Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Érdekes, hogy az amerikaiak ilyen rémhír esetén, mégsem az ilyen műszerért tolonganak, hanem WC papírért meg jódért!
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2024
Idézet: „Atomháború esetén (azután) minek lesz a legnagyobb értéke? Sugárzásszint mérőknek!” Ja, minden csontváz mellett lesz egy...
Ha a fejünkre pottyan egy bomba, akkor okafogyott, de mondjuk lehet hogy élelmiszert exportálnak sugárszennyezett helyről ide, amit persze nem fognak reklámozni, az nem az egészség záloga.
Tegnap muterom lakásában találtam egy aranyos kutya szobrot, ami rendesen sugároz, pedig nem tûnik semmi extrának. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2024
Mit kell tenni ha atomvillanást látsz?
-Egy fehér lepedőt terítesz magadra és elkezdesz kúszni a temető felé. -Jól megnézed mert többet ilyet úgysem látszik ! Idézet: „Mit kell tenni ha atomvillanást látsz? -Egy fehér lepedőt terítesz magadra és elkezdesz kúszni a temető felé.” Ez így még nem teljes... Egy fehér, vizes lepedőt terítesz magadra és elkezdesz kúszni a temető felé.
Valószínűleg a festék (zománc, máz) anyaga tartalmaz kobaltot vagy hasonló, alacsony aktivitású anyagot. Vannak/voltak ilyen mázanyagok.
Idézet: „...de mondjuk lehet hogy élelmiszert exportálnak sugárszennyezett helyről ide, amit persze nem fognak reklámozni, az nem az egészség záloga.” Pár hónap csúszást jelent csak az elkerülhetetlenig. De addig lesz elfoglaltság. Amikor a rádióamatőr kolbászt süt. :-)A következő találkozón süthetnétek stílusosan a kolbászt.
Solton azt mondták, hogy ők igazán az őztől, és a részeg embertől félnek nagyon (mármint hogy betévednek a belső kerítésen belülre is).
Ez csak 12kW (legalábbis az egyik készülék annyit mutatott)...
Amikor Solton voltunk a középiskolából tanulmányi osztálykiránduláson a '80-as évek elején, az azért egy kicsit izgibb volt... - Nem fém (drót)kerítés volt, hanem fa. - A kerítésen volt egy kapu, aminek fém zsanérjai voltak. Amikor a kulcscsomómat a kezemben tartva közelítettem a zsanérhoz, kb. 5-10 cm közötti tartományban folyamatos ív volt, és a zizegésben fel lehetett ismerni az éppen sugárzott műsort. Amikor valamilyen növényt (értsd: a kerítés mellett növő 60-80 centis gazt) érintettem a zsanérhoz, az kb. ugyanúgy füstölt, mint a videóban a kolbász. Megjegyzem: a kulcscsomó és a növény esetében rajtam keresztül záródott az áramkör, vagyis az ívnek az árama áthaladt rajtam! 540 kHz - skin-hatás A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2024
Ha jól tippelem nem sok szolárium bérletet adtak el a környéken mert mindenki a zsanérhoz járt barnulni.
Úgy emlékszem, oda (mármint a kerítéshez) is csak engedéllyel lehetett menni, mert a környezet is körbe volt véve, de mi szakmai kiránduláson voltunk, ezért mehettünk. Meg persze volt a létesítményben is körbevezetés. Pl. mutogatták a korábbi adóvégcsövet, ami a (talán) 120 kW-os adóé volt.
Csak vicceltem mert az valóban védett zóna volt, ahogy mondod.
Ennek a világításra hasznosított változata, hogy ha egy rádióadó környékén megfogsz egy pucér CCFL csövet akkor begyújt.
Vagy 22 éve készültek ezek a fotók, kicsit vacak minőség, de az akkori fényképezőm, sötétben, ennyire volt képes. Lakihegy "szivar torony" mellett - akkoriban ott dolgoztam. A kezemben sima 40W-os fénycső volt.
Bővebben: Foto Bővebben: Foto Magyar repülős bravúrŐcsény tegnap.
Egy pilóta ne legyen ennyire feledékeny. Nem engedném többé repülni.
Idézet: „Az eredeti tervük az volt, hogy megfordulnak Jakabszállás repülőterén, csakhogy közben kiderült, hogy hiányzik a gép fel- és leszálláshoz használt jobb oldali futóműve, azt ugyanis Kalocsán hagyták.” A futómű hiánya felszálláskor nem tűnt föl?
Nekem is ez tűnt fel elsőre. De lehet, hogy csak az újságíró nem beszélni szépen magyar, és a helyzet az, hogy a futóművet Kalocsán ELhagyták.
Christmas OverdriveChristmas Overdrive,MI által generált karácsonyi dal, METAL stílusban: https://www.youtube.com/watch?v=mgD1kBRLh5k |
Bejelentkezés
Hirdetés |