Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3598 / 3599
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Nem tudom, de az egész nem lehet beton mert annak a súlya is brutális meg az tényleg veszettül vinné a hőt felfele. A miénk nem kocka meg nem is kádár, jóval régebbi.
Haver tavaly cserélt tetőt, még csak nem is komplett tetőt csak lécek, cserép plusz munkadíj, 10 millió... Pár éve a házat meg lehetett volna venni annyiért. A miénkre is simán rá lehetne egy huszast költeni, de nem is az én nevemen van, meg egyébként sem érné meg. A családnak meg hiába mondom, hogy csináljuk meg normálisan, fel kéne szedni a felső deszkasort, a gerendák közé befektetni a kőzetgyapotot, felső deszkasor helyett osb lapokat pillanatok alatt vissza lehet rakni, hallani sem akarnak róla, mert ha más csinálja nem kis összeg, ha magunk akkor meg senki nem akar szívni vele. Kifizetik inkább apránként azt a 10-15% hőmennyiséget ami ott elmegy télen.
(#) mnyugger válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

S mennyibe fáj egy tetőcsere?
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Nem teljesen beton, csak semmi fa. Betongerendák, és salak van két betonréteg között.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Az más. Oda tényleg nem lehet beletenni szigetelést csak fölé. Már ha jól értem, és valami vasbeton réteg szerűség van a gerendák alatt és felett is.
(#) Macsek71 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Ismeretségemben van két hasonló ház ( szüleimé, illetve párom szüleié)...
A födém mindkét házon : Betongerenda - közte üreges beton béléstest, rajta vékony betonréteg, salak szigetelés (?) , vasalt beton padlózat(nak, de egyik házon sem lett beépítve a tetőtér)
Mindkét ház a '80 évek derekán épült, ~10*10 méter alapterületű - lehet már nem Kádár-kocka ...

Most tervezünk - energetikus javaslatára - 40 cm salakgyapot szigetelést teríteni az egyik ház padlására ...
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Én épp a múlt héten fejeztem be. Lehordtam a tapasztást, felszedtem a felső deszkázatot, ami az erdőből származó hasított akáctól kezdve, a valahonnan lebontott ólajtón keresztül, a mindenféle botokig mindenből állt. Az alsó deszkázatról feltakarítottam a ráhullott törmeléket és sarat. Aztán rátettem a kőzetgyapotot. Ez után a gerendák tetejére pozdorja lapokat csavaroztam, hogy járható és pakolható legyen. Nem kis munka volt.
(#) david87 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Dupla sár gerendás födém a kádár kocka.
A hőtükör fóliát össze kel ragasztani szigetelést be kel forgatni a stablonba hogy érjen valamit.
Én a sajátom úgy csinálom majd meg kívülről meg kap majd 2 centis hungarocellt.
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Elhiszem. Főleg a deszkák felfeszegetése meg a rengeteg sár maszat, azt onnan lehordani. Ahhoz képest maga a szigetelés már gyerekjáték. Nálunk még valami fém háló is kéne a végeire, hogy még véletlenül se tudja utána semmiféle rágcsáló megrágcsálni a szigetelést. Egyszer régebben megnéztem, van ahol 4 centi vastagon van a sár, de ha csak 3 centit szorzok fel 140 m2-rel az se kevés.
(#) zoly15 válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 14, 2024 / 1

10x12-es kadarkockan csereltettunk augusztusban tetot… 7M Ft
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Kar a pozdorja lapokert! Sajnos az nem para atereszto… idovel a draga szigeteles vizben fog uszni!
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Nem hinném. A pozdorja és a szigetelés között van egy kevés hézag, ott kiszellőzik szerintem. Egyébként ez volt költséghatékony. Egy barátom szerezte egy pingpongasztal gyárból. Ezért a méretük is ilyen volt. Lent kellett szabnom, mert nem fért föl a padlásfeljárón.
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Idézet:
„Nálunk még valami fém háló is kéne a végeire, hogy még véletlenül se tudja utána semmiféle rágcsáló megrágcsálni a szigetelést.”
Én macskákat használok erre. nagyon szeretnek főleg mostanság a hideg időben ott bandázni. A kémény jó meleg.
(#) Remci válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Az hogy nincs értelme, nem teljesen igaz. Kb 2 éve lett a ház szigetelve, majd a padlásra is terítettünk 5cm vastag üveg gyapotot. Az elmúlt teleken jóval kevesebb gáz ment el fűtésre, mint előtte.Mivel a meleg leginkább a födémen keresztül távozik,szerintem vastagabb szigeteléssel jobb lesz. A padlás sár padlás.
(#) Gafly válasza Remci hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

De a párával kapcsolatos megjegyzéseknek is lehet valóságalapja, mert annó apósom végigrakatta a padlást, rá vastag fóliát. Egyszer felmentem antennát szerelni, a jó vastag átlátszó fólia belül csurom víz volt...
(#) CIROKL válasza Remci hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Nálunk 20cm lépéssálló van , 1/3 al kevesebb a fütés ...
Hogyne volna értelme!
(#) CIROKL válasza Gafly hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Sima fólia természetesen nem ǰó !
(#) Remci válasza Gafly hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Alulra párazáró,felülre pára áteresztő fóliát kell rakni, hogy az esetlegesen bekerülő pára felül el tudjon menni. Gondolom a fehér vastag fólia nem az volt.
(#) mnyugger válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Nekem 3 éve 4 milliós árajánlatot adtak.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Granpának ott hagyták a veszélyes hulladék sittet, az önmagában millás tétel elvitetni.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

A palát? Emlékszem rá.
(#) granpa válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Azt bizony; milliós tétel lenne, de szerencsére megvan a helye, ami sokkal olcsóbb.
(#) sany válasza zoly15 hozzászólására (») Szo, 17:13 /

Kiadás vagy bevétel? Nem mindegy.
(#) jdani hozzászólása Vas, 21:01 /

Üzlet

Bővebben: Link
Sziasztok. Ismeri valaki ezt az üzletet?
Szükségem lenne erre a panelra, de jobban megnézve az oldalt, kb más egyebet nem is lehet kapni, csak abból a bizonyos TVből 3 nyákot, meg egy samsung tápot...
Megbízható forrás?
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:02
(#) sany válasza jdani hozzászólására (») Vas, 21:30 /

Én nem ismerem. De érdekes.
(#) sany hozzászólása Vas, 23:10 /

Egy kis nosztalgia...

Azért voltak IBM PC árak.
A hozzászólás módosítva: Vas, 23:10

pc_arak.jpg

(#) Rosszmáj válasza jdani hozzászólására (») Vas, 23:25 /

Keress itt csabai kollegát, hogy nézzen már be a boltba. Utalsz neki, megveszi, postázza ...
(#) SzervízMacska válasza sany hozzászólására (») Hé, 0:40 /

Egy kukkot nem láttam arról, hogy bármelyik IBM lenne…
(#) Gafly válasza Rosszmáj hozzászólására (») Hé, 7:37 /

@Rosszmáj: Valóban van sok csabai kollégánk, olyan is aki "kis macskaugrásnyira" lakik. Annyi délutáni sétaként is talán belefér, hogy szemrevételzi a boltot, úgymint kamu-e?

@SzervizMacska: Akkoriban sem volt már összenőve a IBM-PC a PC-vel. PC, az a Personal Computer összefoglaló neve ma is. És boldog, boldogtalan gyártotta, nyugati (leginkább csempészett) alkatrészekből. MÁV is józsefkörúti bizományiból vásárolt PC-ket/PC alkatrészeket.
(#) sany válasza SzervízMacska hozzászólására (») Hé, 7:37 /

Csak azok nem? Ha más nem a szabványuk csak az.
A hozzászólás módosítva: Hé, 7:39
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Hé, 8:38 /

Valamikor régen részegységenként hozták be nyugatról turistaként emberek, itthon összerakva adták el. Még sokan cégek is így jutottak géphez, a magán importőrök pedig szépen gazdagodtak.
Következő: »»   3598 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem