Olvasd el újra hogy mit írtam. Nincs az ajtózárnak semmi baja, beázva sincs, nem is lehet, szétszedtem de teljesen felesleges volt. Működik, de kizárólag a benti (sofőr ajtón) nyomógombokkal, távirányítóval már csak 3 ajtó működik, a bal hátsó nem. Tehát, a távirányító vett jele ahhoz az egy ajtóhoz valamiért nem jut el, hogy ezért melyik egység felel azt nem tudom, talán a komfort modul de ehhez nem értek.
Egyébként a VW konszern összes típusánál hasonlóak ezek a gondok, és általában vagy a zárban lévő mikrokapcsoló hibája okozza, vagy a zár motor csúszkájáról törik le egy apró műanyag darab a beszáradó zsír miatt és amiatt szorul meg a csigahajtás. Nálam egyik eset sem áll fenn, mert maga a zár tökéletesen működik.
Nálam a következő volt a probléma:
Időnként a vezető ajtó nem zárt be illetve nem nyitott a távirányítóval történő vezérlésre. Volt olyan eset is, hogy az index sem ment a bal tükörben (máshol jó volt). Kulccsal lehetett zárni, nyitni. Magától megszűnt, aztán újra jelentkezett. Ha jelentkezett a hiba, az ajtó vezérlőt hibásnak vélte a diagnosztika.
Az ajtó átvezetésében volt elvékonyodva, elszakadva egy vezeték. A vékonyodott részt kivágva, pótolva most hibátlanul működik.