Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrofonnal vezérelt mikrokontroller
Lapozás: OK   1 / 1
(#) pzsolesz hozzászólása Aug 24, 2008 /

Hali !!

Mikrofon jelet szeretnem erzekelni mikrokontroller segitsegevel. Ez akar tranzisztor beekapcsolasaval is tortenhetne peldaul.

Arra gondoltunk hogy beepitenekk 1 mikrofont, es valami szetbontana a jelet, magas kozep meg mely hangra, es ezek a hangjelek 1-1 tranzisztort kapcsolnak amik jelet adnak a mikrokontroller labara.

Valo szinu frel kene erositeni a mikrofon jelet, de nekem csak max 5 volt all rendelkezesre a mikrokontroller kozelebe, tehat max csak olyan erosites johetne szoba..
(#) brumibali válasza pzsolesz hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Hello szerintem egy hangfelismerő kéne neked amit a picbe tudnál programozni.? az rbx lábon érzékeltetnéd vele azt regbe elmenti és ha kész akkor összehasonlítja hogy ahhoz képest mien a jel, és igy 256 féle különböző jelet kaphatsz amit hasonlítsz vagy csak ellenőrizteted vele hogy kissebb vagy nagyobb e mint amit te megadtál .
(#) pzsolesz válasza brumibali hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

csak Atmelt tudok programozni abbol is a 89s8253 at 1 enlore...Esetleg ha tud valaki az elhandzottakho bascomos forrast
(#) proba válasza pzsolesz hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Esetleg valami fényorgona kapcsolást keress ami elműködik 5V ról.
(#) Ant válasza pzsolesz hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Szia!

A www.bss.fw.hu oldalán van egy audio spektrum analizátor kapcsolás a a komplett eszközök kategóriában. Ha ennek megépíted a sávszűrő, előerősítő részét. Ezeket a sávszűrőket lehet méretezni a mellékelt program segítésével, és így rengeteg sávot tudnál létrehozni. Ha ez megvan, akkor ezt már nyugodtan rákötheted az AVR-re. Így már szét van választva a jel.
Ha nem akarod, akkor nem muszáj szétválasztani a jelet. Elvégezheti a sávszűrést maga az AVR is. Analog-digitál konverter segítségével beviheted a programodba.
Remélem jól gondoltam, hogy mit akarsz.

Ant
(#) Xenen Mo válasza pzsolesz hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Beszédfelismerő modul
Talán ezzel a legegyszerübb igaz drágább. Mármintha emberi hangot akarsz felismerni.
(#) pzsolesz válasza Xenen Mo hozzászólására (») Aug 25, 2008 /

nekem egy egyseru megoldas kene, sokkal egyszerubb mint ami a bss en van..varom az otletelet
(#) Gory válasza pzsolesz hozzászólására (») Aug 25, 2008 /

A beszéd felismerés nem ennyire egyszerű hogy szétvágod közép magas mély-re és kész. Ennyiből nem lehet szerintem két szót megkülönböztetni hogy 3 sávra nagyjából elkülöníted.
Telefonokban ezt FFT-vel oldják meg ha jól tudom. Tehát be kell digitalizálnod a hangot azonnal, gyors FFT-t számolni, és azt valami előre eltárolttal öszevetni megfelő tűréshatárral. Ez nem egy egyszerű kezdő feladat szerintem.
(#) idlob válasza pzsolesz hozzászólására (») Aug 25, 2008 /

És mit akarsz csinálni?
Azt írod mikrofon jelet szeretnél érzékelni. Ez jelentheti azt is, hogy akkor csináljon valamit, ha tök csönd van, akkor ha akármilyen zaj, hang éri a membránt, de azt is, hogy komplett mondatot kívánsz felismerni.

ÉS ITT NEM ROHANUNK! HANEM MEGNÉZED MIT ÍRSZ! HOGY VEGYÜNK KOMOLYAN HA ILYENEKET ÍRSZ: "elhandzottakho"; "frel"; "egyseru";
(#) menyus válasza pzsolesz hozzászólására (») Aug 25, 2008 /

Szerintem ezt egy fényorgona is tudja amit te szeretnél, legalábbis az alapján amit a bevezetőben leírtál. 5 V ról meg igen tekintélyes erősítésű mikrofonerősítőt lehet készíteni. Sőt nem is értem miért kevesled ehhez az 5 V ot... De ebből beszédet felismerni nem fogsz. A CONRAD os modulból van nekem 1 db. Beszédfelismerős immobilizert csináltam belőle a kocsiba. Beszerelve sosem lett pedig nagyon tutin működik. Csak ajánlani tudom mert nagyon jó cucc. Ráadásul az ára sem vészes a tudásához viszonyítva, én az enyémet 10 éve vettem a conradtól, akkor még 30 e HUF ért...14 ért ha nem is ingyen van de nem drága. (szerintem)

"Gyúrd" még egy kicsit ezt a témát hogy pontosan mit szeretnél és mire akarod használni, vagy csak játszani szeretnél vele...stb. A konkrét kérdésekre jönnek az építő jellegű 5letek és a használható válaszok. Amíg csak általánosságban kérdezel és te sem látod át mit akarsz megvalósítani addig mire válaszoljunk? És már ne sértődj meg de én a helyedben inkább egy astabil villogóval kezdeném...
(#) pzsolesz válasza idlob hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

1. ÉS ITT NEM ROHANUNK! HANEM MEGNÉZED MIT ÍRSZ! HOGY VEGYÜNK KOMOLYAN HA ILYENEKET ÍRSZ: "elhandzottakho"; "frel"; "egyseru";

Rohadtul nem érdekel az hogy akarsz kioktatni, ha nem teccik amit irok, és nem tudsz normális megoldást adni akkor jobb ha nem is irsz
(#) pzsolesz válasza menyus hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

csináltunk egy LED cube ot 125 RGB leddel, ezt szeretnénk megoldani hogy a rengeteg program mellett amit beleirtunk hsngrs is reagaljon
(#) Balli hozzászólása Dec 26, 2010 /

Sziasztok!
Először is mindenkinek B.Ú.É.K.!

Az alábbi dologban szerném a szíves segítségetek!

Adott egy ventillátor. Atott egy pic. A ventillátor működésének idejét kellene nézni 100-ad másodperces pontossággal. Azaz hogy egy ventillátor pl 8.22 másodpercig ad hangot, akkor 8.22 sec ig legyen a pic egyik lábán jel.

Az lenne a feladat hogy ha bekapcsol a ventillátor, az ad egy bizonyos magasságú hangot. Ezt egy mikrofonnal érzékelnénk. Majd egy előerősítő után egy freki szűrőt raknék rá. Így csak a ventillátorra jellemző frekvenciát figyeli. Így a zavar elkerülhető.

Ezt az érzékelt hangot kellene egy pic lábára feszültségként rávezetni.
És elég gyorsan kellene hogy ,,eljusson" a hang a pic lábára.

Ha jól gondolom akkor:

hang---->mikrofon--->erősítő--->szűrő-----> feszültségstabilizátor----->kb 5V------>Pic

Előre is köszönök bárminemű segítséget, kritikát.
Sziasztok
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem