Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Na itt álj neki hibát keresni, ha felfújódik egy kondenzátor, vagy kijön a varázsfüst valamiből.
Vagy elég csak az öndiagnosztikát futtatni a rendszeren. Ezekben már elég hatékonyan megoldott a hibafelismerés.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2024
Alapkövetelmény lesz a Windows 13 -hoz?.
Persze. Hiszen az autód is megmondja, hogx melyik szenzor hibás, melyik izzó égett ki.
A gond akkor keletkezik, ha a meghibásodás blokkolja, vagy zavarja a can-busz vonalat. Márpedig erre (az egyre növekvő számú kommunikálni próbáló eszköz miatt) lassan több esély van, mint bármilyen más hibára.
A mi 20 éves autónk is öntudatra ébrett. A hátsó ajtót nem lehetett kinyitni, csak belülről. Aztán meghallotta a szuperérzékeny fülével, hogy autósbolt, szétszedés, új kilincs. És meggyógyította magát, azóta ki lehet nyitni az ajtót. Én nem tudom, hol bújkál benne az AI, de nekem gyanús, hogy legközelebb a kiégett izzóját is ki fogja cserélni. Most belegondolva, lehet az izzókat is gyógyítja, már elég régén égettek ki.
Lehet nincs is emberi beavatkozás.
Azt nem írják mennyit eszik. Ehhez a számoláshoz kell energia pedig. Idézet: „egy másodperc alatt annyi számítást képes elvégezni, mint 8 milliárd ember négy év alatt ” Idézet: „A kutatók célja egyelőre ennél szerényebb, csak sejtszervecskéket szeretnének szimulálni, hogy azok eredményeit össze lehessen vetni laboratóriumi kísérletekkel.” A természet még mindig hatékonyabb. Gondolkodás és áram nélkül olyat hoz létre 5 perc alatt, amihez a csúcsgépnek akár hetekre lesz szüksége hogy leszimulálja. A macskafogóban már megkérdezte Teufel minek drága műegér, ha az igazi jobban használható. ( bár ide nem illik pontosan, de ez jutott eszembe róla. A világ megismeréséhez biztosan nagyon hasznos lesz.) A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2024
Nekem bicikli csinálta a múlt héten, hogy elindultam vele szerelőhöz, erre rögtön nem rendetlenkedett a váltója
Mondjuk itt nem teljesen értem, a csúcsszög hogy került oda
Mi mindig processzorokban gondolkodunk ha valami okosságot kell alkotni. Pedig egy okostelefon is csak egy járólapból levágott szelet szépen leélezve, hogy ne vágja el a kezünket. A nem elektronikai vénával megálldott (megátkozott) felhasználó számára ennyi. Hogy miként látjuk rajta a távoli kontinensen élő unokákat, vagy hogy nézhetjük rajta a régi idők emlékeit, avagy hogyan tudunk nem létező világban sétálni vele (VR) az nem számít. A legendákban is voltak távolba látó gömbök, babilongyertya, sisak amivel nem létező világokba repülhettünk. Halucinogén szerek hatása alatt álló emberek is beszámoltak ilyen élményekről, pedig gondolom a varázsgombában nem volt processzor.
Egy fogaskerékben sincs, de ez nem zárja ki, hogy gondolkozzon.
Elcsúszott..
Azért az sejthető, hogy a vágóélek egymáshoz képest bezárt szögéről van szó. A fúrószár számomra a talajfúró berendezések alkatrészét jelenti, de kinek hogy..
A fogyasztását szerintem jobb ha nem is kérdezed.
De szorozd ki magadnak, csak ilyenből van benne 9,400 darab. És még sok más is.
Vajon miért éppen a fúziós reaktorok fejlesztése volt az egyik első kutatási témájuk?
Ez még csak fikció.
Én úgy hallottam a rádióban, hogy majd egyszer a Mesterséges Intelligencia fogja majd optimálisan működtetni a reaktorokat, erőműveket, stb. Lehet ezért.
Annyira azért már nem...
Jelenleg kb. 60% körüli maximumot sikerült elérni (értsd: a beleadott energia kb. 60%-át sikerült kinyerni) és azt is csak másodpercekig. De elkészült az ITER, ami remélhetőleg átlépi a 100%-ot, és valóban termelni is fog energiát - de még nem kereskedelmi célból, csupán kutatásként és a további erőművek fejlesztéséhez ad alapot. Egy másik kísérleti berendezésben (WEST) sikerült 6 percig 50 millió °C-ot (vagy Kelvin fokot? ) fenntartani. Az előző bejegyzésem csupán egy vicc akart lenni: Annyi energiát fogyaszt a szuperszámítógép, hogy külön erőmű kell hozzá... A továbblépéshez, vagyis a még nagyobb kapacitású számítógéphez még több energia kell. Annak ellátásához ki kell fejleszteni a fúziós erőműveket és azért kell a mostani számítási kapacitását erre használni...
S ennek milyen hűtés kell még a saját energiafelhasználásán kívül! Nem véletlenül vannak tengerbe süllyesztett adatközpontok...
Az egy kutatás volt, aminek már vége.
Microsoft waves goodbye to underwater data centers
Vagy északra telepítettek.
Azt nem gyógyította meg magán. Ha a másik topikban leírtakra gondolsz. Szerelőnél van...
Volt régen egy film, egy halálos beteg kisfiú apukája úgy gondolta, hogy mivel elkerülhetetlen a vég, az utolsó időszakot felejthetetlenné teszi neki. Mindent megtett azért, hogy jól érezze magát. Az egyik csínytevésük az volt, hogy a nem annyira kedves szomszéd VW bogarába sutyiban, rendszeresen benzint tankoltak. A fickó mindenkinek mesélte, hogy az ő autója milyen irreálisan keveset eszik. Aztán egy idő múlva meg leszívták a naftát. Az ember ment a szervízbe vele, és ott is előadta, hogy eddig mennyit fogyasztott...persze ott is kinevették.
Nekem A Kicsi kocsi újra a száguld című film jutott eszembe.
Tranzisztorok, IC-k és mindenféle egyéb alkatrész mikroszkóp alatt:
Bővebben: Link Aki elég szemfüles az például meglesheti a KD501 bázis emitter letörését animáción, amit fényjelenség is kísér. Vagy az üvegtokos OC45 mit takar. Esetleg a HCPL-0931 "optocsatoló" belsejét, ami valójában nem is optikai, hanem mágneses elven működik.
Ez tényleg érdekesség. Köszi.
Három Tungsram alkatrész is van, az egyik a UA741, ami a jobb oldali 741N felirattól eltekintve teljesen megegyezik a National Semiconductor uA741-essel.
A Tungsram 1977-ben az USA-ban vegyes vállalatot alapított Action-Tungsram néven. Akkor ezt sikerült nekik licenszelni az NS-től vagy csak koppintás?
Hasonló weboldal:
Bővebben: Link
Van olyan weblap is, amely értelmezni is próbálja a képeket: Ken Shirriff's blog
Egy ujabb nem a legbékésebb találmány.
Ausztriában okt 5.-en elindult a telefonos sziréna ahol valamilyen központbol informálni lehet a kiválasztott körzetben az összes telefont valamilyen veszélyröl vagy hasonlo eseményröl. Emlékszem milyen végtelen viták voltak jo 10-15 éve amikor felmerült elöször ez az ötlet. Ma erre jött egy másik hir Libanonbol ( ha igaz), ahol rengeteg ember kezében egyszerre felrobbant a mi telefonjaink elödje, a pager. ( kis dobozka amin megjelenik a hivo telefonszáma) . Nos ezek a pagerek nem egészen világos hogyan, de csak bizonyos emberek kezében robbantak fel megölve 8 embert, de több ezer (2750) kisebb nagyobb sebesüléssel élte tul a merényletet. Érdekes a profiknak évtizedekig tartott megoldani egy ilyen szelektiv broadcast üzemmodot, a terroristáknak ez sokkal jobban sikerült. Arrol nem szolnak a hirek mit lehet egy pagerben a távolrol felrobbantani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |