Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: Ezt hiába is hangoztatod itt, nem értik vagy nem akarják megérteni bizonyos régi tagok. Nincs mit tenni, vannak akik nem bírják a változást. De ez a probléma is, mint sok ilyesmi, előbb utóbb kidurran mert megszokják. „Szerintem ide is az kellene...”
Ennek az az alapvető oka, hogy sok balhé volt (van) a hirdetések miatt, bármelyik fél szemszőgéből nézzük is. A hirdetések ezen az oldalon az éppenhogycsak megtűrt kategóriába esnek, senki nem akar velük foglalkozni. A rendszer nem tökéletes és soha nem is lesz az, akkor éppen nem volt szerencséd. Ez ilyen.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2024
Bőven elég a Nick név, hogy lehessen kihez kötni a moderálási problémákat.
Azt úgy sem változtatgatja az ember, mint a koszos fehérneműt. Viszont ha egy konkrét moderátorra túl sok panasz érkezik, akkor az oldal tulajdonosa is elgondolkodhat azon, hogy nem a megfelelő embert választotta.
Ez igaz . A rendszer nem tökéletes. De a tagok nagy része a korrektségre törekszik és ezért jó ez az apró.
Idézet: „Viszont ha egy konkrét moderátorra túl sok panasz érkezik” Biztosan látja az oldal tulaja hogy melyik moderátor mit csinál, az hogy kifelé "Moderátor" van, nem azt jelenti hogy nem ismerik egymást ők sem, kizártnak tartom
A régi események erre alaposan rácáfolnak, azt meg, hogy most mi van, nem látjuk.
Idézet: Pont ez az a hozzáállás, amit nem lehetne megengedni pl. a moderáció részéről sem: Igazságtalan döntés született? Lesz.rjuk, így jártál... Fellebzésnek nincs helye, meg nem is akarunk vele foglalkozni. Örülj hogy egyáltalán meg vagy tűrve itt. Gratula...„..., akkor éppen nem volt szerencséd.” A hirdetési lehetőségre igény van, a felhasználók részéről, az oldal meg a felhasználók miatt működik. Valahol kellene egy egészséges egyensúlyt találni, a szigorú szabályozás, és a felhasználói igények között. Persze lehet diktatórikus módszerekkel is kijelenteni, hogy mostantól ez van, akinek nem tetszik az elhúzhat innen, csak nem biztos, hogy ez lenne a jó irány...
Nekem is volt Köbzolival összetűzésem annó, csak a régi hobbielektronika fiókomat (mivel nincs meg a mail talán 2010-es lehetett a fiók) elvesztettem a freemail miatt így töröltetnem kellett, de biztos vagyok benne hogy mindenki tanult belőle akkor.
Csak új oldalnak nincs történelme. Prohardveren is tudok nem egy moderátori problémáról, terminál fórumon bőven, index fórumon szintén, rcmodell fórum ugyanez. Nem kell extrémitásként kezelni ezeket a dolgokat ezek természetes dolgok, nem csak a moderátorok változnak hanem a tagok is folyamatosan. Annak rózsaszín felhő csak egyik-másik közösség, aki keveset tartózkodik ott. Aki sűrűbben használja egyik-másik fórumot (vagy facebook csoportot), gyorsan kiderül hogy sehol nem rózsaszín minden, ezért bölcs szerintem ahogy Te kezeled a kérdést, hogy kivárod megfigyeled például a mostani változás miben segít vagy miben ront. Ha az adminok úgy akarták volna, biztos egyik pillanatról a másikra átalakították volna a fórumot, szóval a mostani topik tartalomjegyzékezés valószínűleg direkt a finom átmenetet vagy tapasztalatszerzést szolgálja. Van olyan fórum ahol én is szerkesztő/mod vagyok, ha valami módosítást fokozatosan csinálnak akkor az a közösség érdekében van általában így, mert az adminisztrátoroknak/üzemeltetőnek/tulajnak csak nyűg elnyújtani egy átállást, az ilyen esetekben tapasztalataim alapján csak azért vannak hogy a közösséget aktívan bevonják a véleményezésbe / tapasztalásba, az tulajdonosoknak mindig egyszerűbb egy convert / plugin bekattintása és most már máshogy működik mint régen. Pár hangos keménymag mindenhol van, de számszerűen általában ők kisebbséget képezik, majd a tulajok a hangos keménymag, a hangos kirívó-beesők és az átlagfelhasználók között ellavíroznak. Ha fokozat van, az mindig a közösség érdekében van más fórumon is. Jó, biztos kivételt képez ez alól valami adatbázis átalakítási lépcsőzetesség de az úgysem felhasználói oldal. Egyébként meg a hobbielektronika még mindig a legkevésbé toxikus társaságok közé tartozik, belevág valaki az rc / gaming témába és borzasztó mik vannak.
Elég régóta vagy te is itt tag hogy emlékezz arra, miféle problémák voltak (vannak) a hirdetések körül és miért született ilyen drákói szigor a témában. Nem kell ezt magyarázni, pláne neked.
Emlékszem. Akkor sem értettem egyet a drákói szigorral, és most sem érzem szükségesnek (de nyilván kényelmesebb az üzemeltetőnek). Egyértelmű (kevésbé szigorú - könnyen betartható) szabályok kellenek, és következetesség. Na ez utóbbi nem szokott mindig összejönni. Ha az egyik hirdetővel elnézőek vagyunk, a másikat meg túlmoderáljuk - az eléggé nem korrekt. Kényelmességből félresöpörni a megoldást - azért mert azzal foglalkozni kellene. Pl. nem visszaállítani az ok nélkül töröltet, megint csak nem korrekt. De ami a leginkább nem korrekt az, hogy sosem olvastam olyat, egyszer sem, moderáció részéről, hogy bocs emberek tényleg hibáztunk. Normális ember azt is elismeri, hogyha hibázott, és megpróbálja jobban csinálni. Itt meg inkább afféle régimódi "védjük a mundér becsületét" hozzáállás volt. Magyarán ha egyszer hülyeséget mondunk, csinálunk, stb... akkor a végletekig kitartunk mellette, akkor is ha szinte mindenki számára nyilvánvaló a helyzet: pl. köbzoli akciói. Még akkor is mellé állt (majdnem) minden moderátor, amikor teljesen nyilvánvaló volt hogy nincs igaza.
Mindenkinek jogában áll egyet (nem) érteni, ezek a szabályok, ebből kell főzni. Nekem pl. kimondottan tetszik, hogy nem itt iszapbírkóznak a vevők/eladók. Probléma esetén mit tehetne bármelyik modi? Keresse fel az eladót/vevőt és zavarja a pofonfa alá? És ha a hőzöngőnek nincs igaza? Lehetetlen feladat, nem hiába van mellőzve.
Nem értem ezt a félresöprik témát. Mint írtam nekem is volt reklamációm moderálással kapcsolatban és meg is oldódott. Nyitsz egy modkérelmet a dologra újra és kész, máris tudtok beszélgetni. Ők tévedtek, visszacsinálták, elnézést kértek. Nem hiszem hogy kiváltságos bárki lennék, hanem egy a sokezerből. Aki az új fiókjával csak nyikhaj a nagy öregekhez képest.
KBal esetében pl. valószínűleg "felhasználói bejelentésre", de gyakorlatilag bármiféle ellenőrzés nélkül törölték a hirdetését. És ha jól értem amit írt, nem igazán álltak vele szóba...
Nyilván nem az "iszapbírkózásról" írtam, de úgylátszik könnyű volt félreérteni. Pl. egyik hirdetőnek elnézzük, hogy pl. fényképezőgépet hirdet, a másiknak viszont nem, hogy fényképező alkatrészt...
Ezt nem igazán tudom elhinni. Ott a szabályzat nyilvánosan, ha sérti törlik, ha nem sérti és mégis törlik reklamálj, ha határeset akkor beszélgessetek róla. Azt egyszerűen nem hiszem el a saját tapasztalataim alapján. Én biztosan nem fújnám más tapasztalatát a sajátom helyett.
Annyi de annyi apróhirdetés van, hogy azt sem hiszem hogy minden vizsgálat nélkül mindent törölnek. Annyi gyűlölködő és gonosz ember van, hogy kb minden hirdetés törölve lenne ha a kérdés nélkül törlik igaz lenne.
Szerintem minden fényképezőgép kilóg az apróhirdetésből, mert számítástechnikaiba és műhelyfelszerelésbe bele illik, de nettó elektronikába nem. Mégis van fényképezőgép mert marha hasznos műhelyfelszerelés nálam, lefotózom mielőtt kibontom a vezetékeket. Szóval én ennek ellenére örülök neki hogy van, ugyanúgy a számítógép is műhelyfelszerelés.
Tudom a szék is műhelyfelszerelés, meg a műanyag tokos ablak is, de legyünk már ennyire intelligensek, hogy a felbontott linóleum nem műhelyfelszerelés hiába volt ott, a gázkazán sem. Ha valaki hirdet egy talán kilógó terméket, ne puffogjon ha törlik, akkor puffogjon csak ha bele van írva a listába hogy szabad és törlik. Elképesztő menyiségű hirdetés van törölve a hardverapróról témakör sértés miatt pedig elképesztő széles sáv hirdethető, mégis vannak ott is határesetek. Igazán egyértelmű és pontos apróhirdetési szabályzat szerintem csak akkor lehetséges ha kötelező vámtarifaszám (VTSZ) megadás van. Ez definiál minden létező terméket, de ezt ugye tudjuk hogy hülyeség, tehát határeset minden apróhirdetésben lesznek, amikre néha így néha úgy fognak reagálni. Szerintem itt sokmindenkinek a hobbielektronika az egyetlen élőhelye (ne vedd magadra, egyik legtapasztaltabb lehetsz) ezért nem tudja hogy máshol mi hogy működik, és azt hiszik hogy máshol minden aranyból van és minden igaz/hamis. Nincs referenciája, nincs tapasztalata máshol ezért azt hiszi hogy itt nincs igazság. Olyan inkább hirdessen olyan oldalakon mint vatera ahol még a dobozolt lócitromot is el lehet adni. Idézet: Ennek a második fel az ami gáz, azaz a következetesség hiánya. Ha valami határeset, akkor döntsük el, hogy lehet-e vagy sem, és attól fogva következetesen, mindig ennek megfelelően kezeljük. Ha kell (mert gyakori) íjuk bele a szabályzatba, (pl. hirdethető termékek melléklet). „...tehát határeset minden apróhirdetésben lesznek, amikre néha így néha úgy fognak reagálni...”
Szerintem ez nem a moderátoroknak köszönhető, hanem valamelyik usert annyira bánt egy hirdetés, hogy jelenti a dolgot.
De pont erre írtam a vámtarifaszámot. Egyszerűen technikailag lehetetlen minden terméket felsorolni, értem hogy jól hangzik, de gyakorlati megoldása más oldalon sincs. Mindig lesznek határesetek, mindenhol.
Példa a fényképezőgépre: Filmes fényképező - nem műhelyfelszerelés, nincs azonnali elektronikai haszna Polaroid - viccnek jó manapság DSLR - műhelyfelszerelés, vissza tudod nézni azonnal RED komodo - nem műhelyfelszerelés, többmilliós gép Mindegyik fényképező. Elektroncső mindig belefér... bele ugye? Tehát egy ECC83 belefér, akkor belefér egy 27kW-os AM adótorony csöve is? Az is elektroncső. De nézzük csak tovább, hangszóró/hangfal Barkács hangfal belefér? Akkor belefér a 1.5 millió forintos stúdió monitor hangfal is? Hát az nem műhely, nagyon nem. De adjunk el egy digitális órát. Digitális óra rendben van ha maximum 17 cm, mert ha 3.5 méteres stadion óra akkor már nem hobbi elektronikai téma. Szóval akkor 13 cm-nél vagy 17 cm-nél húzzuk meg a határt? Oké-oké, menjünk tovább 0.5kg-os 1mm-es ónguriga belefér, akkor belefé még az 1kg-os is. Akkor belefér a 2kg-os hullámforrasztóba való rúd is? Vagy csak a 2kg-os tekercses guriga? Rendben ez biztosan rossz példa, akkor vegyünk egy teljesen aktuális apróhirdetést a listából. Végfok trafóval Rendben, akkor Quad405 még belefér, de a 100V-os hangosítási rendszerre való erősítő már nem? Sönt ellenállás belefér, mert hát műhelyfelszerelés, de csak akkor ha maximum 100A-re való, 110A-es már nem, mert 2kA-es sínes már nem. Tekercsből is maximum 10A-ig, mert ha meddő kompenzáló tekercsről van szó, akkor már nem. De vezeték is maximum 16mm2-ig fér bele, mert hát hol lenne a műhelyemben lakóingatlanban 25mm2-es villanydrót. Remélem nem kell folytatni a listát, hogy látható legyen, hogy igen is van határeset és nem lehet soha pontosan definiálni. De azért a mindent megengedni akkor sem szabad, én nem nagyon szeretnék itt zuhanykabint látni az apróban.
Szóval burkoltan azt mondod, hazudok, hát kössz.
Ha egy (vagyis két) hirdetést törölnek, nincs semmilyen gomb, vagy ûrlap amin kapcsolatba léphetsz a moderátorokkal, mivel az adott hirdetések elérhetetlenek. Maradt alul a hiba bejelentése gomb, amin viszont nem lehet csatolni képet, a hirdetések linkjeit (erre volna egy ûrlapmezô) pedig mivel elérhetetlenek, szintén nem tudod csatolni. Megtettem hogy írtam hogy tévedés van, részleteztem, de nem volt reakció, egyáltalán. És ez nem hit kérdése, azóta is ott virít a linkelt piros bejegyzés a hirdetések közt. Erős késztetést éreztem arra hogy most csatoljam a hirdetések fotóit, megpróbáltam felkutatni, de sajnos 2023 májusában volt ez, így már nincsenek meg a képek. De túltettem magam rajta, csak most hogy elôkerült a téma, megemlítettem. Idézet: Nem tudom ez honnan jött, de az én véleményem szerint marhaság - honnan a fenéből szedne bárki is ilyesmit. Amit írtál azok a termékek szerintem kivétel nélkül mind beleférhetnének hirdetésbe. Meg is indokolhatnám akár tételesen is, de csak egy példa erejéig: 27kW-os cső is lehet hobbi kategória, van aki ilyenből épít Tesla tekercset (és nem újonnan veszi mert úgy nagyon drága, hanem pl. apróban) marhaság lenne ilyen paraméterek mentén korlátozni. De legyen még egy példa: 25mm2-re korlátozás vezetéknél...??? és aki hegesztőtrafót épít, vagy mondjuk kicsit komolyabb ponthegesztőt? „De pont erre írtam a vámtarifaszámot.” Szóval nem, nem kell folytatni a listát, egyik sem határeset, hanem egyszerűen értelmetlen korlátozás (lenne). Tudtommal jelenleg nincs is műszaki paraméterekre vonatkozó korlát, de ha mégis, akkor majd kijavít valaki, én meg majd meglepődök rajta.
Nézd a jó oldalát. Tanultál az esetből és lehet, hogy akik olvassák, szintén levonják a következtetéseket.
Köbzoli módszer (az egyik): törlök, vagy átírom jelzés nélkül, persze azonnal némítom is az illetőt, hogy esélye se legyen reklamálni. Az illető neve alatt meg közben olyasmi szerepel(t) amit nem ő írt - és abban a formában esetleg még marhaság is. Az a szomorú, hogy ma, és itt is, lennének jónéhányan akik ugyanígy járnának el - ha moderátorok lennének.
Oké, akkor ha van lámpa a fürdőszobatükörben akkor jöhet, ha nincs benne lámpa akkor nem jöhet?
Fűnyíró is jöhet, mert van gyújtás benne tehát elektronika. De teljesen rendben van akkor legalább az autó hirdetés is, meg a robogó is. Mert robogós topik is van, dobom is fel a simsont az apróba. Az az érzésem van, hogy megint pár renitens vagy csalódott pattog az apróhirdetésen, miközben ezidő alatt többszáz termék eladó és vevő teljes elégedettséggel használja. Biztosan jó lesz ha passat-tól, a vespáig és a toronydaruig minden lesz az apróban, csak azért mert elektronika van bennük.
Nézd a jó oldalát - és vissza is jutottunk oda ahonnan indult a dolog: Így jártál...
Így legalább a viszonylag friss tagok is látják (amíg nem törlik), miért van tiltva a téma a fórumon.
Ha már jelentés alapján történt egy intézkedés, akkor minimum közölni kellene az értesítésben, hogy kinek a kifogására történt, mert a "komoly, géppel írott, névtelen feljelentés"-ek korszaka elméletileg elmúlt már.
Toronydaruról eddig nem volt szó , de lehet, hogy azt én sem engedném - de látom tudod fokozni a dolgokat. A többire nem reagálnék, úgy látom szerinted mindenki renitens a szóvá teszi ha dolgokat. De pl. én el tudom hinni amit KBal írt, és az eddigi tapasztalatok alapján is teljesen reálisnak tűnik (amúgy sajnos). De ezt kb. mindenki tudja, hogy így működik. Attól még, hogy nem mindenki írja le - még ez a helyzet. De amúgy elengedem ezt a dolgot, nem akarlak meggyőzni mert minek, csak leírtam, hogy mit gondolok erről a dologról, és persze mindenki azt gondol amit akar - a többiek is akik esetleg csak olvassák.
Bocs, közben töröltem amit írtam, elengedtem ezt a kérdést.
Remek dolog "mindenki" véleményét képviselni.
Biztosan az a "mindenki" folyamatosan elégedetlen, azért van napi több oldalnyi új apró. És biztosan azért van rengeteg szinte egyből jegelt apró, mert igyekeznek gyorsan eladni nehogy a moderátorok meglássák. Nem azért mert jó és sokan használják, hanem azért mert "mindenki"-nek csak rossz tapasztalata van és mindig újra és újra tesz egy próbát, hátha most nem igazságtalan minden. Kitekert egy világban élünk. Mindegy, elfogadtam hogy a realitás nem népszerű még ha más fórumok belsős infói is, amik segítenek kinyitni a szemet, hogy sehol nincs rózsaszín köd, más apróhirdetés oldalaknál is vannak határterületek, amik igenis megoldhatatlanok csak teljes nyitással, amit sehol nem akarnak az üzemeltetők. Itt is lehet reklamálni, máshol is lehet reklamálni. Megyek lefotózm polaroiddal a passátomat aminek a csomagtartójában ott a konyhai robotgép, és felteszem az apróba mindhármat. Igaz hogy autóhirdetésre van más oldal, meg fotós apróhirdetés oldal is, dehát mivel szó szerint nem tiltják a passátot ezért feltehetem ide az apróba. Remélem sosem jön el az a kor, amikor a hobbielektronika apróban mindent szabad hirdetni amiben vezeték van. Remélem nem jön el az a kor, amikor az általatok vágyott mondjuk? legalább 173 oldalas? terméklista lesz az apróban hogy mit szabad mit nem. Köszönöm hogy meghallgattatok. Remélem van olyan "mindenki" aki velem értett egyet néha. A világ ennél gördülékenyebben és tökéletlenebbül működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |