Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Na megnéztem hogy változott-e a dolog, illetve kifotóztam a CP kártya Diagnostic Buffer-t.
Ami furcsaság van, hogy a 2-es címzés X-el jelenik meg. Illetve HW configban szürke minden modul az ET200-on.
Amire még gondolni tudok, hogy nem jó a kábel bekötés, a 2-es cím sem szerencsés, általában a CPU szokta használni.
Próbáltam már másik címmel, igazából nem kellene ütköznie,mivel a CPU csak MPI-t tud.
Profibus csatin ebbeb az esetben hogy kell legyen a dip kapcsoló?
Mindkét kábelvégnek a bejövő (A1, befelé mutató nyíl) csatlakozásra kell bekötve lennie és mindkét dip kapcsolónak ON állásban kell lennie. A mini protocol hiba arra utal, hogy túl gyorsan hívja a CPU a kommunikációs blokkokat. OB1-ben a meghívás sűrűségét lassítani kell. Ezt írják róla:
Idézet: „The mini protocol fault indicates a temporary overload of the CP. This error occurs with very fast CPUs of the new generation, such as CPU 316-2DP or CPU 318-2DP. These CPUs have a very short OB1 cycle. The job triggering through DP SEND/RECEIVE calls in the STEP 7 program can greatly load the CP. In this case the CP can no longer process each job triggering. The jobs that are triggered at the point of overloading are then aborted. The ERROR flag is set on the block and the error code 0x80C4 appears in the status word. In some cases, if operated as DP slave, the CP might no longer answer Data Exchange messages of the DP master.” Melsec FX3GAÜdv Mindenkinek!Szeretnék szóra bírni egy Mitsubishi FX3GA-24MR tipusú PLC-t. Megrendeltem egy adatkábelt, amit sikeresen be is néztem, mert nem figyeltem a csatlakozóra... Programozó kábel A problémám az, hogy az USB átalakító és a kábel is APA csatlakozóval van ellátva. Nem találtam használható átalakító rajzot a neten, hogy lehessen programozni. Találtam már olyat aminek ANYA a csatlakozó vége, de az 3x annyi és nem is értem mi a különbség köztük, mert leírást nem találtam egyik kábelhez sem. Ebben kérnék segítséget, hogy miként lehetne össze hozni a kommunikációt a PC és a PLC között. Előre is Köszönöm a segítséget!
Én csinàltam egy sima anya-anya kábelt.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2024
Szia! Én raknék közé egy null modem kábelt, vagy levágnám a programozó kábel 9 pólusú csatiját és forrasztanék rá egy anyát. Ha nem megy a kommunikáció, akkor az RX-TX szálakat fel kell cserélni.
Melsec FX1, FX2 FX3 programming cable schematic
RS422 vagyis nem sima soros kapcsolat. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2024
Amivel azt szeretnéd mondani, hogy szintillesztés és R485 konverzió, és nem csak RX <-> TX felcserélés a kulcs?
Pontosabban valami hasonlót.
RS232 asszimmetrikus kapcsolat, az RS485/RS422 szimmetrikus, vagyis RS232 eseteben van egy jel vezeteked + egy GND, mig a szimmetrikus adattovabbitas eseten csak jel vezetekeid (+/-) vannak nincs GND (az egyik pozitiv a masik negativ komplemens logika).
Ha tudsz angolul, akkor itt egy osszehasonlitas: Bővebben: Link
Idézet: „Ha tudsz angolul” Maradjunk annyiban, hogy nem anyanyelvem.
Köszi Mindenkinek a segítséget!
Akkor az az egyszerűsített változat amit rendeltem, megy a levesbe. Rendelek akkor ilyen "normális" programozó kábelt hozzá, nincs értelme kinlódni vele. Nem néztem utána én hülye hogy milyen kommunikációval dolgozik. Ahogy beírtam a barátunknak a nevet és a kábelt, már ki is dobott egy csomót. Értelem szerűen az olcsóbbikat rendeltem, de már meg is bántam így utólag. Melyiket rendeljem meg szerintetek? kábel 1 kábel 2
A "kabel 1"-et es keritsel olyan eszkozt (pl. regi pc) aminek meg van soros portja. Ezutan szukseged lesz a Melsec GX dev programra is.
Hát ez nem nagyon jó hír a régi PC-s soros port miatt...
Az USB/RS232 átalakítóval nem menne rendesen? Az van több is és egyszerűbb lenne, főleg a laptop miatt és a majd helyszini finomítások miatt is. A szoftver megvan, azzal nincs gond.
Hali, a 2-es kábelbe is egy 200ft-os illesztő IC van, de természetesen mennie kell átalakítóval, ha az első kábelt veszed, legalább tudod RS232 porttal is használni.
Azt gondoltam én is persze, hogy egy kalap szinte az összes... csak vannak olyanok amiben "x" láb nincs kivezetve és emiatt pont, hogy nem is működik.
Köszi Mindenkinek a segítséget és az infókat! Megrendelem akkor a kábelt és meglátjuk mit sikerült össze hozni.
Nem akarok hulyeseget mondani, de az eredeti RS232 az nem +/-12V-os rendszeru volt?
Idézet: „eredeti RS232 az nem +/-12V-os rendszeru volt?” Majdnem igazad van! Egy elég széles feszültség sáv van megadva a logikai szintnek! https://hu.wikipedia.org/wiki/RS-232
Az RS232 feszültsége a jelátvitelnél eléggé széles tartományban van ahogy én tudom, de ez persze nem biztos.
Ahogy látom már dB_Thunder is írta és még csatolta is a tényleges adatokat. Modbus problémaModbus-on kommunikálni kellene egy Siemens S7-1200 és Kinco MK43E PLC-kell.Kinco küldi az adatot a Siemens felé. De nem működik Kinco és a Siemens kommunikációs beállításai ugyanazok. Kinco "MBUSW" beállításai: Port:2, Slave:B#1, Fun:06, ADDR:30, Count:1, Write:LW120 Siemens MB_Master beállítások: MB_Addr:1, Mode:0, Data addr:40031, Data_len 1 Természetesen a vezetékek felcserélésével is próbálkoztam. Valaki tud érdembe hozzá szólni? Köszönöm! Interbuszos modulÜdv Mindenkinek!Adott egy régi festos szelepsziget, interbuszos modullal. A buszt egy S5-ös Siemens felügyeli, több más plc-vel, jeladóval együtt. Szerettem volna egy újabb cpx sorozatú szelepszigetre cserélni. Vettünk egy használt de biztosan jól működő szigetet. A szelep konfiguráció más volt, de átalakítottuk olyanra mint az eredeti. Beszerelve a rendszerbe a busz nem aktív, világít a sárga RD led. Ha a régi festos interbusz modult cserélni kellett, semmi teendő nem volt, csak a dip kapcsolókat kellett beállítani. A hozzá értőktől kérdezném, hogy melyik oldalról kéne megközelíteni a hibát? Az S5 paraméterezést kell módosítani, vagy a Festot kell paraméterezni? Mi lehet a gond? A segítséget előre is köszönöm..
Ez így biztosan nem lesz jó, mindkét eszköz "Master" módban működik...
A Kinco-n nem kell semmit csinálni, csak ki kell keresni az olvasni kívánt regiszter Modbus címét a leírásból (pl. a VW2000 regiszter a 1101 címen érhető el, ami a Siemens-nél 41101-nek felel meg). A Siemens PLC-ben először a "Modbus_Comm_Load" utasítással létre kell hozni a soros kapcsolatot, majd a "Modbus_Master" utasítással kiolvashatók az adatok (előfordul, hogy a címhez hozzá kell adni 1-et a helyes működéshez, pl. az előbbi 41101 helyett 41102 lesz a kezdő adat címe).
Igen , időközben rájöttem, hogy lesz a Kinco PLC-ből slave.
Siemens PLC-ben beállítottam a kommunikációt (más eszközzel megy is) Kinco-ból , hogy küldöm ki az adatokat. Többször átolvastam a leírást.Azt már tudom, hogy XMT utasítás kell hozzá csak nem tudom, hogyan alkalmazzam. Egyszerűen csak mondjuk 2024 értéket akarom átküldeni. ??? |
Bejelentkezés
Hirdetés |