Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Akkor nekem fini lesz nyam-nyam
![]() Az milyen kapcsolás/Paravicini-féle kapcsolás?
Ma kifúrogattam a RIAA korrektor dobozának a lemezét , saválló lemez , nagyon nehéz fúrni , feliratokat is megcsináltam , most jönne a hajlítás .
Sajnos nincs ötletem hogyan hajlítsam meg házilag , igen kemény , pedig csak 1mm vastag . Két széléből kellene 45mm visszahajtani és abból 2x 5mm-t Satuban ezt nem merem . Van valami ötletetek? Vagy keressek 1 jó élhajlítót ...
Felirat stabil , ha az sérülne akkor a lemez felülete is károsodna .Nitróval sem jön le , ráégettem .
Meghajlítva már nehezebb lett volna felvinni , így egyszerűbb . Leragasztom fóliával a hajlítás műveletéig , ez a felület védelmében is kellene ... Ha már Te is azt mondod , hogy élhajlító kell akkor azt fogok keresni , csak sajnos lassítja a kivitelezést . Várom a meghallgatás eredményét !!!
Én satuba szorítható hajlító sablonnal szoktam, 2-es acél lemezt még lehet benne hajtani kalapáccsal, fa betéttel, bár nem lesz olyan szép, mint hajlító géppel, na de kinek van fél millája, ismerősök meg már unják, ha megyek
![]()
Én is csináltam ezzel a módszerrel , de most nem mertem belevágni .
Nagyon kemény ez az anyag , fúróim alig bírták , sárgaréz vagy alu simán mene , de ez nem , félek , hogy nagy rádiusszal sikerülne csak , kalapálni viszont nem lehet, nem merem .
az lehet, de akkor gyári élhajlítót keress, mert a "buher" megldások is elég nagy , ráadásul nem mindenhol egyfomra rádiusszal hajtanak
Ezt az erősítőt Tim de Paravicini francia származású elektronikai konstruktőr és hangmester alkotta vagy tíz évvel ezelőtt.sok más neves kapcsolás is fűződik nevéhez.visszább megtalálod a rajzát.a készülék gyári változatban is létezik EAR 859 néven.(ElektroAkustik Research)röviden az a lényege,h a sugártetródát a g2-őn vezérli rácsáramos üzemben,így csinál belőle triódát.ezen beállításban 13W-ot ad,de a végcső eléggé csúcsra van járatva...mondjuk nem egy gyakorló kapcsolás.viszont a hangminősége professzionális. :yes:
A klasszikus kimenőtrafók készítése(régen)úgy történt,h az összes résztekercset felrakták,szépen kihuzalozták,majd a már kész,bevasalt magon, kívül egy kapocslécen összekötözgették.ily módon egy nagyobb osztású trafó esetében akár 20-26kivezetés is sorakozott egymás mellett,-ember legyen a talpán aki nem gabalyodik bele,még akkor is,ha saját maga készítette.én ezt a problémát úgy hidaltam át,h a tekercsen BELÜL alkalmaztam az összekötéseket.ezzel a tévesztés gyakorl.kizárva,s a végére érek a trafótekerés témakörének
![]() ![]() ![]()
Köszi . Ha sikerül meghajlítani és megkapja a fa oldalait , negmutatom a végeredményt ...
Jó ez a lemez , nem kell polírozni ,lakkozni sem , de a többi tulajdonsága iszonyatos , eszi a fúrót , nagyon nehéz pontosan fúrni állváyos fúró nélkül .
Köszi a részletes leírást !
Kivezetések benti összekötése szerintem , csak már kipróbált elrendezlésű , gyakorlattban kiforrott kimenőnél jöhet szóba .Nem lesz lehetőség válztoztatásra , tekercsek más összekötésének kipróbálására , így nem tudjuk optimalizálni a tekercsek sorrendjét . Már sokszor jártam úgy , hogy a megtervezett tekercs összekötések a gyakorlatban , más sorrendben hozták a jobb eredményt , még SE kimenő esetén sem biztos , hogy simán sorban haladva kell a primereket összekötnünk . Ezért szoktam generátorral tesztelni az elkészült trafót és belöni , kihozni belölle a maximummot
Szia !
Szép lett és gyorsan elkészült , gratulálok ! Már a PPP -t is nagyon várom !
Szép lett! fel is csigáztál kicsit!
![]() ![]() Csak én nem szeretem a monot, úgyhogy két monoblokkot kéne építeni, de csak egy csövem van ![]()
Nem is tudom,honnan ilyen ismerős
![]() Hamár a doboznál fogok tartani,leírhatnád röviden,hogy lehet ilyen szépre csinálni a fát...,na,ezt jól megaszontam ![]()
Ez lakktól is függ! Én türelmetlen vagyok , ezért nitrolakkal csináltam, ott csak 20 percet kellett várni a rétegek között. 6 réteg ecsettel, minden réteg 400-as papírral csiszolva, az utolsó 2000-essel , és rá fújva a végső réteg.
De az igazi, az Milesi töltőalapozó lakk, és Milesi fényes lakk (két k.-s) lenne!
Megint szépet alkotsz testvér...
![]() ![]() ![]() Jó kis anyag az a rozsdamentes, csak irdatlan rugalmas... Lehet jobban jártál volna egy fél milissel, ugyanilyen erős, csak kicsit kisebb a merevsége. Csak az élhajlító lesz a megoldás, jobb ha felkeresel egy bádogost.. Ha elkezded akár fakockák közt is hajlítani, megtörhet a felületi fényesége, a kis szögű hajlítás helyén, és nagyon látszani fog!! Nameg ezt a lemezt csak egyszer hajlítod meg ám!!! Ha elcsúszik, és csálé lesz, ami még jobban látszik a tükrös felület miatt, akkor kezdheted amortizálni a következő fúrókészletet... Kíváncsian várom a végét!!
Szia!
Egy 100w-oshoz minimum 18-20 mm2-es vas kell a kimenőnek! Ha itt visszakeresel , asszem már linkeltünk ide GU50 PP-t!
Én majd gyártok foglalatot a GU50-eimhez, valamely gyorcsatlakozó kis hüvelyeit /mint pl a PC táp csati/ beleforrasztom nyákba, jó nagy forrszemmel,hogy ki ne olvadjon. megfelelő lábtávolságokra, és kész is...
![]()
A gitárerősítő fej-ekben pont ezért vagy a két végén van a kimenő és a táptrafó, vagy a közepén az egyik, elforgatva..
Én az első /30w-os/ 6P3sz-es PP-m nél szívtam ezt meg. egy kis kiűzhetetlen medve pont ezért maradt meg, helyszűke miatt viszont nem is lehetne máshogy. Az árnyékolás valamennyit segít. Észrevehető abból, hogy a csövek még fel se fűtöttek, és már van halk brummm. ![]()
Én is ezért építettem a kört!
Annó sok ECL86, EL84,6P14P-s SE-t hallottam már, de ilyen nagy csővel még nem, gondoltam, legalább egy legyen összehasonlításvégett. Hibridben mi a cél, csöves elő, FET-es vég??
Én is csak Jazz hallgatáshoz készítettem el az SE-t, hogy összehasonlíthassam az ellenütemmel, csak hangerőhiányom volt.
Ha meg kicsit popposrockos hangulat uralkodik /REPUBLIC,M.C.L./ akkor kevéske... Viszont, csak ne építsek már 30-40w-os SE-t, én sem lopom az áramot!!!.................még ![]() ![]() ![]()
Köszönöm ..
Igazad van , vékonyabb jobb lett volna , régebben az EL84 PP-hez 0,5mm szereztem azt fúrni sem volt nehéz , hajlítanom meg nem kellett . Most méretre vágva 1mm és 1,5 mm kaptam , a vékonyabbat használtam , ez volt .. Már találtam élhajlítót , csak a szaki azzal problémázik , hogy még a lehajlított 45mm -ből 5 mm -t is visszahajtanék . Nem tarja könnyen megoldhatónak , ha nem sikerül akkor levágom azt a 5 mm-t.
Élhajlítógépen zártszelvény közbeiktatásával simán megoldható.(szerintem) Először az 5 milit kell hajtani, aztán be a zártszelvényt (hogy a gép ne lapítsa ki a felhajtott részt ), és lehet hajlítani a többit. Ezt lakatos ismerősöm mutatta
![]()
Megjött ma a két 6AS7G, sajnos az egyik törötten
![]()
Sziasztok!
Nemrég apa hozott egy régi csöves erősítőt. Sajnos már nem üzemel, de a csövek még jók benne. Volt benne 2 db ecll800 és egy ecc83. Ezekbőúl a csövekből szeretnék csinálni egy erősítőt. A kimenőtrafó és a hálótrafó megvan. A kapcsolásirajzokat mellékelem. Szerintetek elég egyszerű? mert nekem ez lenne az első csőves erősítőm, és 300V nem játék, eddig én még csak max. 80V-al dolgoztam. Szerintetek belefogjak?
RAGASZTD MEG!
Jól van , csak vicc volt!!! Ez a postán küldözgetés átka, ezért akartam én személyesen elvinni a 807-eket!!/ami késik , nem múlik/ Fényképezd már le a kedvemért... Amúgy csinálhatsz még egy csővel is sztereo 2-3w-os triódásat a két félből... ![]()
Szia!
Ha pont ilyen csöved van, nem rossz kezdetnek, ráadásul neked már lesz egy ELLENÜTEMŰD! Az a hangszín sem rossz választás, ECC83-al pedig igen jó minőséget érhetsz el. Bár igazi HighEnd körökben a hangszínszabályzó, a fázistolások miatt nem megengedett. De te csak simán HiFi erősítőt akarsz, abba meg miért ne... |
Bejelentkezés
Hirdetés |