Fórum témák
» Több friss téma |
Hali !!
Mikrofon jelet szeretnem erzekelni mikrokontroller segitsegevel. Ez akar tranzisztor beekapcsolasaval is tortenhetne peldaul. Arra gondoltunk hogy beepitenekk 1 mikrofont, es valami szetbontana a jelet, magas kozep meg mely hangra, es ezek a hangjelek 1-1 tranzisztort kapcsolnak amik jelet adnak a mikrokontroller labara. Valo szinu frel kene erositeni a mikrofon jelet, de nekem csak max 5 volt all rendelkezesre a mikrokontroller kozelebe, tehat max csak olyan erosites johetne szoba..
Hello szerintem egy hangfelismerő kéne neked amit a picbe tudnál programozni.? az rbx lábon érzékeltetnéd vele azt regbe elmenti és ha kész akkor összehasonlítja hogy ahhoz képest mien a jel, és igy 256 féle különböző jelet kaphatsz amit hasonlítsz vagy csak ellenőrizteted vele hogy kissebb vagy nagyobb e mint amit te megadtál .
csak Atmelt tudok programozni abbol is a 89s8253 at 1 enlore...Esetleg ha tud valaki az elhandzottakho bascomos forrast
Esetleg valami fényorgona kapcsolást keress ami elműködik 5V ról.
Szia!
A www.bss.fw.hu oldalán van egy audio spektrum analizátor kapcsolás a a komplett eszközök kategóriában. Ha ennek megépíted a sávszűrő, előerősítő részét. Ezeket a sávszűrőket lehet méretezni a mellékelt program segítésével, és így rengeteg sávot tudnál létrehozni. Ha ez megvan, akkor ezt már nyugodtan rákötheted az AVR-re. Így már szét van választva a jel. Ha nem akarod, akkor nem muszáj szétválasztani a jelet. Elvégezheti a sávszűrést maga az AVR is. Analog-digitál konverter segítségével beviheted a programodba. Remélem jól gondoltam, hogy mit akarsz. Ant
Beszédfelismerő modul
Talán ezzel a legegyszerübb igaz drágább. Mármintha emberi hangot akarsz felismerni.
nekem egy egyseru megoldas kene, sokkal egyszerubb mint ami a bss en van..varom az otletelet
A beszéd felismerés nem ennyire egyszerű hogy szétvágod közép magas mély-re és kész. Ennyiből nem lehet szerintem két szót megkülönböztetni hogy 3 sávra nagyjából elkülöníted.
Telefonokban ezt FFT-vel oldják meg ha jól tudom. Tehát be kell digitalizálnod a hangot azonnal, gyors FFT-t számolni, és azt valami előre eltárolttal öszevetni megfelő tűréshatárral. Ez nem egy egyszerű kezdő feladat szerintem.
És mit akarsz csinálni?
Azt írod mikrofon jelet szeretnél érzékelni. Ez jelentheti azt is, hogy akkor csináljon valamit, ha tök csönd van, akkor ha akármilyen zaj, hang éri a membránt, de azt is, hogy komplett mondatot kívánsz felismerni. ÉS ITT NEM ROHANUNK! HANEM MEGNÉZED MIT ÍRSZ! HOGY VEGYÜNK KOMOLYAN HA ILYENEKET ÍRSZ: "elhandzottakho"; "frel"; "egyseru";
Szerintem ezt egy fényorgona is tudja amit te szeretnél, legalábbis az alapján amit a bevezetőben leírtál. 5 V ról meg igen tekintélyes erősítésű mikrofonerősítőt lehet készíteni. Sőt nem is értem miért kevesled ehhez az 5 V ot... De ebből beszédet felismerni nem fogsz. A CONRAD os modulból van nekem 1 db. Beszédfelismerős immobilizert csináltam belőle a kocsiba. Beszerelve sosem lett pedig nagyon tutin működik. Csak ajánlani tudom mert nagyon jó cucc. Ráadásul az ára sem vészes a tudásához viszonyítva, én az enyémet 10 éve vettem a conradtól, akkor még 30 e HUF ért...14 ért ha nem is ingyen van de nem drága. (szerintem)
"Gyúrd" még egy kicsit ezt a témát hogy pontosan mit szeretnél és mire akarod használni, vagy csak játszani szeretnél vele...stb. A konkrét kérdésekre jönnek az építő jellegű 5letek és a használható válaszok. Amíg csak általánosságban kérdezel és te sem látod át mit akarsz megvalósítani addig mire válaszoljunk? És már ne sértődj meg de én a helyedben inkább egy astabil villogóval kezdeném...
1. ÉS ITT NEM ROHANUNK! HANEM MEGNÉZED MIT ÍRSZ! HOGY VEGYÜNK KOMOLYAN HA ILYENEKET ÍRSZ: "elhandzottakho"; "frel"; "egyseru";
Rohadtul nem érdekel az hogy akarsz kioktatni, ha nem teccik amit irok, és nem tudsz normális megoldást adni akkor jobb ha nem is irsz
csináltunk egy LED cube ot 125 RGB leddel, ezt szeretnénk megoldani hogy a rengeteg program mellett amit beleirtunk hsngrs is reagaljon
Sziasztok!
Először is mindenkinek B.Ú.É.K.! Az alábbi dologban szerném a szíves segítségetek! Adott egy ventillátor. Atott egy pic. A ventillátor működésének idejét kellene nézni 100-ad másodperces pontossággal. Azaz hogy egy ventillátor pl 8.22 másodpercig ad hangot, akkor 8.22 sec ig legyen a pic egyik lábán jel. Az lenne a feladat hogy ha bekapcsol a ventillátor, az ad egy bizonyos magasságú hangot. Ezt egy mikrofonnal érzékelnénk. Majd egy előerősítő után egy freki szűrőt raknék rá. Így csak a ventillátorra jellemző frekvenciát figyeli. Így a zavar elkerülhető. Ezt az érzékelt hangot kellene egy pic lábára feszültségként rávezetni. És elég gyorsan kellene hogy ,,eljusson" a hang a pic lábára. Ha jól gondolom akkor: hang---->mikrofon--->erősítő--->szűrő-----> feszültségstabilizátor----->kb 5V------>Pic Előre is köszönök bárminemű segítséget, kritikát. Sziasztok |
Bejelentkezés
Hirdetés |