Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   76 / 77
(#) bogumil13 válasza btamas81 hozzászólására (») Dec 10, 2024 /

Levettem a csövet,felmegy a viz tehát ott van a baj.Az anyát le kellene leszedni gondolom,ami elég ragaszkodónak tűnik.Le tudom igy szedni,vagy ki kell vennem kazánostol és ugy?
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2024
(#) user1914 válasza bogumil13 hozzászólására (») Dec 10, 2024 /

Azt szerintem nem kell szétszedned, mert az csak egy munkahenger dugattyú szár.
Oda csak a szivattyú betolja a 10 atm nyomású vizet és azzal tömíti a KV-t.
A főzés végén nyitja a szelepegységgel a víz utját, és a dugattúházban van egy dupla spirálrugó, ami az egészet újra a felső pozícióba nyomja.
A víz visszaáramlik a szivattyú elé.
Ha szét akarod szedni akkor az egész hidromechanikát ki kell venned. Annak a szárnak az alsó részén is van csavar, zéger, és a dugattyúban valamint a házban is, és alul is van legalább 2-2 tömítés. Bármelyik sérül, lehet csöpögni fog belőle a víz.
Szerintem ezt nem kell szétszedni.
Üdv. M.
(#) btamas81 válasza user1914 hozzászólására (») Dec 10, 2024 /

Ebből nem csöpög a víz! Nem jut el a dugattyúig sem.
(#) btamas81 válasza bogumil13 hozzászólására (») Dec 10, 2024 /

Egy ilyet csináltam (szidtam is a tervezőjét). Youtubeon találsz videot az alapján szét tudod szedni. A képen a főzőegységben van egy szűrő, azt pucoltad ki?
Illetve ha a fehér csőcsatlakozóra teszel egy csövet, át tudsz rajta fújni?
(#) user1914 válasza btamas81 hozzászólására (») Dec 10, 2024 /

Akkor a KV-t nem préseli öszze? Amiről le van húzva dugattyúházhoz menő csövön nem jön a víz?
Akkor bizony a vezérlő szelepes részt kell mindenképp szétszedni.
Ha a KV-n nem nyomja át a vizet, akkor először mindenképp a szűrőt tisztitsd ki, mert alulról nyomja felfelé a vizet a KV-n.
Üdv. M.
(#) bogumil13 válasza user1914 hozzászólására (») Dec 10, 2024 /

A lehuzott csövön jön a viz,ha visszarakkom akkor nem a kvn keresztül megy,hanam a tálcába jön a hidegviz.Ez öblitésnél is igy van.Az alsó szűrőt nem tudtam még szétszedni,vki már szét cseszte a csavarjejét.Nem semmi konstrukció ilyennel még nem volt dolgom.Saeco,jura ezek főként.Tehát jól értem hogy a lehuzott csőnek nincs szerepe a kvfőzésnél?
(#) bogumil13 válasza btamas81 hozzászólására (») Dec 10, 2024 /

Melyik fehér csőcsatlakozóra gondolsz?A dugattyúháznál amit lehúztam?Azt leszedtem keresztül fujható.

Az KV alsó szűrőt ki tudod venni, ha a kazán aljánál lévő csavart bontod, hogy a tartó rúd felfelé ki tudjon menni a szűrővel együtt. Magyarul felfelé kihúzod rúddal együtt. De előtte villáskulcsal szedd le felső tartó aluminiumot.
Kivéve már könnyebben el játhatsz a csavar kivétellel.
Üdv. M.

Igen erre gondoltam,kiforditottam mindenestől,de képtelenség kiszedni a szűrő csavarját mert már vki szétbarmolta korábban,és most rájöttem azért nyirta szét a csavart mert félre kapatta és igy tudta betekerni.Igy aztán esélytelen kiszedni.

A tengely és a szűrő kint van a kezedben?
Próbálj meg bele vágni kis dremmer flexel, egy lapos csavarhúzó nutot. Lazítás előtt mindenképp nyomjál neki WD40 et. Oda vissza mozgatva, nehogy bele ragadjon az alu a csavarba.
Üdv. M.

Sikerült kiszenvednem.A szűrő tiszta sajna,jobb lettt volna ha ez a baj...

A kazán aljára menő két cső közül melyik felelős a kvfőzésért?Egyik forróvizhez,másik kvfőzéshez ha jól gondolom.

A képen lévő fehér hengeres dologról a szövetes cső megy a kazánra,az átlátszón jön vissza a hidegviz a tálcába a hiba szerint.Esélyes h ott a baj?
(#) user1914 válasza bogumil13 hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

Lehet.
Azt a részt már én sem szedtem szét.
Ha meglesz a hiba, mindenképp érdekel.
Üdv. M.
(#) bogumil13 válasza user1914 hozzászólására (») Dec 12, 2024 /

Sikerült feléleszteni a gépet.A hiba oka,vizelosztószelep dugulás.Szétszedve a kis apró lyukak a mrmbránokban el voltak tömődve,pontodabban egy tésze.Ezen tömb oldalán(utobbi képen)a nyomás/vizleeresztőben van egy rugós előfeszitésű szelep,ahol a gumimembrán alá szorult vizkő miatt hamarabb elengedte a nyomást mint kellett volna.
Ennyi a rörténet
Még annyi,ebből a tipusból sokat nem vállalok az biztos.Mint korábban itt valaki emlegette a tervező urat,hát én is kereszteltem rendesen
(#) btamas81 válasza bogumil13 hozzászólására (») Dec 12, 2024 /

Na csak meglett a baja.
Nálam ennek a kistesója van, itthagyták... Az elosztószelepe folyik. Annyira tetszik pedig, kicsi kompakt, de ez ahogy meg van csinálva. 10db-ért nem adnék egy saecot.
(#) bogumil13 válasza btamas81 hozzászólására (») Dec 12, 2024 /

Én is igy gondolom a saeco az saeco
(#) david87 hozzászólása Dec 21, 2024 /

Seaco kávégép

Sziasztok!
Volna egy kérdésem a képen látható nagy fogaskereken a jelnek mere kell lennie? Most lent van a motor felet.
(#) btamas81 válasza david87 hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

Legegyszerűbb, hogy a KPE alapállapotba teszed, és ahhoz állítod hozzá. Figyeld a kpe tengelyén a bordákat. Elvileg egy féle képpen megy rá. Ha onnan dugod rá a kpe-t ahonnan a kép készült, akkor ránézésre jól áll.
Egy típust írhatnál.
(#) david87 válasza btamas81 hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

seaco sup 0320r
(#) david87 válasza david87 hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

mikro kapcsoló service manual ban 2 ír itt csak 1 van

Na akkor ez egy talea. Először is. Működött, vagy úgy kaptad, hogy rossz? Mi a hibajelenség? Egy primeáról teszek fel képet, hogy néz ki alapállásban. Mikor így áll, akkor lehet kivenni a KPE-t.

Azt meg onnan tudod, hogy eggyel vagy kettővel van szerelve gyárilag, hogy a kapcsolót kiveszed a helyéről, elindítod a gépet, elkezd forogni a motor, ha rányomsz a kapcsolóra és irányt vált akkor egy mikrokapcsolós. Ha csak megáll míg nyomod a kapcsolót akkor kettő kell bele.

El indítottam a gépet van rajta egy felkiáltó jel és az lassan villog.
Ha a gőz csapot át váltom akkor a szivattyú halkan búg de vizet nem pumpál és a felkiáltó jel gyorsan villog.

Ha lassan villog akkor a kpe vagy a zaccfiók vagy a kávétarzály tető nincs a helyén. Ha gyorsan akkor csak le kell légteleníteni. Jól csinálod, de először a vízcsepp gombot nyomd meg, utána a gőz csapot melegvíz állásba, de addig kell míg el nem kezd folyni a víz és a felkiáltó jel el nem alszik.

Kávé tető helyére tettem egy mágnest mert mágnes kapcsoló van benne zacc tálca helyén kpe bent.
mikro kapcsolók jók ki mértem őket.
Meg keresem ezeknek a mágneses szenzoroknak a végeit és meg nézem hátha valamelyik nem jó.

Ugyan nem írja a manual, de az ajtó kapcsolójára is nézz rá. Talán az is mágneses.

mágnesek ki mérve mind jó
(#) david87 válasza david87 hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

az is mágneses az ajtó

Lelégtelenítetted?
Következő: »»   76 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem