Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Az egészen más. Pár évet lehúztam az iparban, zajos helyen, de nem zavart a "munka zaja". Évente kellett hallásvizsgálatra menni. Mikor elmennek a vonatok 30 m-re előttünk, -Mexikói út, mikor Pesten vagyok-, nem ébredek fel, de a monoton zajra (óra, horkolás) igen.
Én pár éve vettem, szerencsére a kakukkolás opcionális. Évente kb. 5 napot zajong. Pl. amikor lájvolok, be kell kapcsolni, mert a nézők mindig kérik a kakukkolást. Nem tudom, zavarna-e az alvásban, de panelban illik a szomszédokhoz lojálisnak lenni éjszaka - ezért nem is tesztelem.
Egyébként ezek mind javítható szerkezetek, kár volt kidobni. Haveromnál 5-6 darab kakukkos üzemel, némelyik közel száz éves. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2024
Nekem is pár évtizedig rendszeresen kellett hallásvizsgálatra járni. Nemrégen, sok X után, elövett az orvos ( ha már ott vagyok az orrommal), megmérték a fülemet is. A koromhoz viszonyitva még mindig jonak mondta.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2024
Jól lehagytál a képről.
A mi házunk 39 éves, előtte jár a villamos. Kb 10 éve építettek új pályát neki, de egy szomszéd azóta is panaszleveleket írogat, hogy hangos. Kérdeztem is, hogy negyven éve, mikor elfogadta a lakást (mert akkor még a tanács utalta ki), miért nem volt ez probléma?
Ez a "korához képest" egy érdekes diagnózis. Tkp. ergya, de még elketyeg egy darabig (vagy nem).
Orosz gyártmányú volt. Évekig őrizgettük, majd egy lomtalanításkor kierült.
Sajnos az öregedés ellen nincs orvosság, és a fül frekvenciagörbeje a korral változik, kinek gyorsabban meg jobban kinek kevesbe. Nos az orvos szerint én a második csoportba tartozom. Ö már csak tudja.
Én pedig a disznófület. Bocsi nem hagyhattam ki.
Én meg fejemen, mégha neha közéjük is szorul.
A 2024-s olimpia. Csak itt ott hallgatom, nézni meg nem néztem semmit a hollandok meg a németek verekedésén kívül ( azt sem tervezve csak a másik müsor miattuk késett).
Szoval érdekes dolgok történnek müszaki szempontból. Az egyik, nem is tudom , ilyen meccs közvetitesét a TV 43 másodperccel a vége elött lekapcsolta valamilyen atlétika miatt. Igy az eredményt csak a bemondotol tudta meg az ember. A 100 méteres futásban meg a computer az amerikai srácot hozta ki gyöztesnek, holott a célfoton a lába még kb 5 cm-re volt a célvonaltol. A másodiknak kikiáltott futo ugyanazon a célfoton már fél cipöhosszal a celvonalon tul volt. Fö az, hogy ugye ezred másodpercekkel nyert az amerikai, amit nem tudtak még a kijelnzökre sem kiirni, mert azon csak századmásodpercekig lehet valamilyen idö. A habot a tortára a kajakos versenyek tették fel. Több mint 8 percig vártak az egyik eredményre. Nem tudom mit a francot csináltak 8 percig., Ha jol emlékszem nagyon hasonlo a idömérörendszert használnak a Forma 1-ben is, ott az autok 8 perc alatt több kört is megtehetnek és nem tollászkodára lopják az idöt. Érdekes ez az ora vajon miért nem tud ezred, tizezred másodpercekre mérni? Vagy itt is a versenyzök orra hegye dönt a befutástol? Szoval szégyen ami az olimpián történik müszaki szempontbol is.
Műszaki szempontból is legálisan hol lehet (vissza)nézni a közvetített műsort a TV-n kívül fizetés nélkül?
Bennem ilyenkor az merül fel, az óra lehet 1/10000 másodperces is, de mint a multiknál is látszik, lehet akár 6-8 digites is, ha a mérési hiba 1%. Ami leállítja, annak vajon mennyi a késleltetése, érzékelési hibája? Egyre inkább azt gondolom, egy nagy sebességű kamera talán a jó megoldás a sorrendhez, de az idő itt már kérdéses. Mivel abból is több kellene, a verseny végén lévő esetleges kitakarások miatt, ez sem egyszerű, mert a két/több kamera felvételét is szinkronizálni kellene.
Én nem tudom, mert még a fizetett müsor is olyan ahogy leirtam. Csak a féleszü fizethet ilyesmiért.
Már vagy 20 éve olyan célfoto kamerák vannak amik akár 1000 képet is csinálnak másodpercenként, az F1-ben is folyamatosan mérnek.
Idézet: Hirtelen ezt találtam: Atlétikai szabálykönyv.„A másodiknak kikiáltott futo ugyanazon a célfoton már fél cipöhosszal a celvonalon tul volt.” 53. oldal, 164. szabály és az utána következők. A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2024
Találtam én egy szép kis ventilátort (lent mutatok képeket), azonnal megszerettem, hazahoztam. (Én '69-ben születtem, engem nem bánt, hogy nincs burkolat). Repedt volt a feje, leszedés közben teljesen letört, de a maradékot is csak melegítéssel lehetett lehúzni a tengelyről. Nem baj, epokitt barátunk most is segített. Tök jól működik, azaz a házát még valahogyan összeszorítni kellhet, mert ha nem kézben fogom, akkor rezonációs zajok vannak. Nem oly erős, mint a videón, de hosszú idő alatt zavaró lehet.
így jár őkelme Ma találtam még, hogy ez a "Margaréta" díjnyertes valami volt. Alul a képekben azt is mutatom. Bár ott szebb színekben pompázik. A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2024
Jól néz ki. Valamilyen puha anyagból vannak a lapátok, hogy gyárilag nincs rajta burkolat?
"Margaréta, Margaréta, királynő voltál egy péntek éjszakán"Nagyon pipec volt anno. (a ventilátor)
Ó, ilyen nekem is van. Melóhelyen is van egy őskövület. Na azt hallanád hogy zörög! De megy. Igaz, hogy a lapátok már pillanatragasztó+szódabiklarbóna módszerrel lettek visszaragasztva, de állja a sarat. Ha nem felejtem el, majd holnap teszek fel róla képet.
Az tök más. Szoktam zajos gépekkel dolgozni, nem zavar.
Ne feledd! Várom!
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2024
Ugye,hogy szép
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2024
Igen,gumi lapátjai vannak így nem kell burkolat. Én megfogtam párszor, semmibaj nem volt belőle. Nekem is volt 1 db itthon de pont a gumilapátok porladtak el. Pedig a motorral semmi baj nem volt. A töve nekem is szét volt törve. A műhelyben fellelt mókuskerekes ventillátorral nem volt ilyen szerencsém. Próbaképpen bekapcsoltam, amire az induláskor akkorát ugrott, hogy leesett a satupadról. Én hülye meg utánanyúltam. Na annak fém lapátjai voltak, jó sorjásak...
Itt a munkahelyi margaréta. Videóra kicsit még várni kell, most töltődik.
"Rút kiskacsa", de még mindig működik!
Szép virág!
A tiéden fémből vannak a lapátok? Vagy gumi? A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |