Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   582 / 585
(#) palko0125 válasza ikurt hozzászólására (») Aug 8, 2024 /

Szia!
Hát itt lénygében bármi lehet. Mérd meg a motor tekercseit zárlatra, szigetelésre, de én azt gondolom félvezetők közül valamelyik elment és vitte magával a többit. A motor csatlakozóját nézd meg tüzetesen nem kapott e vizet esetleg.
Üdv, Palkó.
(#) bobo36 hozzászólása Aug 15, 2024 /

Üdv Szakik!

Van egy LG WD-1261FD 23 éves mosógépem 4 éve került hozzám mert a szerelő azt mondta a gazdának hogy javíthatatlan az ajtó kapcsolója.Akkor futottam egy kört az Orcynál de azt mondták hogy már nincs alkatrész hozzá. Akkor megbarkácsoltam a kapcsolót és idáig elég jól működött de az utóbbi időben egyre gyakrabban dobja a hibát.Szétszedtem de nem látok rajta különösebb változást azt gondolom hogy a bimetál kezd elgyengülni.Valakinek lenne ötlete hogy hogy tudnám ezt a kapcsoló hibát megoldani mert a többi része tökéletes még rozsda sincs rajta.Sajnálnám kidobni egy kapcsoló hiba miatt.Köszi
(#) VIM válasza bobo36 hozzászólására (») Aug 16, 2024 /

Szia! Tudnál mutatni képet a kapcsolóról? Talán lehetne spanolni a bimetálon de az is lehet, hogy a klixon felülete ill. értéke az oxidációtól teszi bizonytalanná a kapcsolást.
(#) vka hozzászólása Aug 16, 2024 /

Sziasztok!
Indesit mosógép műanyag dobbordáit cserélnem kellet, mivel a rögzítő fülek letörtek.
Sajnos az új borda rögzítői is letörtek. Találkozott valaki már hasonlóval?
Üdv: Krisztián
(#) bobo36 válasza VIM hozzászólására (») Aug 16, 2024 /

Köszi majd a hosszú hétvégén szétkapom és csinálok képeket.Üdv
(#) bobo36 válasza vka hozzászólására (») Aug 16, 2024 /

Én whirlpool al jártam így az összes letört. Rozsdamentes lemezből hajtottam neki fület amit a borda belsejébe szegecseltem azok már kiszolgálták a gépet amíg ment.
(#) bélabé válasza VIM hozzászólására (») Aug 19, 2024 /

Szia! A légkamràról lehúztam a csövet ès belefújtam, kapcsolja a nyomàskapcsolót. Az természetes-e, hogy a vízszint a légkamràban csak ilyen alacsony? Amúgy nem volt benne kosz, de azért kimostam a légkamràt. Köszi ha van még ötletetek!
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2024
(#) uniman válasza bélabé hozzászólására (») Aug 19, 2024 /

A légkamrában nem kéne víznek lennie...
(#) jozyt válasza jozyt hozzászólására (») Aug 25, 2024 /

Üdvözletem Mindenkinek újra!
Panelcsere oldotta meg a hibát (Whirlpool L2524 az Indesit ITWA51052W mosógépben). Most egy olyan probléma jelentkezett, hogy centrifugáláskor nem pörög fel a motor, csak akkor ha nincs rajta a bordás szíj (másik panellel is). Szénkefék újak, kommutátor megcsiszolva, motor szénportól kifújva, tacho tiszta (14Ohmot mérek rajta). Motorcsere? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2024
(#) zolika60 válasza jozyt hozzászólására (») Aug 25, 2024 /

A tacho mágnes nem forog el a tengelyen?
(#) Dino71 válasza jozyt hozzászólására (») Aug 25, 2024 /

Szia! Ruhával próbáltad?
(#) antikzsolt hozzászólása Aug 28, 2024 /

Üdv.

Van egy Candy clt 362l. Sajnos kicsit megette a rozsda a lábát és megbillent. Még nem néztem alá mert nem garantált hogy fel tudok állni utána mert a derekam kivan.
A mosógép eddig jól dolgozik és szeretném felújítani amennyiben lehetséges. Mit kell venni hogy újra peckesen álljon mint új korábban? Ha szemből nézzük a jobb hátsó lába adta fel a harcot.
(#) Dino71 válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 28, 2024 / 1

Szia! Szerintem új mosógépet vegyél inkább. És ne Candyt.
(#) antikzsolt válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 28, 2024 /

Eddig elég jó szolgálatot tett nem hagyott cserben. Motor és vezérlés jól működik rajta akkor miért dobjam el főleg ha javítható? 7-8 évig jól üzemelt nem szabadulnék meg tőle, még annak ellenére se hogy van már egy tartalékban. Amúgy mi baj van a márkával? Én ahogy látom a 3-4 év alatt a csili vili gépek kidobásra kerülnek panelhibásan és javíthatatlanul. Anyámék már 4 gépet nyúzzák mióta nekem ez megvan. Pedig heti szinten 2-3 mosás is belekerül.
(#) Dino71 válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 29, 2024 / 1

Utánanéztem sajnos új ház már nem kapható hozzá.
Akkor marad egy karosszéria lakatos, vagy magad kilakatolod. Csinálsz belülről egy szögvaskeretet amit belehegesztesz. Szükséged lesz Co hegesztőgépre, flexre, kalapácsra ...., szögvasra, laposvasra, egy új lábra, rozsdamaróra, festékre, ecsetre. de festék sprayt is használhatsz. Egy adag kreativitásra. És időre.
Most komolyan erre mechanikusan szétrohadt problémára milyen javítási tanácsot vártál úgy, hogy a derekad is odavan és le se hajoltál még hozzá hogy megnézd.
Szerinted miért rohadt szét? Lesz még más gondja is annak a gépnek. valahol valamiért folyik oda a víz. Azt a problémát is orvosolni kellene, vagy már rég kellett volna, hogy ne juss el idáig.
Itt egy robbantott rajz ha segít
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2024

31006983.pdf

(#) antikzsolt válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 29, 2024 /

A probléma okát tudom. A fürdő és mosógép egy helyen van emiatt párás. Máshol hely nincs így nagyon nem lehet elpakolni. A derekam helyrejön csak pihenni kell neki. Persze ilyenkor jönnek a bajok elő és nincs pihenés de meg kell oldani.
(#) Ge Lee válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 29, 2024 /

Az gyakorlatilag mindegyikről le van valahol írva, hogy azt ne (whirlpool-t ezért ne, elektroluxot azért ne stb.), na de akkor milyet, erre már én is kíváncsi vagyok. Csak nehogy azt írd, hogy miele-t vegyen mindenki.
Mondjuk nem nagyon kell csodálkozni, elég megnézni hogy pl. mekkora csapágy volt egy régi hajduban meg mekkora van a mai gépekben, örök életű indukciós motor kontra kefés motor stb.
(#) antikzsolt válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 29, 2024 /

Első mosógépem használt volt egy 5 fős családot látott el évekig. Majd mi vettük meg. Azután még két évig nyúztuk mire ez meglett. Candy mosógép volt mind a kettő. Lényegében az első is javítható lett volna. Ajtó problémája volt(letört a rögzítő fűl emiatt kézzel kellet bekapcsolni. Végül valami a fűtéssel lett. Direktre kötve melegített de nem kapcsolt be ha rendes program futott rajta. Majd jött ez a gép. Itt a lába a rossz hosszú évek után. Eddig bevált a márka viszonylag olcsó is kisméretű. Miele gép árán 2-3 candy kijön. 10-15 évet el fog menni 1 mosógép? Nem hiszem.
(#) VIM válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 29, 2024 /

Szia! Azt nem írod, hogy melyik láb a rossz az első állítható vagy a hátsó közül valamelyik. Ha az oldal lemeznek még van tatása akkor ha leveszed az oldal borítást és oda ilyen sarokösszekötőt poppolsz be amire még bútorlábat is tehetsz amit szerintem szintén kapni lehet a kismókusnál, megoldható.
(#) Dino71 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 30, 2024 /

Szia!
Én egyáltalán nem vagyok mielepárti sőt.. De elismerem a márkát és meghajlok előtte. Az újak nagyon nem érik meg az árukat már 10en éve. De ez elmondható szinte az összes új gépre.
Szerelhetőség és alkatrész szempontjából samsungot és az lg t szoktam ajánlani és a boscht.
(#) Ge Lee válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 30, 2024 /

Azok (samu, lg) azért is nagyon "jók", mert nem látni belőle egyetlen felültöltőst sem, elöltöltőst meg helyszűke és egyéb okok miatt én nem vennék.

Akkor felültöltősben marad a whirlpool. Minden csavar, alkatrész kapható hozzá és szerelhető. Azon kívül, hogy 2-3 éves korára rohad a teteje. Max újkorában lekapod a tetejét lemaratod a lemezről a festéket letüzihorganyoztatod és újra fested. Örök lesz a teteje.
Mint szerelő nekem felültöltősben semmi gondom a whirlpoollal.
(#) Ge Lee válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 30, 2024 /

És az Elektrolux-szal mi a baj?

Azon kívül, hogy 3-5 éves korára leszakad a tengelye ami meg van csapágyazva semmi. csak éppen nem bontható az üst és nem kapható hozzá dobtengely. Ergo kuka a gép.
(#) DomiG hozzászólása Szept 2, 2024 /

Van egy Bosch WAE20368BY/03 mosógépem, nagyon eltömődött egy szőnyeg rojtjaitól. Szétszedtem, kitisztítottam, de nem működik megfelelően. Kevés vizet vételez, hiába állítok a vízszinten akkor is alacsony lesz. (a dob bordája fölött 2-3 cm, nem éri el az ajtó alsó ívét) Általában a felét használja el a gépkönyv szerinti mosási víznek. Ha leveszem a vízmennyiség kapcsoló tömlőjét, akkor is működik, vételez vizet, mos. Ha elzárom a vízcsapot szárazon is beindul a mosás.
Van egy alkatrész a vízmennyiség kapcsoló tömlőjébe gyári ábnra szerint a 0417 számú: Gebergehäuse, (enkóderház) Mi van ebben mit csinál, lehet ez a hiba oka? vezeték nem megy hozzá. Egy lehetséges barkácsolásnak azt gondoltam ki, hogy régi Hajdu vízmagasság kapcsolóját építem be, a mágneszelep áramköre ennek a reléjét viszi öntartásba, kiejteni pedig a Hajdu bontóérintkezője. A gyári érzékelőben két mikrokapcsoló van a membránhoz (nyomáshoz és vákumhoz) valamint egy SMD tok van, nyilván digitális átalakítás történik.
Szóval van-e ötlet, vagy esetleg találkozott-e hasonló hibával valaki?
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2024
(#) VIM válasza DomiG hozzászólására (») Szept 2, 2024 / 1

Szia! Vedd le azt a légkamrát és tisztogasd ki, mert az a nyomáskapcsoló távadója. Abban lehet valami kosz ami vízvételkor a kimenetét (a csövet) eldugítja.
(#) DomiG válasza VIM hozzászólására (») Szept 3, 2024 /

Kösz, ez lesz a mai nap témája, sajnos a kivételhez fejre kell fordítani, ami elég macerás, ráadásul szűk helyen
(#) még1MbR válasza DomiG hozzászólására (») Szept 3, 2024 / 1

Bár ezzel a típussal még nem volt dolgom, de az előlap leszedésével is hozzá lehet általában férni az elöltöltősökhöz.
(#) DomiG válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 4, 2024 /

Kösz, a közelmúltban az egész elfolyó csőrendszert és még a dob és üst közötti teret is ki kellett pucolnom, így kétszer is fejre lett fordítva, a csőkötésekhez, szivattyúhoz amúgy is innen lehet csak hozzáférni. A légkamra alsó csatlakozása is itt van bilinccsel rögzítve. Korábban azt és a csővezetékét is dróttal átjárattam, kézi pumpával fújtam, de ma megint fejrefordítottam és kiszedtem, majd a műhelyben sűrített levegővel, vízzel kimostam, ahol a folyadék állt rendszeresen ott egy kis koszgyűrű volt lerakódásból, levakartam azt is. Egyébként a fejrefordításnak van egy igen egyszerű módja: zsugorfóliában levő WCpapír-csomagból kettőt teszünk a háta felé és azon billentjük, a padozatra meg egy olyan nikecell négyzetet, ami az ilyen gépek szállítási csomagolásából megmaradt. Így egy ember is tudja forgatni.

Végülis hasznos volt a tisztogatás + plusz tekertem egyet a szabályzó csavarján is és így több vizet vételez, de sem az alsó ablakperemet nem éri el, sem az összemennyiség a gépkönyv szerinti 65 litert. Viszont szépen mosott ruhákkal is, így megfelelő.

Jelentkezett egy újabb gond, az eddigi csekély csöpögés komolyabb lett, a kérdés az, hogy lehet működés közben alánézni, úgy, hogy az ne legyen balesetveszélyes?
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2024
(#) uniman válasza DomiG hozzászólására (») Szept 4, 2024 / 1

"Alánézni"...pl. ilyenekkel.
Következő: »»   582 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem