Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   295 / 295
(#) (Felhasználó 136442) válasza manual60 hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Szia, E43-ról nem olvastál véletlenül?
(#) Inhouse válasza (Felhasználó 136442) hozzászólására (») Dec 17, 2024 / 1

Ha sípol, akkor az PWM tápos, elképzelhető, hogy kapacitásvesztett, megnövekedett ESR-ű elektrolitkondenzátorok okozzák.
(#) (Felhasználó 136442) válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Az szomorú lenne, mivel ez egy 1 hónapja, gáztechnikai üzletben vásárolt (elvileg) új panel.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2024
(#) Inhouse válasza (Felhasználó 136442) hozzászólására (») Dec 17, 2024 1 /

A jóstehetségünket teszteled, vagy mi a cél?
(#) McGyver válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 17, 2024 / 1

"Az elektróda körét is meg kell nézni, sokszor van soros ellenállás a vezetékében, ami elkorrodálhat.
A gyújtótrafó tekercse is lehet szakadt, a nagyfesz miatt áthúz, de a lángérzékeléshez kellene vezetnie, különben nem alakul ki az ionáram."

Ez gyanús. Valszeg itt lehet a hiba...
(#) McGyver válasza VIM hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

A Resideo új, a Honeywell a régi ami ment 20 évet. A baj hogy az újjal is ugyanaz a hibajelenség van.
Holnap ellenőrzöm az elektródát....
(#) (Felhasználó 136442) válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

A cél? Nincs cél. Feltettem egy kérdést. Köszi a választ. Ennyi.
(#) Hutty válasza (Felhasználó 136442) hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Nincs rá garancia? Vagy van valami kifogás az eladó részéről, hogy nem szakember szerelte be? A sípolás nem természetes dolog, mert nem hallható tartományban dolgozik a táp, lehet törött a ferrit trafó is. Ha végleg megadja magát, meg lehet kifut a gariból.

Az általad megadott adatok olyan kevés információt tartalmaznak, hogy még egy szakember is a teljes kazán cseréjét javasolná, nem javítást.

VIM fórumtárs csatolt egy jófogásos paneljavítót Debrecenben, esetleg megpróbálhatod.
(#) McGyver válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Nálad a pont ! Elektróda galvanikusan nem ad át. Nagyon köszönöm !
(#) (Felhasználó 136442) válasza Hutty hozzászólására (») Dec 18, 2024 / 1

Akkor itt a hiányzó info: Én szereltem be, mert előtte a gázos szakember 70ezerrel lehúzott mire kiderült, hogy a panel a hibás. Rendeltem egyet és kicseréltem, és láss csodát működik a kazán. Viszont így buktam a garanciát de a panelcsere munkadíjára a szaki egy újabb 40-est lengetett be és így az már kezdett megakadni a torkomon. Kb egy hét múlva kezdett sípolni a trafó az új panelen (de nem olyan hangosan, hogy leszakadna a fejem, csak hát a kazán közelében van egy ilyen állandó halkabb sípolás de nevezhetjük inkább halk sziszegésnek is). Mivel a lecserélt hibás panelt tényleg meg szeretném javíttatni, ezért gondolkodtam előre, hogy amint az kész lesz, ezen a működő sípolón is orvosoltatnám a bibit. Na kb ennyi. Nem kell ezt annyira túlgondolni. Szeretném minél hamarabb megoldani a helyzetet, mert a most működő panel sípolása szerintem sem egészséges és nem szeretném ha annak - a trafó bedöglése esetén - még nagyobb baja legyen. Nem kértem se jóslatot, se semmiféle hókuszpókuszt. Tanácsot kértem. Kaptam. Köszi. Boldog Karácsonyt!
(#) Inhouse válasza (Felhasználó 136442) hozzászólására (») Csü, 7:45 1 /

Boldog Karácsonyt neked is!
Ha nem adsz meg elegendő infót, majd az emiatt tévútra ment tippeknél adod be, hogy nem jó, mert nem úgy van, az nem a mi hibánk, kár ezen rugóznod. Sok sikert a javításhoz, remélem sikerül!
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 7:55 1 /

Nyugalom van, két napja regisztrált a kolléga.
(#) Inhouse válasza McGyver hozzászólására (») Csü, 8:25 /

Szívesen! Örülök, hogy meg lett a probléma oka.
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:26
(#) (Felhasználó 136442) válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 8:45 /

Semmin nem rugóztam. Semmiféle tévútra ment tippekről nem tudok. Kérdeztem valamit a saját felelősségemre és arra vártam bármi választ és tanácsot (helyette kaptam +45% kötekedést is, de sebaj beteszem a fa alá) KKÜK
(#) McGyver válasza (Felhasználó 136442) hozzászólására (») Csü, 9:09 / 1

Sajna ez van a szervíz-háttérrel. Nagyon gyenge a felhozatal, mind csillagász, hogy ennyire/annyira fog levenni lóvéval, gari valójában nincs a munkára, hogy javítaná azt amiben nem segített. Jah, és mindegyikük tarsolyában van egy olyan szaki/műszerész, aki érti is, mint az itteniek is. Van ötlet. A fentebbi utat kerülöm én is már hosszú évek óta szinte mindenben. Így hozzám kerülnek a nem javíthatónak minősített dolgok.
Keser, csak arra akartam rávilágítani, hogy itt segítenek, ha tudnak. Akarnak is.
Bocs, ha hosszú voltam.
(#) McGyver válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 11:51 /

Újabb adalék a történethez. Az ionizációs eletróda cseréje után is volt bizonytalankodás, időnként leállt lángőr-hibával. Gyújtókábelt is cseréltem, most teljesen jó.
(#) Inhouse válasza McGyver hozzászólására (») Pé, 12:56 / 1

Reméljük így is marad.
(#) McGyver válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 14:31 /

Pár nap alatt kiderül.
A gyújtó-kábel préselt csatlakozós volt, az újat leforrasztottam.
A hozzászólás módosítva: Pé, 14:32
(#) njani1 hozzászólása Pé, 15:58 /

ariston clas one 5p3

Sziasztok!

Ariston clas one is leáll általában melegvízről fűtésre váltáskor lángleszakadás hibával. Nem tudja valaki ennek a tipusnak a paneljén mit kell javítani vagy esetleg lenne fotója valakinek egy javított panelról? Probáltam visszakeresni de ezt a hibát eddig csak genius one panelra írták.
Köszönöm.
(#) VIM válasza njani1 hozzászólására (») Pé, 17:23 /

Szia! ITT oldotta meg egy fórumtárs és ha tovább olvasod még akkor az értékek is meglesznek fotókkal együtt.
(#) njani1 válasza VIM hozzászólására (») Szo, 9:31 /

Köszi. Ezt olvastam csak ez egy genius one panel, nekem meg a genius clas one-hoz kellene, hogy ott hol van a panelon amit javítani kell, mert a két panel nem egyforma.
A hozzászólás módosítva: Szo, 9:36

panel.jpg

(#) McGyver válasza Inhouse hozzászólására (») Szo, 15:29 /

Nem maradt. Reggel már állt ahogy korábban is, így betettem a másik vezérlőt, amihez kellett a plusz elektróda. Most az újjal megy.
A plusz az ion-áram érzékelő, a korábbi ami kombinált volt, csak a gyújtást csinálja.
A hozzászólás módosítva: Szo, 15:31
(#) Lucifer hozzászólása Szo, 20:38 /

Ariston Genus One 313 low voltage faul

Sziasztok,

Nem tudjátok véletlenül, hogy az Ariston Genus one paneleknél a 313-as Alacsony feszültség hiba (Low Voltage Fault) hiba mire vezetehető vissza?
Elkókat cseréltem, forasztások rendben vannak.
(#) JZoli válasza Lucifer hozzászólására (») Vas, 8:39 / 1

Két-három éve volt nálam ilyen panel, hasonló hibával. (Sajnios már alig emlékszem rá) Ha az emlékeim nem csalnak valamilyen 1u körüli kondit kellett cserélni a panel széléhez közel, hogy jó legyen. De ez egyáltalán nem biztos, csak halvány emlék, esetleg segíthet.
A hozzászólás módosítva: Vas, 8:40
(#) Lucifer válasza JZoli hozzászólására (») Vas, 9:29 /

Arra nem emlékszel, hogy kerámia vagy SMD elkó volt-e?
A csatolt képen nem sejlik fel, hogy melyik részén volt ilyen probléma a panelnek.
(#) JZoli válasza Lucifer hozzászólására (») Vas, 17:13 / 1

Biztos, hgy nem SMD volt, de ez a kép sajnos nem is ismerős, inkább az előtted feltett panel rémlik, így lehet, hogy a tipusra sem emlékszem már jól. Bocsi, de elég sok panellel találkozok, és az évekkel ezelőttiekből nem túl sok marad meg.
(#) Lucifer válasza JZoli hozzászólására (») Vas, 19:00 / 1

Semmi gond, a Genus One panelből is van 3 féle legalább (már amivel találkoztam).
(#) McGyver válasza Inhouse hozzászólására (») 8:57 /

Több nap elteltével az új panellel és plusz ion-elektródával hiba mentesen üzemel a kazán.
A régi panelen megkeresem a problémás alkatrészeket és javítás után nyáron (melegvizes üzem ) tesztelem.
Következő: »»   295 / 295
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem