Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hordozható, bluetooth hangszóró
 
Témaindító: csurrente, idő: Júl 18, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) david87 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
most újra vissza raktam a gombokat de a hiba újra előjött a hangerő növelő gomb rádió módba viszi a módot.
(#) agostonb hozzászólása Máj 7, 2024 /
 
Sziasztok!
A topikban szereplő készülék semmi életjelet nem mutat a Power gombra sem semmire.
A reset-eket megcsináltam a gomb kombinációkkal de semmi. Töltést vesz fel, majd lehúzva az aksipakkról a főpanelra felmegy 7.9V ami jó, mert 7.2V/5000mAh-es akku van benne.
Hálózatra dugva még feljön a főpanelhez egy 22V körüli fesz a táppanelról.
A tulaj aki hozta főként leesést emlegetett, de belül sárból fröccsenéseket is látni.
Mivel kezdjem? Van kapcs rajzom ide fel is töltöm.
https://www.youtube.com/watch?v=Ve4-RuTRLyU&t=3s
Kösz előre is
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2024
(#) agostonb válasza agostonb hozzászólására (») Máj 7, 2024 /
 
JBL Partybox 110 nem kapcsol be
(#) Sword hozzászólása Jún 5, 2024 /
 
Sziasztok!

DIY bluetooth hangfalhoz milyen erősítőt ajánlott?
Én egy alapvetően 2.1-es megoldást terveztem 2db 2 utas autós hangszóróval és középen egy külön kamrában egy kis mélynyomóval. Szeretném, ha lehetne állítani külön a mélyhangszóró hangerejét és a vágási frekit. Ezzel semmi probléma, van erre egy külön low pass filter modul, csak be kell kötni az erősítő elé. Adná magát a jó öreg TDA7850. Teljesítményre bőven elég, 4 csatornás, egyszerű, mint a szög. Elmegy egyszeres 12-18V-ról, bírja a 4 Ohm-os terhelést. Viszont állítólag melegszik (adatlap szerint teljes kivezérlésen 80W-ot disszipál, bár kizárt, hogy ekkora teljesítményen lenne hajtva akár egy percig is.) Hűtőbordaként a szerelőnyílás ajtaját tudom megcsinálni egy 5mm-es alulemezből (100x100x5), amire rácsavarozom az IC-t.
Vagy keressek v.mi D osztályú cuccot? Mi a véleményetek erről?
Bocsi a hosszú fejtegetésért.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2024
(#) Ge Lee válasza Sword hozzászólására (») Jún 5, 2024 /
 
Veszel egy ilyet meg vagy még egyet belőle vagy egy ilyet, ez nem fog sokat disszipálni, ventilátor sem kell neki, jóval tovább fogja bírni az akku.
(#) Sword válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 5, 2024 /
 
Szia!

Nézegettem már ezeket. Ennyi pénzért elfogadható hangjuk van?
Tudom, hogy oldschool vagyok, csak nekem furcsa, hogy egy A/B osztályú végfok IC 3-4000Ft. Ez meg komplett modul a töredékéért.
(#) Tomi94 válasza Sword hozzászólására (») Jún 5, 2024 /
 
Szia!

A fentit ugyan nem ismerem, de a TPA3116-ot - hasonló széria - igen. 2.1-es, a mélynyomó csatornához a szűrőt is tartalmazó modulon vettem tavaly decemberben. Én is arra számítottam, hogy ez ilyen "buliba kis méretű cuccot hordozni és ott hangos elektronikus zenét tolni okés" kategória lesz, de azért minőségi felvételű akusztikus zenével próbáltam ki először. Hát az állam leesett, ott is ragadtam előtte vagy fél órára, olyan kellemesen szól. Ha a táp korrekt, akkor semmi plusz zaja nincs, természetes a hangzás, jó hallgatni. A részemről bizonyított annyira, hogy most már nem is gondolkodnék másban hordozható rendszer esetén. A bluetooth átvitel több veszteséggel jár, mint ami ebből esetleg származik. (Még ha valami vintage erősítőbe, receiverbe kell beszerezhetetlen STK kiváltásra, akkor TDA7294 pl. elég jó analóg IC és inkább azt mondanám, de a szokásos "mini/mikro hifi" színvonalat ezek a D-osztályúak már bőven teljesítik, ha nem inkább túlteljesítik.)

Amúgy két oka van, hogy olcsóbb az analóg végfok IC-knél. Egyrészt a távol-keleten tömeggyártásban készül a modul, ezért az egész árban kb. csak az IC maga jelenik meg. Másrészt mostanra, hogy elérhetővé vált a nagy kapcsolási frekvenciát megengedő gyártástechnológia, PWM végfokot olcsóbb jó minőségben gyártani (aminél a kritikus pontok az elegendően nagy kapcsolási frekvencia, alacsony RF zaj, ill. a kimeneti szűrő minősége), mint jó analógot (ahol pedig továbbra is a szimmetriák a fontosak, de azon a téren nem volt technológiai áttörés).

Egy dologra kell számítani, hogy ezekben nem mindig van koppanásgátló, ezért a bekapcsoláskori nagy reccsenés elkerüléséhez szükség lehet egy hangszóróvédő áramkörre, késleltetett engedélyezéssel. De ez sok analóg megoldásnál is fennáll.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2024
(#) Ge Lee válasza Sword hozzászólására (») Jún 5, 2024 /
 
Nyilván nem úgy fog szólni mint egy 2 milliós csöves erősítő de nem is az az elvárás tőle. Ár/érték arányban szerintem jók. Itt van egy kész 2.1-es panel, ehhez már csak a bluetooth kell, de szerintem olyat is kapsz Kínából amin az is rajta van. Csak akku kell hozzá meg a dobozok és szól.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem