Fórum témák
» Több friss téma |
A Hestore-ból a 2600mAh MOT fantázia nevű darabból vettem korábban pár darabot, de egyet már ki kellett dobnom, mert folyt belőle az elektrolit.
Rendeltem volna, de akkor jött a bökkenő: minimum rendelés 5000+áfa. Annyi rendelnivalóm nincs ott... Úgyhogy kénytelen vagyok máshol keresgélni. Minden esetre jó tudni, hogy ebbe a modulba lapos vagyis pöttyös kell. Ha még dobozt is találnék hozzá, összeállna a rám szabott powerbank.
Én már több kütyümet, amik 2-3db 1,5V-os alkáli elemről mentek, átalakítottam úgy, hogy 1 db 18650-es, vagy 18500-as cellával működjenek. Elemlámpák, vezeték nélküli kapu csengő beltéri rész, stb. Úgy hogy ha több cellát veszel, előbb utóbb meglesz a helye.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2024
Az is van...vagyis cella nélküli üres ház! Akár 8 cellával...most beleteszel 2 darabot...később még párat.
DE kérdeztem már a bikázódat, ha rossz, abból ki lehet a cellákat szedni...vagy nem?
Valószínűleg a bikázóban, ahogy több más lapos power bankban is, nem ilyen cellák vannak, hanem lapos, fóliába csomagolt darabok. Legalább is amit én szétszedtem, egy rossz 5000mAh power bank, abban így volt.
Igen, eléggé lapos, de azokat is bele lehet drótozni...
Biztosan ki lehet belőle szedni a cellákat, és nem bánom, szétszedem, mert úgyis döglött. Megnézzük, mi van benne.
De kezdjük az alapokkal. Mindenütt egyformán le van ragasztva. Hol kezdjem, milyen szerszámmal? És főleg mi célból? Azért nem működik, mert döglöttek a cellák, nem?
Bizonyára vékonypengéjű késsel (hard gitárpengetővel) fel lehet feszegetni a fekete hátlapot...
A hibamegállapítás úgy könnyebb...
Idáig jutottam...
Remélem, nem folyik ki semmi, ha leszedem az ezüstszínű fóliát. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2024
Kösz a figyelmeztetést. Már nekiestem volna.
Kék műanyag borítás is volt rajta, már azt se kellett volna leszednem. Majdnem folytattam, amikor megláttam a figyelmeztetésedet. Most ijedtemben elszaladtam vele a legközelebbi használt-elem kukához és kidobtam az egészet.
Nem kellett volna így szétkapni a cellát. Ha csak simán leforrasztod, levágod a kivezetéseket, megmérhetted volna a feszültségét, amiből kiderült volna, az akku állapota. Amit én szétszedtem abban a cella tökéletes állapotban volt, az elektronika döglött meg. És ahogy írtad hirtelen ment tönkre, vagyis nagyon valószínű, hogy ebben is az elektronika halt meg.
A kitermelt cellát feltöltöttem egy cella töltővel, és várja az ötletet, hogy mire használjam. Most már mindegy, ott van a legjobb helyen, ahova dobtad.
Csak így utólag mondom, hogy ha a cellát normálisan vetted volna ki, akkor megspórolhattad volna a rúd cellákat. Ugyanis ennek 7,4Wh kapacitása volt gyárilag. Így évek múltán is lehet hogy simán tudta volna az 5-6Wh ( 5000 - 6000mAh ) kapacitást.
És ha ráforrasztod a modul akkumulátor kapcsaira polaritás helyesen, akkor nem is kell beletenni 18650-es cellákat, ez egymaga tudta volna azt amit két 2000 -2500mAh rúd cella. Bedobozolni valahogy, és használható is. De ez csak az ilyen barkácsolóknak jut eszébe, akik itt lopják a napot a fórumon.
Van ilyen telefonakkum, annak több a wattórája, de ez csak négyezres (mAh)...(persze ultrabook-ból származók is vannak sokszor több Wh-val.
Mit gondoltok, 2 ilyen akkuval a modulban működne a hangszóróm? Vagy melyik a legolcsóbb a https://thebatteryshop.eu/hu/ oldalon, ami nekem megfelel?
Hello,
Én ezt venném innen. Ebből 2 már 7000mAh. A modul 3A-t tud, a kis hangszóród nem vehet fel többet 1A-nál.
Neee, pofára esés megint. Minimum 8000-ért kell rendelni náluk.
Mehetek valóságos szaküzletbe, csak nem ismerem ezeket. Segítsetek: Budapesten, lehetőleg a belvárostól délre, melyik bolt és a választékukból mit kérjek.
Ők profik...Bocskai út, vagy a Váci út.
Az akkumulátoraik kapacitása valós! De az ötezres kereted kevés lesz... A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2024
Bármilyen akkuról működik, mert a modul 5V/3A tápot tud biztosítani az elvileg USB-ről táplálkozó hangszóróidnak.
Az akku kapacitásától csak az függ, hogy mennyi ideig tudja az áramigényt kiszolgálni. Vagyis "X" óráig tudod élvezni, vagy tovább, ha combosabb akkut teszel bele. Az "X" a hangszóró valós áramfelvételének a függvénye.
Akár ez is jó? Gyanúsan olcsó. 2 db.
Több mint 5000 Ft ! (Szállítással) Mért nem jó az, amit már 5X mutattunk 953 Ft-ért?
Te ezt elhiszed "9800 mAh", elfelejtedd amit 100X leírtunk !!!??? Én "kiszálltam" ! A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2024
Szállítással 2500 ft. Az elemnagykerrel az a baj, hogy ott minimum 5000-ért kell rendelni.
Ha a 9800 kamu, akkor ez csak azt befolyásolja, hogy hány órát szól a hangszóró, igaz? Itthon használom, úgyhogy az mindegy, újra töltöm. A lényeg az, hogy rendesen szóljon, amíg szól. Az rendben lesz ezzel az olcsó akkuval?
Az rendben, hogy gyakrabban töltöd az akkut, de várhatóan az élettartama is jóval rövidebb lesz mint egy normális akkunak.
Bármilyen alatt nem az egyértelműen hamisított darabokra gondoltam.
Ha komolyabban meg akarod tudni, hogy ezek a hamisított akkuk mire képesek, akkor javaslom, hogy vegyél egy nem túl drága Li-Ion akku kapacitás mérő kis kütyüt. Én ilyenekkel mérem a különböző bontott, meg egyéb akkumulátoraimnak a kapacitását. És ez már sok hamisított darabot is lebuktatott, amik a rájuk írt irreálisan magas kapacitásnak csak a töredékét tudták.
Végül én is ott vettem a kézilámpába, amit tőled kaptam. A legolcsóbbat, de jól működik vele.
Pár perc alatt ráhegesztették a forrasztófüllencseket -igaz, így picivel drágább (darabonkent valami 250-el), de így már otthon összeállítható lett.
Örülök, hogy van egy jó "zseb"lámpád. A többi példányt is meg kéne javítanom...hány cella van benne? Ez jobb vétel (bár nekem 3S7P-hez kéne 21 db, az más szép szumma)
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
A hibas cellacsoport kiszedese, vagy potlasa lenne a jarhato ut!
Benthagyni semmifelekeppen sem! Helyileg merre lenne a javitas? A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |