Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nem rezezett aluminium az a "rézdrót"? A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
Esetleg menetzárlatos a trafó primer tekercse...
350 mV hegy nélkül, eddig is valami ilyesmi volt. Lehet hogy a kis feszültség miatt túl sok áram folyik rajta?
Sziasztok.
Weller WP80. venném ki a pákatartóból, hogy forrasszak tovább, de süket, 22fokon áll. Ellenállást valami 20-30R-t mértem. Mi lehet a gond? Előtte bekapcsolva cseréltem hegyet. Ez mit okozhat?
Vezetéke nem szakadt/kontakthibás ?
A fűtőszál hidegellenállása emlékeim szerint 10 ohm körül, az érzékelő 20 ohm. Gyári Weller trafód van hozzá, vagy kókányolt? Nem hinném hogy a hegycsere okozta. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2018
Nem jó ilyet olvasni, a WP80 volt a másik jelöltem régebben az ERSA Pico mellett. Aztán a kb. fele ára miatt vettem inkább az Ersa-t, a wellerhez kb. a duplájába kerül a fűtőbetét.
Nem ismerem a WP80-at, de ha mérve a fűtőbetét jó, illetve ha termisztoros akkor az is, vagy ha hőelemes akkor az ad feszültséget a külső melegítésre, akkor valami kontakthiba van, vagy a szabályzóban van valami gond.
Javított már valaha valaki Yihua 936 forrasztót?
(páka 50W 907A) Bedugom.. mondom nehogy baja legyen még gondoltam is rá...hát mit ad isten NEm fűt 24V váltó meg van Lapon kicserélve a műveleti erősítő LM358N A tranziszto 2N3906 a triak BT137 600E (bár csak 600-at kaptam) Az összes kapacitás Összes ellenállás bemérve a színkódnak megfelel az érték, átforrasztva a lábak Zenerek se tűnnek rosznak de 1-2 cserélve Van egy 60W-os nem hozzá való Hakkós fűtőszálas páka rész(túl fűtötte ..de működött vele) azzal se jó, szóval nem a hőellenállás Ha a kapcsoló tranzisztor kollektor lába és zéner között multiméterrel mérek akkor egyszer csak bekapcsol a fűtés elengedve a lábat...kikapcsol Csak a potik nem voltak cserélve...
Mit dugsz be...hova? A 230-ba a készüléket, vagy a pákát a készülékbe (ne adj i...üzem közben)?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |