Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Akkor őssze kevertem. A fehér ledem 3W-s. 1 Led nagyon nem elég, vagy csak bizonytalan a fotózás minősége?
Nagyon hosszú az exponálás és nem világítja be eléggé a nagyobb nyákot. Most kb 20cm-ről csinálom 1 LED-el, de nem a legjobb. És a fólai is elég sokat felzabál abból a kevés UV-ből.
Üveglapot használsz a fólia leszoritásához?
Nem! Nem kell. frankón felfekszik a fólia. persze csak akkor ha megfelelően van tárolva.
Akkor még az üveglap is levesz az UV-ből.
Na mindegy azért megpróbálom... Azért 6 db UV led az drága lenne próbálkozásnak. Milyen egyszerű is lett volna az élet pár db Leddel...
Hát igen. De lehet kettő is elég. és kisebb nyákokhoz tökéletes.
Lehet, de a tervem az, hogy max A4 méretig tudjak magamnak nyákot gyártani.
Kipróbálom majd keddel is és ha nem tetszik akkor veszek konrad féle izzót. Aztán majd azt hűtőm.
Inkább vegyél germicid csövet!!!!!!! A conrádos izzó 300 órás élettartamával nem ér semmit. És ahoz képest drága. A Germicid pedig relatíve olcsó az élettartamához képest. és megoldható hogy 6-12Vról is menjen......
Hi!
Panek alját mivel lehet védeni az oxidtol? Eddig befuttattam a sávokat, de mi lenne ha szilikonnnal bekenném az egészet, és akkor azt javításnál egyben le lehet húzni...? Vagy az nem jó? Nem akarok drága holmikat...
Erre a célra van lakk spay(átforrasztható), gyanta spay. A gyanta spay-m elfogyott. A lakk spay-nek meg megnézem a tipusát. De a legegyszerűbb ha tisztaszeszbe fenyőgyantát oldasz fel és ezzel kened be.
"Direkt lehet kapni erre a célra védő lakkot.
Zöldes-lilás-kékes színe lesz utána a nyáknak. Átforasztható és szigetel is. TN 180 Védőlakk a pontos neve. http://www.wolf.hu/ " - Ha egy oldalt vissza lapoznál akkor ott már volt erről szó.
Sziasztok!
Szeretnék nyákot készíteni, műnyomó papírral! Van egy lézernyomtatóm is! Érdeklődtem a www.panton.hu -nál, és náluk van műnyomó papír és mondták, hogy 100g-os a legvékonyabb és 350g-os a legvastagabb, persze e két érték között van sok fajta is. A kérdésem az lenne, hogy hány grammosat rendeljek tőlük, melyik jó a nyákhoz? Segítségeteket előre is köszi! Üdv. Andy
Én 160w-os HMLI higanygőz izzót használok nyákfotózásra, kb 15-20 centiről, 17-18 percig, és kb 3-4mm-vastag üveglappal szorítom le a rajzot, az üveget pedig scannerből bányásztam ki.
Tök jó nyákot csinál, még 0,4mm-es vezetősávokat is sikerült normálisan maratni
elektrocad, bbatka, Tomee mindenkinek koszonom!
Annyi megoldas van,beleszedultemRemelem valamelyik csak bevallik. En sem rajongok a dupla nyakert,csak jobban nezett ugy ki a panel rajz,szebb volt,atkotes nelkuli. Amugy ujra terveztem egyoldalas panelra,DT -vel,a furatok a tranyoknal elegge picik es kozel vannak a vezetekek.Vasalasos modszerrel szeretnem megcsinalni,de attol tartok hogy osszefolyik. Olvastam ITT a topickban hogy magazin lapra is nyomtatnak es azt felvasaljak,ezt a modszert szeretnem en is kiprobalni,mivel ehhez van anyagom MAjd felrakom ide a panelrajzot,velemenyt kerek. Udv, gtk.
Itt van a nyakterv es az alkatresz oldal is.
Nem tudja valaki hogy DT-ben meglehet csinalni,hogy az alkatresz oldalra rakeruljenek az alkatresz azonositok is?C, R, T stb..vagy kepszerkesztoben kell manipulalni? Ezt is szeretnem felvasalni Velemenyeteket varom..
Legalabb egy nezettel kisebb, mint ahogy megjelennek nekem a bongeszoben e kepek.
A legolcsóbb is tökéletesen megfelel! (Ez, gonolom, a 100g-os.)
Megkérdeztem a Wolf kft-t és azt mondták, hogy:
"360-410 nm közötti tartományban van a fotolakk fényérzékenységének a maximuma. Ilyen sugárzástartományban gazdag fényforrás pld a higanygőz lámpa, a különböző fém halogén izzók. " Asszem marad a conrados izzó vagy a led. Nem akarok bajlódni a germicid cső árnyékolásával. Meg azt olvastam egy fórumban, hogy nem is a legjobb, és nagyon veszélyes is...
Hozd el hozzám a nyáklapodat itt vagyok kelenföldön a XI-ben 8 másodperc alatt levilágítom neked.
Ja! hogy mivel? Jó kis 5000 Wattos levilágítóval :eplus2: Ez aztán pörköl rendesen :alien: üdv
Jó-jó, de én saját levilágító cuccot akarok csinálni itthonra! 1-2 db esetén még talán el is vinném, de állandóan nem zargathatók valakit, hogy na lécci világisd már le. Eddig conrad féle izzóm volt csak túl hevült és kipikkant a fém foglalat. (Nem volt elég szelőzése a burának.)
A 160w-os UV izzómhoz én farostlemezből készítettem dobozt (alul nyitott). A doboz belső felére alufóliát ragasztottam. A doboz tetejére van felcsavarozva a foglalat, az oldalára meg egy 8cm-es számítógép táp venti. Használat után még 5 percig hagyom a ventillátort menni.
A 4szögletes doboz már csak azért is jó, mert egyenletesen szórt fényt ad.
Kb ugyan olyan veszélyes mint bármelyik másik UV cső. csak ez nem sugároz sok fényt a látható tartományban és azért veszélyes. ugyan úgy mint az UV LED. Ha a conrádos nem sugározna látható fényt akkor az is ugyan olyan veszélyes lenne. A bőrre mindegyik ugyan olyan veszélyes. A szemre csak azok amik nem sugároznak látható fényt. erre megoldás védőszemüveg. párszáz forint egy világossab hegesztőszemüveg és simán látsz benne mindent.
Üdv!
Én ezzel a szerkezettel szoktam epromot törölni. Ez egy 80W-os HGLI izzó letört búrával. Szerintem kisebb nyáklapok levilágításához is lehetne használni. De a melóhelyemen gyorsabb. üdv
Remélem nem BMP rejlik a ZIP-ben..... mert ha igen akkor jön a gonosz bitképirtó és jól kitörli azt!
Nem, nem bmp volt a melléklet, hanem 3 db. monumentális (részletgazdag) jpg . Kicsit belepiszkátam, és a 2000x1500 pixeles képet "némileg" kisebbre vettem.
Gerry! Légy szíves tárhelytakarékossági okokból legközelebb ne gigantikus méretű képeket tegyél fel. Lehet kisebbeket is felpakolni! Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |