Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Megint elakadtam melléklet képeken látható, hogy folyamatosan változnak az értékek. Mintha odébb tolodnának. Vagy túl sok jön. Megtudom állítani az olvasási ciklust akkor pillanatnyi értékeket látom.
Ha Byte vagy Word vagy Int-be jelenítem meg és hex formátumba akkor is ugrálnak az értékek.
Nem tudom, mivel jeleníted meg a vett adatokat, én mikrokontrollerrel olvasom őket és nincs ilyen gond.
Van kéznél olyan USB - RS232 modul amit egy egyszerű Terminal programmal is lehet használni? Kicsit olyanok az adatok, mintha a kommunikáció beállításai sem stimmelnének. 8N1 van beállítva? szerk.: Mielőtt újra elkéred az adatokat, törlődik a tömb? A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2024
- S7-1200 PLC-t használok, Data_block-ban van a megjelenítés
- Van ilyenem modulom de még így adat lekérdezésre nem használtam. Az eszköz hálózaton van TCP/RS232-vel elérem és látom az eszközt . 8N1 van beállítva, bármi másra állítom nem megy - PLC-ben tömb törlést még nem használtam, nem törlődik Lehet , hogy a Putty nevezetű progival kellene megpiszkálnom. De nem tudom milyen formátumba írjam be az általad írt karaktersort A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2024
A Putty programmal kb. sehogy vagy csak nagy szenvedések árán. RealTerm programban egyszerűen, lásd melléklet. "Send Numbers" feliratú gomb.
Újból tudtam foglalkozni vele.
Megcsináltam, hogy lekérés előtt törlöm a tömböt. De egyszer jön 48 karakter utána meg 24. Csináltam egy kis kiegészítést, hogy csak a 48-at olvassa be. Majdnem jó. Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek! Nemsokára jövök egy modbus-os problémával .
Sziasztok!
Ali-s Mitsubishi kompatibilis (FX2N) kispaneles PLC-n tanulgatok. Sok olvasgatás után sem találom a kétirányú számláló (pl. C200) irányvezérlő bitjét. Van, ahol M8200-at említenek, más leírásban csak annyit, hogy speciális bitekkel vezérelhető. A minták a szerkesztőben hibát jeleznek, nem informatív, mi a baja. A feladat: 2 bemenet, egyik a clock a másik a DIR. Sehogy sem tudom megetetni vele. GX works, Developer-ben hullik a hajam.
Csak meglett nagynehezen. Az M8200 jó, de a C200-hoz mindig kötelező valami komparálási értéket megadni (ha használom, ha nem), tehát C200 K1000 mondjuk. persze a leírásban ez nem így szerepelt, kínjában már az ember minden hülyeséget ír, aztán egyszer csak nem kukorékol hiba miatt Köszi!
Üdv Mindenkinek!
Adott egy Omron CP1L PLC, egy Omron NB7W HMI és egy Omron W4S1 SWITCH. A PLC és a HMI a switc-be dugva, plusz a laptop is . Az egész hálózat ethernet alapú. Keservesen sikerült a PLC-t beállítani, hogy elérhető és programozható legyen, viszont a HMI-vel nem kommunikál. A HMI-t USB-n keresztül elérem és megy is a fel és letöltés. Ilyennel még eddig nem foglalkoztam, így nem igazán tudom mi a folyamata a beállításoknak vagy konfigurálásoknak. Valószínűleg a PLC-t kellene konfigurálni létrán belül a HMI olvasására, de ezt nem tudom, hogyan. Amit szeretnék elérni, hogy a HMI-n lévő kapcsoló, bekapcsoljon egy fizikai kimenetet a PLC-n. Tanulás céljábol lett össszerakva ez a kombináció, egy működő ám leselejtezett gépből. Ennek megvalósításában esetleg tudna valaki felvilágosítást adni? Előre is Köszönöm!
Szia!
Én nem Omron-nal, hanem Delta-val csináltam ilyesmit. Néhány főbb dolog: -Minden eszköznek megfelelő osztályú IP címének kell lennie, de ezek nem egyezhetnek. Ezt szerintem a PLC manualja megadja, de talán itt is ilyesmiről írnak -A kommunikáció beállításánál maszkokat is meg kell adnod, úgy hogy lássák egymást. -A HMI program megírásakor az egyes változók címzésénél az útvonalat is meg kell adnod, azaz melyik IP címen lévő PLC adataival akar csinálni valamit a HMI Az, hogy részleteiben ez az Omron-nál, illetve a hozzá tartozó fejlesztő eszközökön hol és hogyan kell beállítani, abban nem tudok segíteni.
Szia!
Deltával már én is csináltam 3 PLC + HMI kombinációt egy switc-en keresztül, de az valahogy nekem sokkal egyszerűbbnek és érthetőbbnek tűnt. Itt a HMI-n nem is tudom hogyan lehet a változó útvonalát megadni, vagy hasonló. A címek nem egyeznek, azok stimmelnek, bár a " router " rész az nem tiszta, de lehetséges ott van valami, bár még attól a HMI változó útvonala még homály akkor is. Mindenesetre, végig zongorázom a linkben leírtakat és akkor már elvileg legalább a hálózati rész jó lesz és csak az elérés részét kell még megválaszolni.
Sikerült megoldanom az alap feladatot a link, alapján amit küldtél. Sajnos egyik olvasmányban sem volt szó a " router" beállításáról így ezt nem is erőltettem. Most már működik a kapcsoló. A HMI-n mutatja egy "lámpával" az állapotát és a PLC-n is változik a 100.0 kimenet.
Nagyon Köszönöm a segítséget! Most egy kis próba és bohóckodás, aztán irány tovább az értékadáshoz és a többiek.
Sziasztok valaki megtudná mondani mi lehet a probléma és hogyan lehetne megoldani?
Van egy plc-beállításom egy gépben: S7 1513-1pn (eCon 2000 kapcsolóhoz Ethernet-kábellel is csatlakoztatva), 1542 profinet (ethernet kábelen keresztül is csatlakozik egy Aruba 1930 24g 4sfp switchhez), 3-3 i/o modul. HMI (Ethernet kábellel csatlakozik egy Aruba 1930 24g 4sfp kapcsolóhoz), PC (Ethernet kábellel csatlakozik az Aruba kapcsolóhoz), Csináltam egy biztonsági mentést (feltöltöttem) az 1513 plc-ről és letöltöttem egy új 1513 plc-re, de a gép nem működik az új plc-vel. A plc neve, a profinet neve, a plc IP-címe, a firmware verziók és a használt memória mindkettőben ugyanaz. De a gép nem működik. Amikor laptoppal csatlakozom az eCon 2000 switch-hez, a Tia portál a következő különbségeket mutatja: eredeti: új: Mit kell változtatnom? (Új vagyok a profineten, elnézést) Tud valaki segíteni?
Sziasztok!
Adott egy S7 312-es CPU és egy CP 342-5 A kérdésem az lenne, hogy CP kártyán keresztül tud kommunikálni a CPU az ET200-al? CPU-n csak MPI csatlakozási lehetőség van. Próbáltam HW configban megcsinálni a címzést, illetve programon belül is a SEND_DP illetve RECV_DP funkciókkal. Addig eljutottam, hogy a CPU és a CP kártya nincs hibában, viszont hiába kapcsolom az adott kimenetet, nem történik semmi. Ez a CPU nem tudná kezelni a profibus-t? Előre is köszönöm a választ!
Az eredetinek írt screenshot-on is az látszik, hogy nem egyezik a PLC-n és a projektben talákható program. Biztos le lett töltve rendesen?
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2024
Típusszám(6ES7.....) alapján lehet megmondani, hogy a CPU mit tud.
Most típusszámot nem tudok mondani, viszont ez valószínű még a legelső 300-as széria.
Sima 312-es. Megnéztem, nem tudja a profibus-t, de azt nem lehet megoldani, hogy a hátsó bus sínen beszélgessen a CP kártyával?
Tudnia kell kommunikálnia vele.
Csináltam képeket, program, DB-k, HW Config, ET200 és I/O modul címzések.
Ezek alapján hátha kapok segítséget. Igazság szerint, próbáltam már többféleképpen, viszont vagy a CP kártya volt bus hibában vagy pedig az ET200. Ezzel a felállással stabilan zöld minden, viszont mégsem jó. CP kártya online diagjában annyit vettem még észre, hogy dobálja a hibákat: “Protocol error in miniprotocol” Szívesen fogadok bármilyen építő jellegű kritikát, kezdő vagyok.
Sziasztok!
Tud valaki segíteni használt PLC értékesítésben, beárazásban? Van egy nagyobb készletem Telemecanique Modicon TSX Premium sorozatból, sokféle modullal. (van 1-2 rossz modul is közötte, de azok jelölve vannak)
Nem próbáltad simán az I/O-kart olvasni/írni. I2.0 vagy Q2.0. Nem szoktunk DP_SEND/RECEIVE-el I/O-kat kezelni. Egyszerűen a címre kell hivatkozni.
Sziasztok,
Siemens S7-1500 PLC-nél van olyan funkció,hogy csak olvasni lehet a PLC-t? Adott egy gép,ami még nem a mienk,de a PLC-vel online-ba kell mennünk,karbantartóknak,és nem szeretném,ha valaki valamit rátöltene. 1516F,és 1518TF PLC-k. Köszönöm!
Ha nincs meg ez programban akkor System Fault van.
Egyébként próbáltam kivezérelni a Q2.0-át, illetve I2.0-ra adni 24v-ot viszont fizikálisan sem történik semmi, illetve a PLC szerint kapcsolom a Q2.0-át, de fizikálisan ugyanúgy semmi nem történik.
Be kell állítani a letöltéshez jelszót, ez a legjobb megoldás. Számomra érdekes, ha a karbantartóknak kell nézegetni a programot.
Akkor valami nincs rendben a hardver konfigurációval sem. Minden kommikációs blokk nélkül hibamamentesnek kellene lennie. Látom 2-es bus címet használ az ET200. A DIP kapcsolók is így vannak beállítva?
Köszönöm.
Ahhoz hogy javítani tudd a gépet,kell ismerni,hogy hogy működik,legalalaposabban meg úgy tudod megismerni,ha tanulmányozod a PLC programot. Hibakeresésnél is nélkülözhetetlen,hogy online-ba tudj menni. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2024
Ha erre van szükség rendszeresen, akkor a PLC programban a hibakezelés nem megfelelő.
Én nem láttam még olyan gépet,amiben a hibakezelés 100%-os lett volna,pedig 100+ géppel dolgozok/dolgoztam,20 féle gépgyártótól.Főleg ilyen bonyolult gépeknél,mint amikkel dolgozunk.Nem tudsz minden eshetőségre diagnosztikát programozni.
Persze, a címzés jó, ha nem lenne jó bus hiba lenne. Igazából azért kell a kommunikációs blokk, mivel a CP kártyát használom Masternek. Holnap próbálkozok majd vele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |