Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   36 / 90
(#) pittyu válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Szabi 83 . Tudom hogy nem ez a legjobb hely , de te értessz hozzá... A HE storén vásároltam már pár dolgot, és mivel " igen olcsón " megvehetők az RF ID egységek, szeretnék csinálni egy sima ajtózárat.Se Pc ,semmiféle adatgyüjtés --Csak sima ajtó nyitás. Melyik modult ajánlanád???Pl:10024664-cikkszámu??
(#) pittyu hozzászólása Aug 12, 2008 /

Pár kép a legutóbbi tóparti repülésről.(horgászásról)
(#) Norberto válasza pittyu hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Jók lettek a képek nagyon!
(#) szabi83 válasza pittyu hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Sajnos, még nem értek hozzá
(#) szabi83 válasza pittyu hozzászólására (») Aug 12, 2008 /

Szép kis hely, kapás volt?
Szák megtelt?
(#) pittyu válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

A tó nyékládháza melletti sóderbánya, kristálytiszta vizű. Nekem a repcsit is kikellett horgásznom( mondtam, hogy rossz pilóta vagyok) A bátyus ekkorát is fogott többek között. A légi fényképezés egyik célja volt a vizalatti padkák felderitése.A látható sávok 3.5 m mély kiemelkedések ahol a halak lepucolják a növényzetet .

PICT0037.JPG

(#) szabi83 válasza pittyu hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

A szencségit mekkora amur, grat

Kép magét beszél, 5letes
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Aug 14, 2008 /

tegyél pár géppuskát a gépre és a levegőből is horgászhatsz
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

Isten őrizz bántani szegény halakat.Ma csúcs időben csúcs repülés volt. Csináltam egérből és 4093 ból egy dőlésszög érzékelőt.A kerék sujozva lessz hogy mindig függöben álljon, az optika inkramentális szögadóként lecsipogja az elfordulás irányát.Ha a repcsi orra lefele mozog mélyhangon, ha felfele akkor magasan pittyeg.... vagy valami ilyesmi.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

Rendelek rf adó- vevő modult ,és ha beválik minden vitorlásomhoz csinálok .Igy elkerülhetem a nagy magasságban a hirtelen belehuzásokat, amikor nemlátom meg időben hogy áll a gép.

DSCF5870.JPG

(#) Novak válasza pittyu hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

Szia,
nagyon ötletes ez a dőlésszög érzékelőd. Tetszik.
Milyen RF modulokat szeretnél hozzá rendelni? Ezeket a 433 MHz-eseket? Mert az ide szerintem nagyon gyenge. Nem lesz kellően nagy a hatótávod. Ezek önmagukban is elég gyengén teljesítenek, de amikor irányítod a repcsit, akkor azt is vedd számításba, hogy a vevőtől (dőlésérzékelő nálad lévő fele) pár cm-re ott van a távirányítód viszonylag nagy térerővel. Igaz, hogy teljesen más frekin, de ilyen kis távolságból ez sem elhanyagolható tényező.
Én a helyedben inkább építenék egy párszáz mW-os mezei FM adót, aminek a bementére csak rákötöd a 4093-mas kimenetét, a földön pedig bármilyen FM vevő megteszi, akár egy fél fülessel is.
(#) pittyu válasza Novak hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

Igen 433 ast, de "astlab" oldalán a beszélő telemetria 80 mW on 1. Km ig szépen dolgozott (hogy mérte meg?) A fent lévő adó nem zavarta a rep . vevőjét. A ledobozolt voki-toki milyen lenne.Van egy párosom ,ugyse használom semmire. A discusba beleférne talán. VOX üzemmódban lehetne sugározni. Vélemény?. :yes:
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Aug 20, 2008 /

Időnként előjött az RF korszakom, amikor mindenáron valami nagyfrekiset akartam csinálni.Most megint kedvet érzek hozzá, de van egy gyanum ,hogy a kudarcok után elmegy a kedvem, és hagyom a fenébe az egészet."novak" az ajtócsengő adópanelját egy tranyóval meglehet tuningolni?.Előszedtem a kvarcos dobozomat is .

A voki-toki szétszedve. Fél amper adásban, elég sok.

Csináltam egy panelt, besüllyesztettem az oszci lapját. BFW 92 tranyó erősitőnek. Valamicske jel már van. Remélem ottvan a 433 Mhz is.
(#) Novak válasza pittyu hozzászólására (») Aug 20, 2008 /

Szia!
Antennának felejtsd el ezt a gyári vackot. Elég gyenge hatásfoka van, nem érdemes vele kísérletezgetni. Én egy fél éve vettem az Obiban ajtócsengőt. Gyári antennával kb. 25 méter volt a hatótáv itt a házak között. Mindegyik egységen (adón és vevőn is) kicseréletm az antennát negyed lambdásra, és a 120 métert simán vitte az utcánkban.
A régi mondás, miszerint "A legjobb nagyfrekvenciás erősítő az antenna" még jelen esetben is érvényes! Pedig csak annyit kell csinálni, hogy egy darab drótot levágsz 17 ,3 cm-esre, és kész! Próbáld ki! Szerintem meg fogsz lepődni
(#) pittyu válasza Novak hozzászólására (») Aug 20, 2008 /

Köszi. 17.3 cm beirtam a noteszba és probálom is.Apropó-- antenna!!! Ne hülyüljetek meg úgy ahogy én !! A kéttörzsű repülőm több mint húsz start után megjárva a fellegeket , tóvizét : ma kb egy -két méteres magasságban Kb 600 m távolságban fordulónál "vacakolt " Mi a fene lehet ott valami zavarás ? gondoltam és beütött a mennykű--nincs antenna!!!!!.Megnéztem , hát a vevő mellett ottvan felcsavarva ,ahogy az épitéskor leragasztottam hogy ne legyen utban festéskor.Ez a reklám helye, de a corona vevőről csak jót tudok mondani.Láttátok a képeken mijen magasságból fényképeztem de semmi zavar--zizegés nem volt eddig.

DSCF5886.JPG

(#) ocsipilcsi hozzászólása Aug 21, 2008 /

ha minden igaz a jővőhétre elkészül a nagy csoda.

Kép002.jpg

(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Szia . Ezekkek lehet valamit kezdeni? A vevő rx-4m50rr30sf--adó-- tx-saw boost (500 mW)Ami zavar, hogy 4kHz modulációt írnak - hogy tudom a két külömbözö frekit lesugározni?
Egyenlőre olvasom az adatlapokat, hátha találok valami okosságot.

DSCF5888.JPG

(#) pittyu válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Én személyesen is láttam már a kicsikét.Csinálhatnánk róla pár fotót, előnyösebb beállitásban ,mert a valóságban szebben mutat. És remélem nemsokára reptéren is le tudjuk fényképezni -- filmezni futtatás, mi több --repülés közben.Hétvégére legalább egy napot tegyél szabaddá.A 266320 hozzászólásomat olvastad??Senki nem vette észre hogy nem lóg ki antenna a gépemből!!??
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Müködik!!!Szépen pittyeg, a teljesítmény is elég. Most a próbák következnek.
(#) Novak válasza pittyu hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Látom sikerült összehoznod az adóval
A hatótávodra azért kíváncsi leszek (antennát jól tetted, hogy kicserélted, az dob rajta jópár tíz métert).
Ha esetleg kevés lesz a hatótáv, akkor egy 50 ohmos koaxkábelből még lehet hozzá egy primitív dipólt készíteni, az is segít még egy kicsit. 35 cm-es darabot levágsz a kábelből, és a feléről lehúzod a szigetelést (a felén pedig rajta hagyod még az árnyékolást is). Utána az antenna helyére ezt úgy kell bekötni, hogy az adóhoz az a rész van közelebb, ahol az árnyékolás is rajta maradt a kábelen => árnyékolást az elektronika föld pontjához, a belső eret pedig értelemszerűen az antenna helyére.
Én annak idején a TV adómat használtam ilyen antennával, nekem nagyon bevált
Majd írj, hogy mire jutottál!
(#) pittyu válasza Novak hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Ez nem a kapucsengő.Ez a 266739 hozzászólásban láthatók.
(#) Mütyüsz hozzászólása Aug 25, 2008 /

Hello mindenkinek!! Bocsi hogy közbevágok, én egy újj modell és makettrajongó vagyok!! Nekem olyan kellene hogy "Lurkó" gumimotoros modell tervrajza!! Ha valakinek netán meglenne, vagy van selytése hogy hol találom meg, légyszi írja le!! Köszi!!
(#) pittyu válasza Mütyüsz hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Guggliba beütöd: lurkó gumimotoros Egyből telitalálat--: örül.
(#) wg_kezdo hozzászólása Aug 26, 2008 /

Ma rövidre zártam véletlenül egy LiPo akksimat.
A másik ami dobozban volt tönkrement.
A rövidzárasnak semmi baja.
Ki érti ezeket.....
(#) Mütyüsz válasza pittyu hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

hmn! Ez már megvan, csak nekem a pontos terv kéne!! Mert találtam egyet, csatoltam is, de ez alapján elég nehéz megcsinálni!! Vagyis szerintem! De majd meglátom mert találtam pontos leírást is!! De azért KÖSZI!!!!

lurko.jpg

(#) pittyu válasza wg_kezdo hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

A LIPO.- k lelkivilága nagyon bonyolult ,vetekszik a nőkével.A nemhasznált akkut féligtöltött állapotba (3.7--3.8 volt) kell hozni és hütőbe ,párazáró tasakban kell tárolni.+5 fok.Épp most lett kész a legúljabb balanszerem amit azért csináltam mert a gyári /csúnya szó/ .A három potival század pontosan tudom beállitani a feszt. Ugy állitottam be hogy a cellák pont 3.70 voltosak legyenek ,igya LIFE akkumat tölthetem ,a lipot kisüthetem vele.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Még kell csinálnom hozzá egy áramgenerátort L 200 al töltéshez.Az előzőket LM 358 al csináltam ,de a kissebb feszültség miatt ehhez MC 33201 (,Ami már 1.8 volttól müködik ) szereztem be.Röhely ,de ezek a gány áramkörök precizebben dolgoznak, mint a gyári procisak.

DSCF5898.JPG

(#) pittyu válasza Mütyüsz hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Ez egy tökéletes terv. Látnád én milyen rajzból csináltam a kéttörzsűt.És attól is mindenben eltértem.

DSCF5845.JPG

Következő: »»   36 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem