Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2540 / 2540
(#) black1989 válasza reloop hozzászólására (») Sze, 19:42 /

Megpróbáltam bekötni, ahogy elsőnek rajzoltad!
Még egy mukkja sincs sajnos, meg sem szólal!
(#) reloop válasza black1989 hozzászólására (») Sze, 19:43 /

Az általad épített erősítő panelt nem kell feltétlen kivenned a helyéről.
Alkatrész oldal felől elvégezhető a beavatkozás ha hozzáférhető helyen van.
Az STK 3-as lábáról jövő vezetéket átforrasztod R2 T1 felőli lábára, R2 másik végét elcsíped, az ellenállást félre hajtod.
R1 egyik lábát elcsíped, félrehajtod.
Egy szál dróttal összekötöd STK 4-es lábát R7 T2 bázis felőli lábával, R7 másik lábát elcsíped, félre hajtod.
R6 egyik lábát elcsíped, félrehajtod.
Az STK 12-es lábát bekötöd R16 erősítő felőli lábára.
A többi lóghat rajta, ki fogja bírni.
(#) reloop válasza black1989 hozzászólására (») Sze, 19:44 /

Közben leírtam a részleteket, vesd össze azzal amit csináltál.
(#) black1989 válasza reloop hozzászólására (») Sze, 19:49 /

Istenkirály vagy!!! Sikerült az első rajzod alapján! Én voltam megintcsak figyelmetlen! Nem tettem át a hangszóró vezetéket! Örök hála!
(#) btamas81 válasza tothbela hozzászólására (») Sze, 19:53 /

Ó látod ez eszembe sem jutott! Le volt véve a gomb, lehet nem jó helyre tettem vissza. Nem tudom mennyire lett piszkálva. Köszönöm a segítséget!
(#) tothbela válasza btamas81 hozzászólására (») Sze, 20:52 /

Frekvencia alapnak YT videók közt van 1kHz, de a hálózati 50Hz egy trafó szekunderén is jó mérési etalon.
(#) majkimester válasza compozit hozzászólására (») Sze, 23:22 /

Idézet:
„D osztályban egyszerű. Ott a kimeneti fojtó, ami korlátozza a zárlatban kialakuló árammeredekséget.”

Ott néhányszor 10uH van, ami be is fog telítődni, mert nem zárlati áramra méretezik.
A hangváltóban ennek a 10..20x-osa is van a mélynyomóval sorban, a többi meg nem kap DC-t.
(#) compozit válasza majkimester hozzászólására (») 5:42 /

Igen, de egyszerű figyelni az áramot és be lehet avatkozni. Kiverni a biztosítót, áramkorlát, stb. Tehát van rá elég idő.
(#) btamas81 válasza tothbela hozzászólására (») 6:40 / 2

Siker! Két osztással kellett a gombot arébb tenni. A nyújtásom is jól működik.
Az 1khz 1osztás 1ms állásban. És így a vivő kereken 2osztás 1us állásban, az ha minden igaz 500khz.
Mégegyszer köszönöm a segítseget! Magamtól rá nem jöttem volna, hogy rosszul tettem vissza a gombot.
(#) user1914 válasza btamas81 hozzászólására (») 6:55 /

Szevasz!
A szkópodon nem jó a sugár visszafutás kioltás.
A képernyő felvételed alapján tudom ezt mondani.
Ha megjavítod sokkal szebb képeket fogsz látni az ernyőn.
Üdv. M.
(#) tothbela válasza btamas81 hozzászólására (») 6:59 /

Örülök hogy sikerült. Azért a Tpa3255 hangjára én is kíváncsi vagyok, nekem most épül egy erősítő vele amolyan "Twentyfourbyseven" üzemre. Azaz mindig be lesz kapcsolva.
(#) btamas81 válasza user1914 hozzászólására (») 7:10 /

Menjünk már át a szkópos topicba.
(#) btamas81 válasza tothbela hozzászólására (») 7:16 /

Én már hallgattam, igaz nem ezzel a táppal. A két vele kapott ic-t cseréltem, de szerintem ami helyette vettem az is hamis. Majd kap két másikat.
Hangja érdekes. Talán a feszes a jó szó rá. Mély ott van, a magas is, talán nekem mintha egy kis közép még elmenne bele. Telefon, streamer nem vezérli ki teljesen, szerintem kell elé egy előerősítő. Mértem teljesítményt, olyan 50V jön ki csúcstól csúcsig 8ohmon, az ha minden igaz ((25x25/8)/1,41) 55W. Több mint elég. Azt elfelejtettem megmérni, hogy ilyenkor a táp fogy el, vagy itt a vége. De ha lesz időm méricskélek még.
(#) Ge Lee válasza majkimester hozzászólására (») 7:31 /

Már amelyikben. A kétutasok egy részében a mélyközép direkt kapja a jelet szűrő nélkül.
(#) majkimester válasza Ge Lee hozzászólására (») 9:20 /

Igen, mindig van kivétel, de maga a hangszóró is egy induktivitás.
(#) Tomi94 válasza btamas81 hozzászólására (») 10:17 /

Idézet:
„A két vele kapott ic-t cseréltem, de szerintem ami helyette vettem az is hamis.”

A vele kapottakkal konkrétan probléma volt, vagy ilyen "túl olcsó volt" alapon elvből cserélted?

Nekem (elvileg, mert még nem vettem le a bordát, alánézni) TPA3116-os modulom van, aminek botrányosan rossz a zajszintje (lazán alulmúlta a műhelysarokban rákötött régi kazettás magnót, pedig ugye az a technika sem a zajmentes működésről híres). Más aktív elemet nem is látok rajta, ami ezt okozhatná. Így nekem se volt jobb ötletem (egyelőre félre van rakva), mint hogy panellal együtt 4000 Ft-ért nem jár eredeti TI chip..
A hozzászólás módosítva: 10:17
(#) btamas81 válasza Tomi94 hozzászólására (») 14:14 /

Mármint a két ne5532 cseréltem. A borda alá nem néztem.
(#) tothbela válasza btamas81 hozzászólására (») 17:02 /

Az én modulom is hasonlóan darab NE5532-el indul. Ezek hamisak voltak, ezt egyértelműen ki tudtam mérni. Az eredeti 5532 invertáló és nem invertáló bemenetei között mindkét irányban egy "PN" átmenet mérhető, ezeknél nem. Arra is vigyázni kell, hogy sok olyan műveleti erősítő léteszik, amelyek bár eredetiek, messze nem jól dolgoznak egy adott kapcsolásban. Nekem egyik kedvencem az Mc33078, de egyszeres invertáló kapcsolásban zajos volt nagyon. Egyszerűen instabil volt. Gerjedt. Azóta már tudom mit kell tenni ilyenkor. A lényeg, hogy mindig be legyen tartva a specifikációban meghatározott stabilitás feltétel.
A hozzászólás módosítva: 17:03
(#) Pali79 hozzászólása 20:32 /

Csöves

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy kis csöves erősítőm, amit évekkel ezelőtt vettem, akkoriban kipróbáltam, majd "szétszedtem", hogy bedobozoljam. Sajnos a dobozolás elmarad és egy doboz mélyére sülyedt a félig elkészült erősítő.
Most előszedtem, szeretném befejezni, de nem minden kábelnek találom a helyét. Sajnos az eladóval megszakadt a kapcsolat, tőle nem tudok tanácsot kérni.
Elvileg megvan a kapcsolási rajza, illetve készítettem pár képet. Két dolgot nem tudok:
1. a táptrafón van 2db 6V 0,6A kimenet, nem tudom, hogy ennek kellene csatlakozni valahová?
2. a panelről jön két kábel amin VCS felirat van és a végére egy egy 2k2 ellenállás van forrasztva, ennek nem találom a helyét.
(#) tufatofu válasza Pali79 hozzászólására (») 22:27 /

A vcs az szerintem visszacsatolás lenne a kimenő szekunderére. A táptrafó viszont elég gusztustalan munkának látszik! Ha belül is olyan "precíz" amilyennek kinéz, legyél óvatos vele agyon ne vágjon! Nem ártana egy szigetelésvizsgálóval megdübbenteni, mielőtt használni kezded. Esetleg egy képen megcsodálhatnánk az egész komplexumot?
A hozzászólás módosítva: 22:28
Következő: »»   2540 / 2540
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem