Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 12V-os fesz.szabályzó simson motorba
Lapozás: OK   19 / 19
(#) ferci válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 4, 2017 / 1

Nyugodtan, mert a 100 ohm és a két soros dióda, na meg a nyitott tranyó szabja meg a max gate áramot.
Ha viszont begyújtott a tirisztor, már nincs jelentősége.
Amit írtál, hogy megduplázod az ellenállást, csak rontana a helyzeten.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2017
(#) airwalker válasza mucden hozzászólására (») Aug 20, 2024 /

Sziasztok!

Rég volt nem volt hozzászólás a témához, nekem viszont végigolvasva is vannak még kérdéseim. Adott egy S51-B, 6V-os rendszerrel, ezt szeretném 12V-osra átalakítani LED, műszer, stb miatt.
Előre ledes égő menne, a fék és hátsó lámpa is az lenne, az indexek is és raknék rá egy kombinált műszert.(első led, hátsó led, műszer)
Arra gondoltam, hogy a világítástekercset kicserélem 12V 35W-ra, testfüggetlenítem és rakok rá egy ilyesmi fesszabályzót.
Puffernek elsősorban valami nagyobb feszültségű és kapacitású elkót gondoltam, de lehet jobb ötlet az akku.
Néztem ezt a megoldást is, viszont nekem ekkora töltésre nincs szükségem. Mondjuk egy graetz híddal és eredeti tirisztorral lehet, hogy ez lenne a legjobb választásom.
Köszönöm előre is a tanácsokat!
(#) Gafly válasza airwalker hozzászólására (») Aug 20, 2024 /

Idézet:
„Rég volt nem volt hozzászólás a témához”

Mostmár van, köszönjük hogy nem nyitottál új topic-ot.
(#) Rosszmáj válasza airwalker hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Üdv,

A 35 wattos tekercs bőven elég. Ha az összes led egyszerre megy, se vesz fel sokkal többet 1 ampernél. Marad elég az akku töltésére. És az akku jó, álló motornál is világítasz.

Néztem az első lededet, a címben még 4000 lumen van, azután már csak 1200. A teljesítménye 12 watt.

Nekem ilyen ledjeim vannak, 1500 lumen (mérje meg, aki tudja) 12 watt. Ezt megmértem, 6 watt lett belőle. De ez a 6 wattnyi led nagyobbat világít, mint a 25-ös izzó.

Ha megveszed a műszert és használod, írjál róla, érdekel. (Pl. nem tudom, milyen szenzorról kapja a sebesség jelet.)
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2024

4000_1200.jpg

(#) airwalker válasza Rosszmáj hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

A műszerhez tartozik egy szenzor, hozzá mágnesek.
Közben olvastam a gyári ELBA fesszabályzós áramkörökről, valószínűleg az lesz a megoldás.
Köszönöm!
(#) orcika70 válasza airwalker hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Arra készülj fel hogy a ledes irányjelzővel a villogási sebesség kb. duplája lessz az ELBA töltő/irányjelző modullal, mivel az 2x21w izzó teljesítményre van építve.Bővebben: Link

Ő ezt írja:
...
Red/black ----- speed signal
...
Red/White ----- sensor positive pole
Green ----- sensor negative pole

Ami van hozzá szenzor, az 3 vezetékes, (a képek alapján valószínűleg a középső szál nincs bekötve, talán reed-relés) inkább fordulatszámmérő. A sebesség jelet 1 vezetéken várja.
(#) Janszi válasza Rosszmáj hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Idézet:
„(mérje meg, aki tudja)”

Van Androidos fénymérő alkalmazás,elég korrekt,Play Áruház.
(#) airwalker válasza Rosszmáj hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Szerintem a fordulatszám kijelzéshez kell a "speed signal" vezeték, a trafó primerjéről. A sebességmérő szenzor 3 vezetékes, plusz, mínusz és a jel.
(#) airwalker válasza orcika70 hozzászólására (») Aug 23, 2024 /

Igen, tudom. Az is lehet, hogy veszek itthon gyártott, kisipari ELBA kockát, valahol láttam egész korrekt áron, leírással. Úgy emlékszem, az tudja a LED indexet. De ha nem ,akkor rakok mellé egy LEDhez való villogóautomatát, azon nem múlik.

Remélhetőleg adnak hozzá valami doksit, ami alapján beköthető. Abból minden kiderül, látatlanban nem akarok többet vagdalkozni.
Ha megvan, bekötötted és működik, majd tájékoztass a fejleményekről.
Következő: »»   19 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem