szabad szemmel is.

Természetesen szabad szemmel volt láthato, ki fenyképezett volna valamit, amit nem lát?
Szerencsére meg nem járok VIRE fejdisszel..

Ökörnyál. Ha nem az, akkor is az.

Én is azt hittem de az általában repül vagy log, ez meg alul áll az üvegtetön..egy természeti jelenségröl van szo, amit sajnos nem tudtam megörökiteni, mire elövettem a kamerákat, eltünt, csak a szál maradt meg.

Akkor ez valami, patt .

Pok volt a fökolompos meg amit már reggel irtam….
(#) sany válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Szerintem a pók ép a hálóját kezdte szőni. Kihúzta a vezérfonalat a hálónak, egy ponton rögzítette. A másik végét a szél viszi. Azonban éppen kicsit fújt a szél, ahogy írtad is, köd volt. Így a fonál lassan mozgott a lassú légáramlás miatt, és te éppen elkaptad a fényképezőgéppel ezt a pillanatot, amikor még nem tapadt oda sehova.
Általában reggel készíti a pók a hálót, hogy estére kész legyen.
(#) mex válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

A pókfonalat fölfelé kényszerítette a köd, miközben felfelé terjeszkedett, vagyis kezdett melegedni az idő.

Akkor nem talált az, hogy "lassan felfelé mozgó levegő tartja állva"?
(#) Massawa válasza mex hozzászólására (») Márc 2, 2024 /

Igy van. A pokhálot az eresztöl lefelé nem látni ( azon mászott le az éjjel a pok) , de kicsapodott rajta a köd ( harmat), majd felülröl egy apro vizcsepp kuszott rajta lassan lefelé, azt vettük észre, amikor a kameráért mentem ( azt akartam eredetileg lefényképezni). Mire visszajöttem a vizcsepp eltūnt és megmaradt a vastag harmatoszlop a pokhálo szálon.
(#) Massawa hozzászólása Márc 3, 2024 /

A jövö munkahelye és munkarendje, a németek szerint.

IMG_7152.jpeg

Következő: »»   572 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem