Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ebből indulok ki én is, ezért írtam hogy ,,játékszer,, , ezekkel konkréten szivárgást én se gondoltam hogy fel lehet deríteni, de azért az a 650W meglepett, hogy a semmire mutat annyit.
Azért a villanyórámnak hiszek, és: Lekapcsoltam abszolút mindent, de a kerbe hátra az 50méter kábel, mindhárom fázisa/nullás be volt kötve. Ilyen pár csíkos térerő szignál van a villanyórán, attól függ milyen nagy a fogyasztás, úgy mutat. Tehát lekapcsolva nem mutatott semmit az óra. Ha bármi kis fogyasztás lenne, gondolom mutatná. Ki is próbáltam. A kertbe a kábel végén van egy térfigyelő kamera, semmi extra fogyasztás. Bekapcsoltam, és máris megjelent a villanyórán a jel. Ez kicsit megnyugtatott akkor hogy csak nincs szivárgás, ha nem mutat semmit ha le van kapcsolva minden, és hacsak egy vacak fogyasztót bekapcsolok, máris mutat. Következő érdekesség... Ház elején egy fázis bekötve, semmimás, tehát a nullás se. A kert végén az arról használt fázisról működik a kompresszor. (valami 100Wkörül lehet?) Nullást honnan kap akkor?
Lehet, hogy zárlatos a burkolat felé a kompresszor, az meg érintkezik a földdel. Fi-relé van a házban?
Erre a körre nincs. De ahol a kompresszor van, ott ugyanúgy a kamera és a wifi adó is működött elől bekötött nullás nélkül. (ekkor a kompresszor ki volt kötve)
Dani! Te valamit elnézel. Vagy be van kötve kint a nulla valahova, vagy le van földelve.
Egyáltalán Milyen kábel megy ki és Te kötötted be azokat? Mert gyanítom, hogy nem.
Hasonló cipőben járok én is. Én is sokallom az 5000kW évente. Most a fogyasztásmérőt dugdosom ide-oda és számolgatok.
Ami meglepett, a T-home-os set top box készenlétibe 10W kajál. Van belőle három. Ha jól számolom az 0.7kW/nap. Ahhoz képest a két mélyhűtő 1,3kW/nap.
Sajnos ebben neked tökéletesen igazad van.
Nálam a T-home set top box a TV mellé van telepítve (mert ugye hova máshova). Én kis naív, fixen felszereltem a "kis drágáknak" külön kapcsolós, túlfeszültség védős elosztót, esztétikusan, stb, arra gondolván, hogy érdemben használva maximum délután négytől este tízig van használva, minek fogyassza a készenlétben feleslegesen az áramot. Meg kopjanak/púposodjanak az szent kondenzátoraik. Az igazság ezzel szemben az, hogy ha áramtalanítom a set top boxot, akkor utána bekapcsolva nem működik, mert nem hajlandó elfogadni az IP címet, amit a T-home kábel modem és egyben router (DHCP, ha mond ez bárkinek bármit) oszt. Gyakorlatban negyedórás elfoglaltság a rendszer feltámasztása. Létrát be kell hozni. Különböző sorrendben kell be és kikapcsolni a készülékeket, mire van egy olyan "véletlenszerű" kombináció, amitől elkezd működni. Egyértelműen szoftver hiba, mellesleg... A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2024
Nekem egy set top box rakoncátlankodik, de nem akarják cserélni. Pedig mondtam nekik, hogy apróra fogom vágni a baltával. És ebben már cseréltem kondit. A routert meg két hetente kihúzom és újraindítom, mert lecsökken a net sebessége. Utána egy darabig jó. Nyáron hetente. Melegszik keményül.
Nem tudom ezek az új androidosok milyenek lehetnek.
Én is kikapcsolom napközbenre az STB-t ugyanez okból, gyakorlatilag estétôl pár órát megy, de a miénk az nem makkan meg ettôl, (szintén T-home-os). Jó lenne rájönni mi az oka. Akkor volt vele gond, amikor próbáltam vezetékmentesíteni, ezt sehogyan sem tudtam stabilra megoldani, pedig max 3m légvonalban az áthidalandó rész.
Alumínium kábel, még Ferenc Jóska idejéből
Szóval én nem tudom hogy a két vég között mi van a földbe. Mindenesetre azt tudom, hogy a kábel végén lévő fogyasztó működik úgy, hogy a kábel elején csak egy fázis van bekötve. Ezértis vagyok itt, hogy valaki megmondja, hogy miért működik a fogyasztó nullás nélkül. A nullás szigetelése hibás a földben? A földbe valahol direkt be van vezetve a nullás?
Ez kb. úgy lehetséges, hogy a kompresszornál a dugaljban össze van kötve a földelés a nullával és a kábel az elosztó felöli végén a földelés még be van kötve.
Veszélyes helyzetet. Mintha valahol láttam volna, hogy ez (vagy valami hasonló) Szlovákiában norma volt régen.
"Nálam a T-home set top box a TV mellé van telepítve"
Nem szeretnék okoskodni, de nálam ezek a szolgáltatói egységek routhert jelentenek, mivel ezekkel engedélyeznek valamilyen szolgáltatói felületet. A mindigtévé is már tartalmaz ilyen szolgáltatásokat. Az eddigi szokásos set top box meghatározás a mellékletben. Nálunk telefon is tartozik hozzá, ezért csak vihar esetén szoktam kikapcsolni. És amit még fontosnak tartanék megemlíteni, olyan (rack) polcon van elhelyezve, ami alul nyitott, és a lakás olyan félreeső, huzatos sarkába telepítettem, ahol általában van légmozgás. Készítettem hozzá ventilátorbakot is, meleg nyarak álló melege esetére. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2024
Csak biztató szándékkal. Amikor nyugdíjas lettem, és szembesültem az asszony megrendeléseivel, hát nem nyerte el a tetszésemet a T-hom lakásbeli tevékenységével. Átfúrták az ajtótokot, meg egy falat, és ahogy sikerül ledobtak egy kábelt és egy routhert az egyik asztalra, "oszt" elmentek. A lakótelepi lakás nem egészen tartalmaz ilyen "luxusokhoz" hátteret, hát magad uram. Nem kirívóan, de lecsatornáztam a lakást, kiépítve egy stabil csillagpontos rendszert koaxra, és utp-re. Így minden szegmens rendelkezik sat-tv, tv, cat5e-n PC és média csatlakozási lehetőséggel. Az ilyen kapcsolat igencsak biztos megoldás. Évek óta hibamentes.
A set top box a kis doboz amit hdmi kábellel összekötsz a tv-vel. Annak a tv mellett a helye. Azon váltasz csatornát, adsz hangerőt.
Nem tudom, hogy olvastad e a mellékletet?
Az elején a lényeg: az antenna! Régen, ha egy ilyen készülékhez vettél plusz csatornákat, akkor egy kártyán adták a korlátozást az adott csatornákhoz. Manapság ez már routheres megoldású.
Tényleg 10W-ot eszik egy ilyen? Ez szinte még bekapcsolt állapotban is sok lenne! Gondolom akkor melegszik is rendesen!? Amúgy üzem közben mennyi a teljesítmény felvétele?
Olvastam. De keress rá a googleben hogy, t home set top box.
Az antenna ezeknél a LAN kábel.
Melegszik mint a nyavalya. Saccra 30-40fok között lehet. Az anyós szobájában lévő alatt látszik a bútoron a helye. (Valami régi komód)
Üzem közben ugyanennyi, mármint a fogyasztása. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2024
Eza földelés-nullával összekötve, mondhatni alap nálunk SKban.
De akkor megint. A kábel végén van egy hálózati konektor, amibe villásdugóval csatlakozik egy 12V adapter, amiről működik egy térfigyelő kamera, és Wifi adó-vevő. A kábel elején egy fázis van csak bekötve, nullás nem. Lám a kamera működik.
A kábel végén lévő hálózati konnektorban össze van kötve a földelés a nullával?
Nem vágom mire lettem megszólitva. Nekem a lakás közepéig falban jön koaxon a net a routerig (ebbôl jönne a vezetékes telefon is, ha lenne), nem furkál szolgáltató semmit, onnan pedig utp kábelen a STB-be, meg wifin mindenhová. A router is melegszik rendesen, a falon felfúrva néhány év alatt már nyomot hagyott a melegével megmozgatott levegô. A tévé mögötti STB is melegedne ha bekapcsolva hagynám. Amit én észre vettem, hátulján kapcsolóval bekapcsolva az elsô hálózatra jelentkezéséig nem melegszik, talán alszik, csatlakozás után (azaz távirányítóval bekapcsolva, ilyenkor mutatja ahogy bebootol, felcsatlakozik) mindegy hogy ki vagy be van-e kapcsolva, a karácsonyfa mennyiségû led ami elôl-belül-hátul van, kikapcsolva is villódzik (ez szintén nyomós ok hogy kikapcsolja az ember, mert falra vetíti a burkolata árnyékát) és ugyanúgy melegszik is. Tehát távirányítóval többet kikapcsolhatatlan, csak mímeli, nem ad képet HDMI-re. Ekkor kb. 12W mértem fogyasztást régebben, ez nem változik attól hogy ad-e képet. Tehát két ok is van az áramtalanítására.
A DIGI az más világ, anyósomnál, és anyámnál is az van, optikai kábelen jön a net/tv/telefon, a dobozból onnan indul a koax a TV-k felé, ott nincs külön távkapcsoló meg doboz mint a T-home-nak, a TV a saját DVB vevôjét használja.
Így van, és hogy törne le a keze a tervezőjének, CSAK távirányítóval lehet használni.
Modem és router egyben másik doboz, oda futnak be a kábelek. A kettő között meg UTP kábel van (legalábbis nálam). A passzív hűtés (mert melegszik mint a fene) míves darab, mostanság nem gyártanak ilyet.
Nálunk ez a fajta van, ez kikapcsolható büntetlenül.
u.i.: A képet csentem a jófogasról. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2024
" T-home-os set top box készenlétibe 10W kajál. Van belőle három. "
Most olvasom... Megkérdezhetem, hogy mért kell abból három? Egyszerre használjátok mindet?
Mert többen vagyunk a családba. És igen egyszerre használjuk mindet.
Azért nem látok el odáig...OK.
Azért annyit elmondanék, hogy láttam én is falra akasztóst. Ez csak egy opció. Lehetne azt másképp is üzemeltetni. Ez a fajta "kényelem" bizony meglátszik a falon. Először is úgy nem igazán áramlik át rajta a levegő, aztán meg a faltól való távolsága sem kedvező a levegőáramlásnak. De nem akarnék én ebbe nagyon beleszólni. Mellesleg a wireless is szépen fogyaszt, pláne feltekerve. Meg plusz rádióhullám a lakásban. Nálunk elég a tíz ingyen csatorna. Ha nagyon zenélhetnékem van ránézek a lavorra, vagy ami egyszerűbb, a háttértárolókra.
Még mindig nem érted. Router amiről te beszélsz egy van.
A set top box amiről Kbal76 tett fel fényképet, abból vam három.
Igazad van.
Megfogalmazom másként: Az a doboz, amin bejön a szolgáltatótól a kábel, az a modem és router egyben. Onnantól van Internet vezetéken, vagy WiFi a házban. Esetleg vezetékes telefon. Az a doboz, ami a TV mellett van, az a set top box. Az fordítja le az Internetet TV-re. Egy doboz, egy műsor. Vannak, voltak, és lesznek más kiépítések is, ez most a szokásos. Ha apóka és anyóka egyedül él a kis panel lakásban, este nézik a TV-t, van egy számitógép a gyerekektől, meg várják hogy felhívják őket az unokát, akkor pont elég. De ha nagyobb a család, akkor lehet nem ugyanazt a műsort nézi apóka és anyóca a TV-n, mint a szülők a nappaliban. A gyerekek meg nem néznek TV-t. Egyáltalán nem világtól elrugaszkodott dolog kis hazánkban több set top box és számítógép (kettő nincsen köze egymáshoz) háztartásonként... |
Bejelentkezés
Hirdetés |