Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! LED típusEz a 7 színű LED-eket tartalmazó karácsonyfa áramkörbe beépített LED-ek milyen LED-ek lehetnek? Illetve hogyan váltja a színét? A leírásban ott a kapcsolási rajz, sima analóg áramkör.
Hova kötöm a panelmétert és hova kötöm a mérendő ellenállást? Feltudnád ezt nekem vázolni?
Hello! Pucuka erre gondolt..
Bocsánat, nem értem miért nem jelenik meg, de most beszúrtam 1 hozzászólással feljebb.
Van ilyenem, hét színű.
A "három színű" modellben normál LED-ek vannak (piros, kék, zöld), a hét színűben RGB színváltós LED-ek. Utóbbiaknak elég csak tápfeszültséget adni és váltogatja a színét. Ilyesmi: YouTube. Piros, zöld, kék, cián, bíbor, sárga, fehér. Ha jól tudom, ezt a kapcsolást három fázisú multivibrátornak hívják. Gyakorlatilag három LED-es egy irányú futófény. D1, D2 és D3 helyett (lásd melléklet) több LED van párhuzamosan kötve. Ez a multivibrátor biztosítja azt, hogy a LED-ek ne egyszerre világítsanak, illetve váltogassák a fényerejüket. Az RGB led pedig önmagában váltogatja a színét.
Köszönöm a segélyt, nekem már nem ír a ceruzám.
MultivibrátorJó estét.!230 V ra lehet astabil multivibrátort készíteni? 230 V/20-30 W-os izzókhoz ?
Szia! Persze, hogy lehet, a legegyszerűbb triakkal: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |