Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3585 / 3586
(#) Alkotó válasza Suba53 hozzászólására (») Kedd, 20:55 / 1
 
Egyáltalán nem tudom a konkrét választ a kérdésedre, de egy apró részletet talán érdemes tisztázni. Egy "kártyán" nincs pénz. Az a bankszámlán van, amit vagy te töltögetsz, vagy a bank adja hitelbe, vagy egy távoli jóakaród adományozza, vagy megöröklöd, stb., de mindig a számlán van a fedezet. A kártya csak az egyik lehetőség a hozzáféréshez, egyfajta kulcs, ami kinyitja a kincsesládát, de a kincs a dobozban van.
Azért hoztam ezt szóba, mert a környezetemben -főleg hölgyektől- gyakran hallom, hogy "van még ennyi vagy annyi pénz a kártyámon", ami nyilvánvalóan téves értelmezése az elkölthető vagyonnak.
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Sze, 11:28 /
 
Igen, ez így van. De létezik ( vagy legalább is létezett ) olyan banki szolgáltatás, hogy a kártyaszámot megadva lehet pénzt átutalni. Az OTP-nél például volt olyan, hogy kártyák közötti utalás. A kisebbik fiamat így tápoltuk, ha hazaszólt, hogy kéne egy kis apanázs.
Nyilván a rendszer maga tudta az adott kártyaszámhoz tartozó számlaszámot, és valójában arra történt az utalás. A kártya mindig az embernél van, míg a számlaszámot nem mindenki hordja magával.

Aztán lehet hogy ez már megy ki a divatból, valószínűleg az elharapózó csalások, átverések miatt.
(#) sany hozzászólása Sze, 13:18 /
 

Fémhulladék :)

Szerintetek a sima lomtalanítás soran elviszik a fém hulladékot. Gondolok itt pl. DVD lejatszó fém házára, vagy PC tápegység házára? Vagy ezek is hulladékudvar? Veszélyes anyag nélkül.
Majd kirakom, legfejlebb visszahozom. Csak úgy kíváncsiságból.
(#) antikzsolt válasza sany hozzászólására (») Sze, 13:23 /
 
Nálunk nem viszik el ha szét van bontva az elektromos hulladék. Ezért is vagyok bajba mert midnig bontom és kiszedem belőle ami kell.
(#) sany válasza antikzsolt hozzászólására (») Sze, 13:34 /
 
És a műanyagot?
(#) sany válasza antikzsolt hozzászólására (») Sze, 13:44 /
 
És ha beviszek a hulladékudvarba egy doboz apróságot pl. kondi , vezeték, stb . Azt vajon átveszik? Tudom menjek be, de csak mégis mire készüljek.
A hozzászólás módosítva: Sze, 13:44
(#) Frankye válasza sany hozzászólására (») Sze, 13:50 /
 
Hulladékudvara válogatja. Van, ahol "mindent" átvesznek, van, ahol ha csak egy csavar is hiányzik, már szóvá teszik. Többnyire át szokták venni, ha nincs nagyon "szétverve".
(#) sany válasza Frankye hozzászólására (») Sze, 13:52 /
 
Pl. ezt?
(#) Frankye válasza sany hozzászólására (») Sze, 13:55 /
 
Na, ez már lehet, hogy "necces", de attól is függ, hogy az átvevő ember épp milyen hangulatban van... Volt, hogy a TV borítása le volt véve, hogy beférjen a kocsiba (nagy képernyős, hagyományos, CRT rendszerű), és kötekedett, máskor meg a száz darabban lévő elektronikát szó nélkül bevette.
(#) Landsmann válasza Frankye hozzászólására (») Sze, 14:07 /
 
Akkor a megoldás, egy épnek tűnő készülék belsejébe belepakolni a bontott alkatrészeket. Nem hinném, hogy a hulladékudvarban neki állna szétszedni mondjuk egy hagyományos tv-t, hogy nincs-e megbontva. Kívülről egyben van osztjónapot. Egy ilyen készülékbe fér bőven cókmók, de akár egy automata mosógépbe is. Nálunk lomtalanításkor én még mindent el tudtam tüntetni. Lomisok vitték az ezer éves fekete-fehér tv-t, rossz fagyasztószekrényt, stb. Évente szokott lenni a településen elektronikai hulladék begyűjtés. Idén is lesz. Na, oda én is vittem már mindenféle bontott dolgot. Van vagy 2 szatyornyi számítógép alaplap, ilyen kártya, olyan kártya. Azt is le fogom adni. A polgármesteri hivatal udvarán gyűjtik. a közmunkások úgyis szétberhelik a készülékeket, meg guberálnak, úgyhogy amit egészen adnak is le, mire leviszik darabokban lesz. de itt is ki van adva, hogy bontatlan állapotú készülékeket lehet leadni. Mondjuk nem is értem, hogy miért. Mert tényleg, az ilyen számítógép alkatrészektől jogszerűen hogy lehetne megszabadulni. Teszem azt, tönkre megy a hálókártya a gépben. Veszek másikat, a régit hova teszem? Kukába nem lehet, mert veszélyes hulladék. Leadni nem tudom, mert nem komplett készülék. Ezek a szabályozások sem éppen életszerűek.Nem az lenne a cél, hogy minél kevesebb legyen a hulladék és feldolgozzák őket? Akkor miért nem mindegy, hogy egy pc alaplapot rakok ki, vagy egy komplett számítógépet? Utóbbit is úgyis szét fogják bontani.
(#) Frankye válasza Landsmann hozzászólására (») Sze, 14:21 /
 
Az életszerűségen nem lehet vitatkozni, ez tény. Sajnos az éves elektronikai hulladék begyűjtésnél - nálunk - figyelik a "bontatlanságot". Viszont az ötleted tetszik, hogy egy másik készülékbe rakni a maradékokat.
(#) bbb válasza Frankye hozzászólására (») Sze, 20:13 /
 
Amikor legutóbb hulladékudvarban akartam így leadni multifunkciós kis tintás nyomtatót, akkor sírt nekem az ottani emberszerű lény, hogy csak egyben adhatom le, ez meg szét van bontva (persze, az üveglapot és a motort megtartottam belőle, mint egyetlen értéket). Érdekes mód amikor azt mondtam, semmi baj, ott hagyom a sorompó előtt a kapuban, kezdjen vele amit akar, azonnal megváltozott a hozzáállása és berakhattam a konténerbe, ahova való volt.
Amikor meg itt szerveztek veszélyes- és elektronikai hulladék leadási akciót (mohu előtt évente kétszer, azóta még nem volt idén), akkor nem nézték, hogy mennyire van megbontva. Egyetlen szempontjuk az volt, hogy "értékesebb", ekkor másik konténerbe kellett rakni, ill. az autógumiknak volt külön kupaca. Amióta mohu van, sok minden megváltozott.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Sze, 20:20 /
 
Igazán nyithatnának a MOL Campus főbejáratánál egy "minta palack visszaváltót"...
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Sze, 20:44 /
 
így van. Itt is volt gyűjtés, ott simán elvette tőlem. Mondta odateszi az apróságokhoz. Ugyanilyen doboz volt, mint a képemem.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Sze, 20:44 /
 
Miért kellene fémhulladék esetében lomtalanítással foglalkozni? A MÉH-telepek még pénzt is adnak érte.
A többi kérdésre: elektronikai hulladékot az azt forgalmazó köteles átvenni. Vannak kitételek, de az csak arra vonatkozik, ha az általánosnál is veszélyesebb dolgot adnál át. (atombombává alakított, vagy fémszögekkel kivert dolgot ne vigyél). Az nem is lehet, és nem is kifogás, hogy hiányos.
Napi tapasztalat, hpgy várakozok rámpára, és jönnek az emberek: hol lehet az elektronikai hulladékot letenni? Hát itt, mondják nekik. És leteszik. (Van, akitől érdekesebb dolgokat olyankor én kérek el)

És nem kizárólag jófejségből veszik át, kötelezve is vannak, maguk is írják:
átvátel


Nagygépeket is leadhatsz náluk, épp ma vettem mosógépet, azt mondták: a régit bármokor behozhatom. (Nem fogom, mert nálunk a MÉH azért pénzt ad)
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:45
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Sze, 20:46 /
 
Az a baj itt nincs MÉH.
(#) pavikpeter válasza sany hozzászólására (») Csü, 4:54 /
 
Felénk az ilyen holmit a buckalakók szokták elvinni kb három perccel azután, hogy kirakom. Megérzik mint muslinca a forrásban lévő cefre szagát.
(#) Macsek71 válasza antikzsolt hozzászólására (») Csü, 8:41 /
 
Egy érdekes történet ~15 évvel ezelőttről :

Akkori melóhelyemen a hulladékok kezelése a munkámhoz tartozott. Cégünknél nagy felújítás volt, rengeteg informatikai eszközt selejteztek. Ezek szállításra előkészítése - raklapra szerelt kb 1 m3 dobozokba tetriszezése volt - e dobozok számától is függött a fizetendő tarifa...

Jött az ötlet : a gépházak vas anyagát mi is (a cég) le tudjuk adni, kollegáimmal ráérő időnkben elbontottuk a gépeket... Szétválogattuk, az e-hulladékos cégnek szinte csak az áramköri lapok lettek dobozolva. Jött az átvevő, majdnem nem akarta elvinni, mondván kivettük belőle a hasznukat ...
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Csü, 11:26 /
 
Úgy tűnik a fémhulladék meg a netes lefedettség nem igazán fér meg egy topikban...
Egyenlőre 30-as lefedettségi térképet keresek, mindjárt indulok a T...pontra, de bizonyára ott sem fogjom megtudni, hogy az adott helyen mire számíthatok. Úgy tűnik Gánt környékén katasztrofális a 30-as térerő (is)...

T_K_nemOK.JPG
    
(#) Suba53 válasza Macsek71 hozzászólására (») Csü, 11:47 /
 
Vannak e-hulladék kereskedők, akik még pénzt is fizetnek az ilyan belsőségekért. Pár éve még árlistát is kaptam, hogy mennyit fizetnek processzorokért, memória modulokért, alaplapokért, bővítő kártyákért. Szinte mindegyiken rengeteg aranyozott csatlakozó található, amikről az arany szépen kinyerhető. Gondolom ez volt az üzlet lényege.
(#) Landsmann válasza uniman hozzászólására (») Csü, 12:45 /
 
A térképen szerintem elfelejtettéák frissítani a lefedettséget. Vn egy B20-as bázisállomás a Yetteltől, az adja a Telekomnak a 4G-t. A Cellmapper szerint is jó a lefedettség. A Yettelnek meg kimondottan jó, mert a B20 mellett van B1, B3, B8 és B28 is. A Vodafone egy B8-as bázisállomással nyomul. Tehát ott helyvben a Yetteltől lehet várni a legjopbb internet sebességet.
(#) uniman válasza Landsmann hozzászólására (») Csü, 13:42 /
 
Köszönöm az infókat. Yettelnél nem látom a kedvező kártyás net megoldást. A másik kettőnél 1-3 ezerből már meglehet oldani... De akkor a Y-nél kezdek, hátha...
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Csü, 15:55 /
 
A "T" lett a nyerő (extra udvariasak voltak, minden papírmunkát azonnal intéztek)..a y-nél tripla ár(tudatlanok). A "v"-nél meg azt sem tudták megmondani, hogy mennyi a tuti-s percdíjam...
(#) Landsmann válasza uniman hozzászólására (») Csü, 16:12 /
 
Kártyás netügyileg a T a nyerő a Maratonnal. Főleg ha nem rendszeresen van használva, vagy kis adatforgalomra. Szerdánként van Domino Day, ilyenkor 24 órára adnak extra perceket vagy netet, de havonta adnak 50 mb netet is, de mindezeket kézzel kell bekapcsolni, nem automatikusan aktiválódnak.
(#) uniman válasza Landsmann hozzászólására (») Csü, 16:29 /
 
2 ezerért 40 perc és 2 giga net 366 napra.... Ez azért fontos mert nem tudni mi fog fogyni. Rosszul halló, ágyhoz kötött beteg fogja hónapokig használni...
(#) exabit hozzászólása Csü, 16:36 /
 

Radon mérés

Most futottam bele, ha valakit érdekel mennyi lehet a radon az otthonában, akkor ingyen megtudhatja: Radon felmérés
Egy évig mérnek, 4 havonta küldik a detektorokat, a következő etap valamikor télen kezdődik.
A honlapon mondjuk szerintem elírták mert az tuti hogy semmilyen íze nincs.
(#) zolika60 válasza exabit hozzászólására (») Csü, 17:24 /
 
Idézet:
„A honlapon mondjuk szerintem elírták mert az tuti hogy semmilyen íze nincs.”

Ettél már ilyet? Egyébként vajon mire jó nekem, ha tudom itthon milyen szintű a radon sugárzás? Ha eddig jó volt nekem ezután is jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:26
(#) rectamas válasza exabit hozzászólására (») Csü, 17:47 /
 
Nálunk elvileg nagyobb mennyiségben van (nézsai radon anomália)
Tisztítja a tüdőt
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:48
(#) antikzsolt válasza uniman hozzászólására (») Csü, 18:28 /
 
Jobban járnál ha előfizut vennél neteset. Hívni lehet. Aztán ha nem kell felmondani a szerződést. 2 gb kb 3-4 nap és elfogy még ha csak beszélgetés is van rajta. Ha meg face vagy filmnézés hamarabb. Kb 50-60 GB forgalom lesz. Nekem úgy hogy heti 6 napot dolgozom 3 műszakban sokat alszom 93 gb fogyott el sima adaton + wifin meg 27GB mellé.
(#) exabit válasza zolika60 hozzászólására (») Csü, 19:07 /
 
Ha kiderül hogy alacsony a szint, akkor legalább lehúzhatsz egy tételt a "dolgok-amik-megölhetnek" listádról, hogy "- Na, a radon már biztos nem fog végezni velem!".
Következő: »»   3585 / 3586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem