Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor az lehet az oka hogy mélyhangmániában szenvedek.
Engedd meg hogy kijavítsalak!
Az ember dobhártyája a kor előrehaladtával szépen lassan egyre jobban megvastagodik, aminek az lesz az eredménye, hogy a magasabb frekvenciájú hangok már egyre kevésbé képesek rezgésre bírni azt. Mégpedig azért, mert nem eléggé nagy energiájúak ahhoz, hogy a megvastagodás által megnőtt tömegű és rugalmatlanabbá vált dobhártyát rezgésbe hozzák. Egy nagyon kis gyerek (<1év) akár még a denevérek 'sípolását' is hallhatja (30-40kHz), míg ez egy felnőttre már nem igazán jellemző (de nevezzük inkább kizártnak). Kb fél éve próbálgattuk is itthon (függvénygen + jófajta füles), és apám ~16kHz-ig hallotta a magas hangokat, míg én kb 18kHz-ig. Sajnos neten nem nagyon találtam erről infót, csak ezt az egy oldalt. A negyedik sorban van a lényeg. szerk.: hűha, milyen sokat írtam....
Üdv mindenkinek!
Ez az ember vajon nem értette, miért zárolták múlt héten a topicját? És most ugyanazzal a szöveggel megnyitja ugyanazt??? >>> Szerk.: Most viszont lehet én lettem , mert nem találom az előző ugyanilyen topicot! Most vagy Dejavu-m van, vagy elmebeteg vagyok! Pedig tényleg, mintha lett volna ugyanilyen címmel és szöveggel topic...
Hmmm. Érdekes!
Anno úgy tanították, hogy az idős emberek nem hallják a mély hangokat, ezért van az, hogy a fiatalok már rég várják a metrót, mert hallják, hogy közeledik, míg az idősebbek még észre sem vették... De teljesen logikus a Te okfejtésed is. Ezek után ki tudja, mi az igazság?
Egyik=másik
Nézd csak meg jobban (gy.k.: 268525 mindkét hozzászólás száma) Idézet: „gy.k.: 268525 mindkét hozzászólás száma” Bocs, de nem! Az egyik #266408, a másik #268525. Az egyik Csü, 0:13, a másik Ma 10:11 Tehát az Egyik =/= Máisk...
Sziasztok!
Topi láttam blogodon a modell vasút kiállítást! Nagyon sajnálom, hogy lemaradtam róla. Lesz valami ilyesmi a közeljövőben? vagy ez csak egyszer volt?! Az ilyen dolgokról hol tudok információt szerezni? Skip
Lesz, és kinnt is leszünk. Szeptember 26-tól (azt hiszem) egy hetes nemzetközi vasútmodell kiállítás a pecsában.
Nem készítettem se képet, se videót arról, milyen vadállat módjára "kicsupáltam" mindent, meg eltörtem a fő panelt, hogy haza bírjam hozni. Szerintem megérte. Egy vacak, szinte jó rádió (kiégett a hőbiztosíték a trafóban), hat hangszóróval (4normál, két piezo), elsőre LCD kijelzőnek vélem. Digitális az egész, sajnos van SMD IC is. (Most már kénytelen leszek beruházni egy hőlégfúvóba, annyi az SMD, amit nem tudok leszedni)
Tudod, hogy mentünk utoljára, most se volt más. Szinte ingyen kijöttünk (útiköltség+kenyér+tej), de megvolt a délutánni betonkeverés is.
Hát igen... Valamiért valamit. De legalább egy kicsit kikapcsolódtál, meg kimozdultál.
Ilyen "vadul" bontottad szegényt?
Hát csavarhúzó akadt bőven. Kikapcsolódás az volt. Választási lehetőség meg nincs, ha már az embernek van valami, azt rendezni kell. Tavaly február és most között már így is ég és föld van.Csak halkan jegyzem meg, nagymamám szerezte a szemétből
Huhh, amindenit akkor tényleg én vagyok a hülye...ezek szerint valahogy 2x kattintottam az egyikre, vagy nem tudom. Mindegy, nekem a két megnyitott ablakban ugyanaz a hsz volt
Akkor benéztem, bocsánat
Nem tudja valaki hogy lehet a lakásból "kiűzni" a port?
Vagy 24 órás üzemben járassak egy HEPA filteres porszívót?
Hmmm.....esetleg néha egy takarítás?
Na jó csak vicc volt... Amúgy mitől van nálatok annyi por?
Jó kérdés
Amúgy szerintem azért mert itt sarokházban lakunk, szóval nem fogja föl a többi ház a port meg itt van egy néhányszor tíz méterre a vasút. Meg lehet le kéne cserélni a porszívót
Hello
Szerettem volna rendelni a Hestore - ból online fizetéssel, de valamiért nem lehettet, és ezt bökte ki: Idézet: . Egyébként Visa Electron kártyát használok. Probléma lehet, hogy szlovákiai vagyok, vagy az a baj hogy már késő este van?„A tranzakciót a kártyakibocsátó bank elutasította.” Bocs hogy belerondítottam az off-topicba Üdv.
Ezesetben nincs engedélyezve az internetes fizetés, ahhoz a kártyához.
Nem probléma az, hogy a kártya nem magyarországi vagy hogy este van. Meg kell nézni a kártyának adatait, pontosabban hogy a kártyához engedélyezve van-e a fizetés. Esetleg külön lehet beállítás a nemzetközi fizetés engedélyezése.
Jah, értem.
Idézet: „meg itt van egy néhányszor tíz méterre a vasút” Húúú, ne is mondd...nálunk is ugyanez a helyzet. Szinte az ablak alatt megy a vasút...három éve lakunk itt, úgyhogy már lassan megszokom... A porszívóról meg csak annyit, hogy próbálj meg szűrőt találni bele (ált. porzsák alatt, illetve közvetlenül a kifúvónyílás előtt), mert a cseréje igen nagy javulást hozhat a szívóteljesítményben. Ha el van tömődve, akkor az nagyon visszafogja a motor teljesítményét.
A vonatot már én is megszoktam, szinte észre se veszem (mi is olyan 2-3 éve lakunk itt). A porszívót meg nem merem szétszedni ilyet se mondtam még
És honnét lehetne megtudni, hogy mekkora összegű lenne az utánvét, ha nem on-line fizetnék?
Üdv.
Nem is kell szétszedni, könnyen hozzáférhető helyen vannak a szűrők, direkt azért hogy könnyű legyen cserélni őket. Amikor porzsákot cserélsz pl, az egyiket mindeképpen látnod kell.
És még annyit, hogy mivel az online fizetés meghiúsult, most akkor úgy áll a dolog, mintha meg se rendeltem volna, nem fogok kapni semmi levelet, mintha mise történt volna?
Üdv.
Ha a számításaim nem tévednek szombatra teljesen meggyógyulok Már csak az időnek kell jónak lennie
Szia Gé!
Bocs a késői válaszért. Én szóltam volna a gmailosoknak de nincs kinek. Mivel ingyenes így nincs mögötte ügyfélszolg. vagy ilyesmi... Szóval megnyitod a gmailod. És rögtön a levelek alatt megtalálod a részletekre kattintva. (kép mellékelve) S hogy mit csinálok az IP-vel? Dos ablakocskába beírom az Iptracert (ha jól emlékszem) parancsot az IP-vel . És az a szervereken keresztül visszavezet addig a bizonyos IP-ig. Abból már annyit durván leszűrhetek hogy mondjuk otthon a kedves hugom vagy a melóhelyen a munkatársam vicceskedett.
Szia!
Idézet: „Mivel ingyenes így nincs mögötte ügyfélszolg. vagy ilyesmi...” Mondjuk igen, mondasz valamit, erre nem is gondoltam... Idézet: „rögtön a levelek alatt megtalálod a részletekre kattintva” Ááá, köszönöm, így már megvan! Idézet: „Dos ablakocskába beírom az Iptracert” Igen, gondoltam hogy ilyesmit szeretnél csinálni - viszont ezt lehetőleg még akkor kellett volna intézni, mert dinamikus IP esetén azóta változhatott a helyzet...lehet hogy az az IP eközben már többször is tulajt cserélt. A parancs amire gondolsz, az pedig a ' tracert '. Jó dolog is ám az a traceroute
A k. életbe!! Lementem a műhelyembe és az asztalom tele volt valami barna nedves trutyival. De minden! A műszerek a panelok a filc az asztalon. Pár perc után rá jöttem hogy a kontaktspray flakonja kilyukadt és szépen beszórt mindent. És persze nem a tetején hanem az oldalán alul, így az utolsó csepp is az asztalra került(400ml-es flakon volt)! A fene!
Egyszer már jártam így akkor az asztalon felejtettem egy kis kupakban sósavat és elutaztam pár napra. Mikor hazajöttem a tranzisztorokat forrasztó(és láb) nélkül lehetett kivenni a panelból! ui: Ezt most valahogy nem volt kedvem leírni a "Viccek - Mókás történetek" című topikba! |
Bejelentkezés
Hirdetés |