Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Szia Pittyu!
Nekem úgy rémlik, Sry modellező webkönyvtárában, láttam a Lurkó tervét egy modellezős könyvben. Nézd csak, meg is találtam: http://sry.atw.hu/cikk90.htm Fent van a teljes építési leírás is. Sallala
hi,
Rajzot keresek modellrepcsihez, de mindehol csak hiányos sz...kat találok Cessna az elképzelésem de valami más is szóba jöhet.
Sziasztok!
Kaptam kölcsön egy monster truckot, link: itt van A következőt kellene vele csinálnom: átalakítani úgy, hogy előre programozott mikrovezérlő működtesse (ahhoz még nem konyítok) Amiben talán tudtok segíteni, az az, hogy miféle módon kommunikál vezetéken a vevőegység, a kormánymotor, valamint a főmotor H-hid egysége. 3-3 vezeték köti össze ezeket. a H-hídba megy be az akksi (meg a motor), onnan kijön 3 drót (fekete, piros, fehér) és megy a vevőbe. onnan további 3 ilyen drót jön ki, ami a kormánymotorba megy(nem kizárt, hogy abban is lesz némi elektronika) Úgy néztem, a piroson meg a feketén a tápfeszültség megy, és a vezérlés a fehéren megy. Vajon milyen módon történik a vezérlés? (fordulatszámváltást(pwm??), forgásirányváltást tud). Azt hogy foglalkoztok velem, előre is köszönöm.
Találtam egy jó repülőt, de sajnos nem elektromos.
Azon gondolkodtam, hogy meg lehetne csinálni esetleg elektromosra is vagy ahhoz túl nehéz? Na ezt szeretném megcsinálni Ahogy elnéztem csak a motor okozhat gondot a többi gondolom sima szervóval megy. Kikérem a cég véleményét is, de inkább adnék az itteniek véleményére, nehogy a profit miatt belekergessenek az építésbe.
szia,
Ezt akarod megcsinálni, vagy meg akarod rendelni az újságot a repülővel? Én nem ajánlom, hogy megrendeld, de még kérdezz meg mást is. Nem akarlak lelombozni. Bocs az off ért.
Az újsághoz adják a modellt meg a téma is érdekel ami vele jön így valszeg a modellt mindenképpen megcsinálom más nem dísznek.
Csak mivel van már egy modellrepülőm gondoltam megcsinálnám reptethetőnek is. Viszont nekem elektromos modellem van és nem is szeretnék robbanómotorossal foglalkozni ezért kérdeztem, hogy szerintetek elbírná-e valamilyen Brushless motor ezt a "kasznit"
Mielőtt nekilátsz a lapszámok vásárlásának ezt olvasd el:
http://forum.rcmodell.hu/index.php?topic=42263.0 90 lapszám, 2100Ft-os áron, egy kicsit húzós, ja és két év alatt fog megépülni?
Igen, ezt már én is nézegettem. Ha kiszámolod, és megnézed, hogy mit kapsz érte, nagyon nem éri meg. Fele árból kijönne a gép. Arról tényleg nem is beszélve, hogy németeknél a 48. szám után még nem volt kész a gép (elektronika nélkül, csak a fa váz). Első ránézésre jónak tűnhet a dolog, de ha kicsit utánaszámolsz... Ráadásul 990 Ft lesz egy lapszám!
Inkább tedd félre egy perselybe hetente azt az egy darab ezrest, és pár hónap múlva vehetsz egy hasonló, esetleg jobb gépet is. Egy hétvége vagy egy délután alatt pedig meg is építheted.
A súlyát nem látom, de szerintem meglehet építeni elektromotorral. Csakhogy nagyonis egyetértek az előttem szólókkal-- rettentő előnytelen projekt.
A magazin honlapja szerint a súly motorral 3500 gramm körül lesz.
http://www.vorosbaro.com/faq.php
Szerintem ha motorral együtt 3,5 kg, akkor nyugodtan megépíthető egy párszáz wattos brushless motorral. Egy erős akkuval nem gond. De így már aztán tényleg kérdéses a költséghatékonysága a dolognak
Ne izgasd mááá!! 3.2 kgr os repülőhöz (glidder)650 W motort ajánlanak,60A szabival,és li-fe akksikkal.Jó kezdő szett. (bocsi második repülőnek).
Mindezek ellenére érdekelne ez a fokker 3fedeles (de a magam épített verzió)
Valaki tudna esetleg profilt küldeni?
Azért a vitorlázó és a fokker között van különbség. Nem kevés! Nekem egy 650 grammos, 3Ds balza gépem van, de kellett bele a 300 wattos motor. Jó, tény, hogy 3D is távol van a fokkertől, de ettől függetlenül szerintem egy 200 wattos mbven kell majd. Azzal már meg lehet szépen reptetni.
Nem értem :650 gr os gépbe 300 W,, 3200 gr os gépbe200 W. Akkor át kell tanulmányoznom pár dolgot.Eddig úgy tudtam A fokkernál maradva: 3200gr gliderhez--sport és scale géphez2500 gr ---3D repcsi és helikopter 1800gr ig jó egy adott tipusú motor Most PL:A tera hobby OR3547 Ctip.
A vitorlázó és a fokker között tényleg van külömbség , mégpedig sokkal több mint gondolnád .
Pittyu... úgy csinálsz, mintha most építenéd az első modelledet
A fokker nyilván robbanómotorral együtt 3,5 kg. => Motor nélkül (mert ugye erről van szó, hogy robbanós helyett elektromos hajtás) szerintem max 800-900 gramm a gép. Abba pedig -lévén nem 3D-re készül a gép- elég egy 200, legfeljebb 300 wattos brushless motor. Kicsit elbeszéltünk egymás mellett, de szerintem így talán már tiszta a dolog.
2.6 kg egy robbanómotor??? A példamotor n180 gr körül van.
Igaz, nem 2,5 kg egy motor... most megnéztem, azt írják, hogy 550 grammos a motorja, + tartály + üzemanyag.
Tehát max egy kilóra kijön. Akkor a gép maga marad 2,5 kg körül. Az tényleg elég sok. Ahhoz már egy 600W körüli motor nem árt. Akkor pedig ott vagyunk, ahonnan indultunk: szép nagy akku kell, 60 A-es szabályozó, erős motor... Nem olcsó buli. Vagyis kinek mi számít olcsónak, iletve drágának.
Alakul a búvárlámpám amibe 1 W os luxeont tettem,és a vizalatti kamerám.
A lámpa.Nagyon jó volt az eredeti izzóval, csak700 mA hamar kimeritette az akkutMost 270 mA ral ugyanugy világit.
Ma Du. ismét jót reptettünk, a befejezésként egy kis grillezést is beütöttünk. Az egyik barátom bemutatta a legújabb remekmüvét (megrögzött depronpárti), Szépen repül, és jól mutat a levegőben.
Üdv mindenkinek!
Sokszor keresgéltem a google ben és sokszor találkoztam a fórummal. Azóta egyre többet olvasom és elérkezettnek láttam az időt hogy regisztráljak és merjek kérdezni is, mivel látom ez egy kellemes és ami a legfontosabb, hozzáértő társaság. Nos, 20 éves vagyok, a nyáron fejeztem be a Mechatronika Technikusit és most javító műszerészként dolgozom egy elektronikai cégnél. Mindig is érdekelt az elektronika, viszont sokszor beláttam hogy bizony van még mit tanulnom. Tehát az első kérdésem: érdekel a RC, de a suliban nem tanítottak szinte semmit róla, a neten peddig még nemtaláltam megfelelő összefoglalást ami az alapoktól indul. Szeretnék csinálni egy saját RC kocsit/tankot, később bővítgetni stb... Kiidulónak: Van 2db 12 V-os motorom(TESCO s aksis fúrókból) rajta a hajtás és a kerék. Áram felvétel 4-5 amper között mozog, a terhelés függvényében. Vannak akksik UPC-kból 12 V 3,6 és 7 Amperórásak Tank meghajtást fogok használni, megvan a váz is. Már csak az elektronika hiányzik, adó/vevő. Nos ebben kérnék segítséget és közben szeretném megérteni is a RC-t. A nyákok legyártásával, beültetésével nincs gondom. Előre is köszönök minden hozzászólást!
Üdvözöllek. A rádiotechnikában volt leirás proporcionális távirányitásról . Megépitettem, de nem volt elég tudásom és tapasztalatom az RF technikában és kis, 20-30 méteres távolságban zavarok jelentkeztek.A mi "astlab " oldalán van az talán túl bonyolult (legalábbis nekem). Keress rá. Amúgy , ha nemszámit az "épités öröme " nemérdemes épiteni annyira olcsók a gyárik.Nagy kihivás a kezelő botkormányok, doboz stb mechanikája is.
Astlab ot láttam, de nekem valami 1xűbb kellene, az pedig mindenhez jó. Tervben van az is, de csak fokozatosan.
A 2004 es Rádiotechnika évkönyvben van egy infrasugarakkal vezérelt lánctalpas jármű nagyon részletes leirása.
Az electrobit oldalán megvan az ado- vevő kapcsolása, és leirása. Négy részben tárgyalja, szerintem korrekt megoldás attól függetlenül, hogy nekem nem sikerült.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |