Fórum témák
» Több friss téma |
Helló mindenkinek!
Lenne egy problémám és azt szeretném orvosolni. Van az autónkban egy SONY típusú oda-vissza játszós kazettás autórádió. Pár napja vettem egy HAMA adapter-kazettát amire egy PANASONIC Mp3 lejátszó discmant kötöttem. Amint beteszem az adapter kazettát és elkezdem hallgatni a zenét pár másodperc után megfordítja a kazettát a magnó aminek a másik oldalán nem hallható semmi. De valamikor meg szépen megy folyamatosan. Nem tom mi lehet a baj. Talán ha kiiktatnák valamit a kazetta adapter mechanikájában... Adapter Kazetta Mechanika
Üdv! Nálam is mutatkozott ez a brobléma!
Megoldás: (Vagyis nekem így sikerült ) Mikor már nagyon idegesített erőből toltam be a kazettát, kattant egy nagyot és azóta ezzel a módszerrel működik! Nemtudom segítettem e- !?!? De nem hiszem, hogy a kazetta mechanikájában lenne a baj! Mert beraktam más kazi lejátszókba ott nem csinálta ezt csak autómagnóban!
Szia szerintem rugd ki az osszes fogaskereket,minek azok??Nem kellenek,en nem vettem ilyet,hanem csinaltam,tokeletesen mukodik,kulonben nekem is dupla fejes radiom van es jol mukodik minden,ja es az enyemben se fogaskerek,se semmi....es megis kiraly,na ez lenne a tanacsom
Hello
Azzal csak az a gond, hogy sok magnó nem a szalagefeszülést figyeli, az Auto Stop-nál. Az "újabbak" a nem meghajtott cséve fordulatszámát figyelik, illetve csak azt, hogy forog-e vagy sem (ha nem értelem szerűen kikapcsol, vagy a másik irányba kezd el játszani.
Aztán vannak olyan típusok is, amik a fej jeléből figyelik a szalagvéget. A sony esetében is hasonló lehet a helyzet... vannak típusok melyek képesek detektálni a zeneszámok elejét és végét. Továbbá a mágneses szalag alapzaját használják a befuttató szalag detektálásra. Én ez utóbbit tudom elképzelni a probléma okaként... vagyis amint nem érzékel a fej egy minimális alapzajt, akkor szépen oldalt vált, mert azt hiszi elérte a befuttató szalagot.
Szia!
Látom, nagyon egyszerű a kapcsolás! Feltenné valaki, hogy utánépíthető legyen? kíváncsi vagyok a hangminőségére! Köszi szépen!
Hali veszett egszerű az egész veszel egy szalagos kazettát kiszeded belőle a szalagot, majd ahova a magnó fej megy oda beszerelsz te is egy fejet, amit egy jack dugóval az mp3 lejáccóba vezetsz, igy a bemenő jel rezgéssé alakul a kazettában lévő fejben majd a magnónan lévő fej vissza alakítja a jelet. Röviden ennyi az egész remélem érthetően irtam le.
A gyári kazettaadapterekben fogaskerékkel össze van kötve a két orsó. Ennek nem csupán az a funkciója, hogy zörgésével zavarja a zene élvezetét, hanem az adapter működéséhez szükséges a két tengely kényszerkapcsolata. A fejegység általában figyeli valamelyik tengely forgását az autostop v. irányváltási funkció használatához.
Köszönöm, erről már olvastam
Sziasztok!
Ugyanaz a problémám, mint Geri86-nak, ugyanolyan kazettám van, és a magnó típusa is Sony. Lehet valamit csinálni a kazettával, hogy működjön? Már kiszedtem belőle a fogaskerekeket, úgy ment is....pár másodpercig. Tehát lehet vele valamit csinálni? Vagy át tudom valahogy alakítani, hogy működjön? Nem nagyon értem, amit DjGeorge, valaki magyarázza már el Előre is köszönöm
Szerintem neki van adapterkazettája. Miért csináljon másikat?
Köszönöm köbzoli, de ahogy titi leírta nekem van adapterem, csak éppen nem működik...ahhoz nincs valami ötlet, hogy mit csináljak? Ha más nem marad, akkor magam csinálok egyet...
Csináltam róla 3 képet, remélem, jó lesz. Szerintem nem kontakt hiba van, mert rendes magnóba játssza (amiben a vezetékre csukom a kazettatartót), csak az autómagnóba nem.
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
A hiba oka abból ered, hogy az oda-vissza játszó mechanikák másképp érzékelik a szalag végét.
A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt sok ilyen mechanikát javítottam, de per pillanat nem ugrik be, hogy miként érzékel. És mivel nemrég elköltöztem, még meg se tudom nézni. (Otthon vannak még ilyen mechanikáim.) Viszont a jövő hét elején megyek haza, és ha addig nem oldódik meg a gondod, utánajárok a dolognak, és a megoldásnak. Egyébként a fogaskerekek jól működnek? Nem akadnak? Nem szorul? Ja, és mivel az oda-vissza játszó mechanika teljesen beveszi a kazit (ellentétben az egy irányba játszókkal), nézd meg, hogy teljesen befekszik-e a helyére. Nem támasztja-e ki a kilógó vezeték?
Egyirányba játszóknál általában a szalag megfeszülését egy, a főtengely helyére benyúló "prücök" érzékeli. Ha érted, mire gondolok, mert megfogalmazni kicsit körülményes.
Bár abban lehet valami, hogy a főtengelybe akad bele a kaziban lévő gumigörgő....
Megpróbáltam úgy is, hogy kiszedtem a fogaskerekeket a kaziból, de akkor is ugyanazt csinálta, mint előtte, csak nem próbálta meg oda-vissza játszani, hanem szólt 3 másodpercig, majd kidobta a kazit. Az elején, mikor először használtam viszont működött 10-15 percig, utána kezdett el "játszadozni". Azt nem tudom, hogy a kábel miatt van, holnap kiszerelem akkor a magnót.
Olvastam Slope, és értem is...csak azt nem tudom, hogy akkor ez veszett ügy vagy egy kis barkácsolással tudok használható adaptert csinálni a kazettából, ha már pénzt adtam érte?!
Szia! Hama-val nem fogod tudni megoldani mert az "áttétele" miatt a Sony mindig reklamálni fog. Sajnos más tipust kell venned. Nekem a Sony-m csak az 5. fajta kazetta adaptert fogadta el.
Hát ennek nem örülök, de azért köszönöm! Neked milyen adaptered van, ill. honnan vetted?
Sziasztok!
Összedobnék egy ilyen kazettát, tudtok kapcsolást hozzá? Üdv.
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam egy HAMA kazetta adaptert az autómba, mert még kazettás rádió van benne, és a rádió funkció jól működik, miért is vettem, volna új rádiót?! A gond csak az vele, hogy nem szól a sofőr oldali hangfalom, de csak, ha a kazetta funkcióval megy a zene. Amint a rádióra visszaváltok, szól is, tehát a probléma nem a hangfallal van. Kipróbáltam más kazetta lejátszó hifi-be is, és ott is csak az egyik hangfal szólt. Szétszedtem az adaptert, meggyőződtem róla, hogy nincs-e megszakadva valamelyik ér, de az sincs. Tudnátok valamiféle ötletet adni, hogy miért van ez így? Előre is köszi .
Lehet, hogy mono az adapter, vagy nem jó az átadó tekercs pozíciója. Benyomva rámértél, hogy nem csinál zárlatot?
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
Ahova a magnófej bemegy, ott az a rész mozog? Ha igen, akkor tegyél egy műszert 200 ohm -os állásban a jack dugó jobb és test pontja közé. Mozgasd meg a mozgó részt. Okés? Ha nulla ohm -ot mutat- zárlat van. Most ugyanezt játszd el a bal oldallal is.
Nyomhattál volna egy moderációt kérek gombot, ahelyett, hogy mérgelődsz... A moderátor is ember és néha neki is jól esik a támogatás.
Bocs, legközelebb így teszek!
Üdv Inhouse
Sziasztok.
Vettem egy kazetta adaptert, hogy mp3-at le tudjak játszani telefonról. Működik, de amikor a mobilom hálózatot keres vagy hívást, sms-t fogadok, gerjed. Be lehet építeni valami zavarszűrőt a vezetékbe? |
Bejelentkezés
Hirdetés |