Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es lámpa, meghajtó áramkör
Típustszámát is leírhattad volna, pl. SP1721
(Legalább a LED-ek túlélték...ez a ritkább.) A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2023
Én vettem már a legolcsóbbtól a legdrágábbig mindenfélét. Az a helyzet, hogy teljesen mindegy, mert a kialakításuk eleve olyan, hogy kódolva van a belátható időn belüli tönkremenetel, mert a keletkező hőnek csak egy része megy át a műanyag burkolaton, a zöme benne marad.
Nálam szinte mindegyiknél az elektronika halt be, általában az 1 éves garancia lejártát követő 1-2 hónapon belül, ez az egyetlen amiben nem.
SP1852.
Nem tudom, hogy a LED-ek túlélték-e? Először arra gondoltam, hogy megjavítom, de... - A fiókomban csak nagyobb méretű 220n/400V kondi van - Vele sorban van egy (talán 1W-os) ellenállás, ami szintén megégett. Ha jól látom, piros-fekete-fekete-arany. De műszerrel 320 Ohm -nak mérem. - Mellette egy elko, szintén látszik rajta a hő hatás. - Nem tudom, a többi alkatrészre hogy hatott az eset. Talán a LED-ekkel még szórakozok, hátha túlélték, de persze csak hobbiból.
Kb. 6 éve vettem a fürdőszobába V-TAC tükörvilágítást. Sejted, hogy nem megy napi 8 órát.
![]() Ennek ellenére, az első év után elkezdtek egyesével pusztulni a LED-ek. Ha jól emlékszem, kb. 60db van benne. Eddig 13 darabot cseréltem. A H.E.-ben vettem 100db chip-et, és már rutinszerűen megy a csere. ![]() Menyezeti LED lámpa átalakításElfüstölt egy 58 W menyezeti LED lámpám . A táplálása 24 Volt volt. Van e lehetőség a Távirányítós panel kiiktatásával ( esetleg ha kell egy LED tápláló Trafóval ) Kapcsolós üzemre átállítani, esetleg megjavitani. A lámpán szereplő feliratok : Art: 81810767 (67247-58SH ) 1x58W LED DC 24 Vczeropal
Hello! Javaslom, hogy tegyél fel képeket, talán abból jobban tudható, miről van szó, miből áll.
Főleg a "Távirányítós panel" képére vagyunk kíváncsiak...na meg a 24V-os tápjára.
Melyik része füstölt el ? A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2025
Küldöm a fotokat . A panel forrasztási oldala elkeserítő.Három ledsorral rendelkezik. ezek valószínűleg párhuzamosan vannak kötve . Minden ledsorba három vezeték megy. Gondolom kettő a bekötés és egy a szabályzás. Újkorában lehetett szabályozni a színt a fényerőt. és a ki-be kapcsolást. Most az elvárás csak annyi lenne hogy köthető legyen 220 v-ra és megközelítően teljes fényerővel világítsom, valamint a fali kacsolóval ki-be kapcsoható legyen. (LED tápláló trafót betudok szerezni, ) Köszi
Egyetlen panelre van elkészítve . A képen látható hűtött tranzisztor égett le . A panel úgy átégett hogy szerintem nem javítható. Egy ledtáplálóval hogyan lehetne bekötni hogy 220 V -ra kapcsolható legyen . Nem kell a korábbi szín fényerő szabályozás . Csak megközelítően teljesfényerővel világítson és a fali kapcsolóval ki- be kapcsolható legyen . A LED tápláló talán betudok szerezni. A lámpába három sor LED van párhuzamosan bekötve három vezetékkel.
Köszi.
Köszi! A vezérlő (RF 2412~2484MHz) egybe van építve a táppal (Tuya ). Három vezetékből egy a közös lehet, 1-1 pedig a meleg- és hidegfehér LED sorok másik vége.
A ledsorokat egyenként világításra kéne bírni (DC24V +áramkorlát). Ha mind működik, akkor lehet továbblépni... Pl. én rákötnék a trafó utáni nagy elkó lábaira 24V-ot (persze az előtte lévő alkatrészeket kiszedném a nyákból) - hátha túlélte a vezérlés) A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2025
Köszönöm hogy foglalkozol velem. Hogyan tudom megállapítani Melyi a közös szál. A LED táp melyik ágát ( + , - ) hova kössem. Áramkorlátot hogyan alakíthatok ki.. Mellékeltem a panelről kijövő három vezetéket . A panel szélére merőleges sűrű beforrasztás az infravevő csatlakozója. Köszi.
A nyákon ott van a "+" meg "Y" , a harmadikat nem látni. Közös lehet a +, és a két másikra az SMD FET-ek kapcsolhatják a tápot (-). Teszthez pl. DC 24V sorbakötve egy kb. 100 ohmos ellenállással...58W a 3x2 sor LED teljesítménye. Ki lehet számolni, hogy nem egész 10W kell egy sor LEDnek. (De már kisebb árammal is világítaniuk kéne, ha nincs a sorban hibás LED.
A javaslatodnak megfelelően letisztítottam az égett panelt, az elkóra rákötöttem 24 v-ot
A szerkezet tökéletesen világít és mindent szabályozni lehet. Köszönöm a segítséget. Most veszek egy 100 W-os Led meghajtót, Ha nem fér a dobozába majd mellészerelem. Ugye oda sem árt a 100 ohmos ellenállás. czeropal
Hello! Uniman csak azért javasolta a 100 ohm-ot, hogy zárlat esetén ne füstöljön egyből le a táp. (Révén hogy nem tudhatta mit is fogsz rákötni.)
A soros 100 ohm-al nem tudna működni a lámpád. Mert ha tényleg 58W-ot eszik, akkor 2,4A vesz fel. Ha védeni szeretnéd a 24V/100W-os tápot, akkor a táp után inkáb tegyél egy 3.16A-es biztit.
Szia! A tisztítást más javasolta...de azzal kezdünk mindig!
A 100 ohm a 24V-hoz egyetlen LED sor (a 6-ból) kipróbálásához javasoltam. A táp elkóján 24V-nak kellett lennie hibátlan táp esetén, ezért írtam, hogy oda kell kötni, de ellenállás nélkül, mivel a szabályozást (áramkorlát) már távirányítós rész megoldja. Ezek szerint szerencsére a táp elfüstölése nem tett kárt a további részekben, meg a LED sorok is túlélték. "Bátraké a szerencse!" |
Bejelentkezés
Hirdetés |