Fórum témák
» Több friss téma |
koszkosz....mar megvolt es nagyon ugytunik hogy megszakadt
sziasztok! van egy tca150t - ic-m es nem tudok rolla semmit.....
helló Mindenkinek.
Van egy Maxwell tip. műszerem, mely ohm állásban feszültséget kapott. Egy kis alkatrész ment tönkre benne. Kinézete mint egy smd tranzisztor. Kettő volt sorba kötve, egymással szembe. A felírat rajta: 'S' aláhúzva, 1A, és függőlegesen 25. Szerintem zénerdióda lehetett. Ismeri valaki?
Vas is das? Egy sokkoló szekunder tekercsére volt kötve párhuzamosan a tekercsel és a szuronnyokkal.
Miután lekötöttem nagyobb szikrát adott, de mérve se kapacitása se ellenállása nincs még 500V-os szigetelésvizsgálóval mérve sem. Lehet hogy már szakadt, de hátha valaki már találkozott ilyennel vagy van otthon neki és ki tudja mérni.
Szerintem ebbe a tokban speciális varisztor lapul,esetleg több darab sorbakötve,feladata pedig az,hogy megakadályozza a túlzottan nagy feszültség kialakulását,igy védve a trafót. Azt meg egyszerű módon nem tudod kimérni.
Hello, HF végfok IC...Bővebben: Link
Üdv, erre továbbra sincs senkinek valami ötlete? Aki rájön mi ez adok neki ingyen egy darabot, tényleg, csak jönnék rá mi ez.
Helló Doncso.
Itt van minden.
Óóóó, nagyon köszönöm uram. Ha kell akkor egy ilyen kütyü szívesen adok egyet. Megígértem.
Sziasztok!
Monitorom /Hp Fp7317/ tápján leégett az MP1410EP PDIP8 2A Step Down DC to DC Converter. Mivel tudnám helyettesíteni, mert sehol nem tudom beszerezni. Köszi!
Ezeket találtam:
FP6182 MP1580 (Chipcad)
Szia szajo!
Köszönöm szépen a gyors segítséget! Üdv.: Péter
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a képen látható alkatrész micsoda?Fólia kondira hasonlít de szerintem inkább valamilyen induktivitás féleség.Elöre is kösz a segítséget mindenkinek.
Ha jól tudom ez egy 10 nF-os fóliakondi.
udv mindenkinek.
a googlit végigbongészve sem találtam rá az adatlapjára. SY360/6 valamiféle dioda, talán egyenirányito. a nyákon van 36drb.és a nyákbol van kb 30drb. elore is koszi a segítséget. TTJozsi
Töltsd már fel ide,ha nem gond,nekem nincs találat.
10 nanofarados fóliakondi. Méghozzá +/- 5 %-os tűréssel. A J beű legalább is arrautal.
Hali
Egy kapcsolási rajzon láttam olyan ellenállás szimbólumot aminél a téglalapban volt egy kör meg olyat amiben a kör egy vonallal át volt húzva a téglalap hosszabbik élével párhuzamosan. Mit jelentenek ezek a jelölések? Talán valami tűrés?
Két alkatrészről nem sikerül semmit kiderítenem. Segítsetek, hátha ti eredményesebben kerestek. A baloldali egy isdn modem kapcsüz tápjában , a jobboldali pedig egy hdd vezérlőn található.
A baloldali képre valószínűleg ez a válasz:
http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/tlc271.html
Sziasztok!
Kaptam ma valamit de nem tudom hogy mi ez (nem éppen lakatrész hanem készülék) Szerintetek mi a csuda lehet az? üdv!
Köszönöm.
Tehát nekem alkatrész lesz no meg doboz A hangszórón lehetett hallgatni hogy mit dumáltak? üdv!
No hát igen meg 6 db 3 állású kapcsoló viszont háló trafója nincs. Vagy van benne egy trafó de én először azt hitem hogy induktivitásnak van tekerve ma felveszem a panelt és megnézem..
Volt benne egy őskori lelet ASZ1018-as van itthon egy 1017-es szóval van egy páram No meg ott van egy jó régi hangszóró üdv!
Nos szétszedtem.. tényleg hálótrafó lehet ugyanis 5 "drót" jön ki belőle..
A hangszórót egy OC1079-es hajtotta (még Tungsram gyártmány)
Hello!
Nem találkozott-e valaki, vagy nem tud valaki valamit erről a motorról. Úgy kaptam nemrég, 12V-ról kipróbáltam rövid ideig, nehogy baja legyen, megy szépen. De nem tudom hogy hány voltos. Vagy mennyi a fordulatszáma. Tudna valaki infót adni róla? Előre is kösz! Üdv. Balázs
Annyi biztos hogy ruszki
Ha ment 12V on és nem melegedett akkor 12v os..
Abban és is biztos voltam hogy orosz. Pont ezért gondolom azt, hogy ha nagyobb feszt adok neki, akkor nem biztos h felmelegszik hamar. Nekem ez a tapasztalatom. Egy orosz ablaktörlő motort szétszedtem. Kivetem a csavarokat, semmi, ugyanúgy egyben maradt. Befogtam a satuba, és kalapáccsal ütöttem szét. Másképp nem akart szétjönni. Kész lesz a labortápom, adok majd neki 12V-ot, meg leveszem az áramkorlátot, és megnézem mit mutat.
Amúgy kösz a választ! Azért ha valaki többet tud róla, ossza meg velem! Üdv. Balázs |
Bejelentkezés
Hirdetés |