Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró készítése
köszi!
áá nem vas! bükk fából van! hát de az egész nyom 26kg-ot!
Az se semmi! Gratulálok!
Jó sok munkát fektethettél bele.
köszönöm!
hát kb 2 hetes folyamatos munka volt,de megérte a fáradozást,mert nagyon durva lett!
Gratulálok!
Én is kiváncsi lennék rá hogy szól?
Hali!
Nagyon pöpec! Én egyedül azt nem értem, hogy honnan szerzel hozzá megfelelő méretű mágnest... Mert azt értem, hogy minden mást meg tudsz otthon barkácsolni... Bár ez már túlmutat a barkácsolás minőségi szintjén...
köszi!
hát még szép hogy szól! jó brutális hangja van, nagyon durván adja le az alsó mély hangokat!
kössz!
székesfehérvárról lettek a mágnesek! www.logotech.hu
Azt hittem, csillagászati áron lehet ilyesmit kapni.
Köszi az infót! Ahogy nézem a te hangszóródat, egyre inkább kedvet érzek én is az építéshez... ...persze ez még nem most lesz...
A negyedik oldalon irtátok a motorhangszórót, de én attól sokkal jobbat tudok.Elemes vérnyomásmérő mágnesszelep hangszóró.És még basszusra kattog is!
Sziasztok
Minden elismerésem a megépített hangszóró konstrukciókért Frillsp. Én viszont biztos hogy a télen meglepem magam 2 db 18"-os méllyel.
köszönöm!
ebbe tényleg mindent beleadtam! akkor szép lesz a karácsonyod! előre is boldog karácsonyt!
Hi!
Nem tudna valaki egy működő membrán gyártó technológiát mondani? Vagy azt esetleg h mi kell egy jó középsugárzóhoz? Kössz
helló!
műszaki rajzlapból vágj 1 kőrt ,kivágod a cikket,utánna meg ragaszd össze és kész is a tölcsér!
A rés széles, de nem véletlenül ugyanis a hangszóró élére lesz állítva a dobozban és megsűlyedhet. Ha pedig "karcol" az bosszantó tud lenni. Teljesítményben pedig ugyanazt produkálja amit eddigi példányoknál tapasztaltam, azaz nem kevesebbet. A nagy légrést pedig magasabb ohm számmal korigáltam. Illetve a konstrukció és a hegesztésből adódóan nincs veszteség. A porvédő pedig irtó könnyű
Kérdésre a válasz: a membrán cikk kivágásának a sugara az alábbi ábrán a pirossal kiemelt rész.(lehetőleg ne privibe kérdezzetek mert így kicsit fura a dolog)
Üdvözletem Péter!
Hát mit mondjak... Szeretnék én is építeni.Mágnesem van hozzá nem is gyenge. Kérdésem a következő lenne:Hogy lehet a hangszórót megméretezni?Gondolom nem csak ugy van hogy rakjuk össze hátha lesz belőle valami :nemtudom: Lehet mosolyogni fogtok rajta de én gipszformába bádogos ónnal öntve képzelem el a kávát,és üvegszálból a membránt. Segítségedet előre is köszönettel: Laci
Szerbusz. Privátba is épp erről kérdeztek így készítek egy vázlatot a méretezésről. A lényeg a kávánál, hogy megtartsa az épp nem kis súlyú mágnesed és a vasat is. Nem rosz ötlet az ón. Csak akkor jó vastagon ne sajnáld az anyagot belőle. A méretezés amúgy attól függ: milyen membránszél méretet használsz, mágnesméret és tekercscséveátmérő. Először ezeknek a mérete a legfontosabb. A többit ehez kell méretezni
Itt a méret. Az A típusú mágneses típust alkalmaztam. A méretek nem 100%-os, csak utólag mértem le
Ezt nézd meg!!!!
ilyen technikával legyártható egyben a csévetest és a membrán.Nagyon jó kis videó.Itt a mágnes méretei mm-ben.Úgy gondoltam ha kicsit akarok csinálni akkor belül lesz a tekercs, ha vmi bestiális nagy állatot akkor kívül.A mágnesekből többet is össze lehet ragasztani.Olyan erősek hogy csak késpengével lehet szétválasztani egymástól,és tuti sérülés ha összeillesztéskor bőr marad közöttük :eek2:
Most itt nekem ezzel a méretezéssel elég sok kérdés felmerült: nemtudom az pl hogyha van egy adott méretű/erősségű mágnesem(már elkezdtem ennek a begyűjtését 10db36mm széles és 6mm vastag mágnesgyűrűből gondoltam összeállítani), akkor abból mekkora fizikális méretű és teljesítményű hangszórót lehet építeni, továbbá nemtudom azt sem hogy a hangszóró tekercsét hogy kellene kiszámolni(milyen vastagságú rézhuzal,mekkora csévetestre hány menet)
Meg itt számolni kéne pl a fluxussal is... Az ellenállását azt ugye egyszerű méretezni, a teljesítmény meg gondolom a huzal vastagságától és szigetelésétől függ. Na de hogy is van ez pontosan? Nem tud valaki esetleg ezekkel kapcsolatba valami linket?
Üdv. Nézd meg a mellékelt rajzom. Két lehetőség van, "A" esetben a tekercs a több a vas vékonyabb, vagy a "B" ennek a fordítottja. Mivel a mágnes 36mm a belső vasgyűrű lehet 38 vagy 40mm. Hézag annál jobb minél kisebb. Az "A" variációt ajánlanám. Itt derül ki, hogy a tekercsed a vas vastagságának 3x-a. Ezt persze duplán kell venni a 2 soros tekercselés miatt. A csévéd kerületét kell kiszámolni, majd a rézdrót listából kiszámolni, hogy ekkora átmérőn ekkora szélességen kívánt ohm mellett milyen vastagságú drót a megfelelő. Remélem így tisztább valamivel
Aha, no már tisztább, csak most meg azt nem értem hogy miért kell a tetejére még egy vaskorong, nem elég csak simán a mágnes?
Ezekből a mágnesekből szerinted mekkora átmérőjű(20-25cmesre gondoltam) és hány Wattos mély sugárzót lehetne kihozni? Ja és miért nem ajánlatos bele dugni a mágnes közé egy csavart felfogatásnak?-azért mert gyengíti mivel összeköti az északi és déli pólust?
Ha tudnád, hogy a wattok, vagyis a terhelhetőség a leglényegtelenebb paramétere a hangszórónak....
Azért ez igencsak hasraütésszerű tervezés...
pl. a H2000-nél nagyon jó membránokat tudnak összehozni. De azt a megfelelő gépek, szerszámok és alapanyagok nélkül reménytelen utána csinálni. Szóval inkább azzal kell főzni, ami készen van, ha valaki nagyon akarja pl. lehet venni membránt szólóban.
Ok tudom, hogy az érzékenység számít, am meg nekem a kisérlet a lényeg nem az, hogy legyen egy gyári hangszóróm,igazából nincs is nagyon szűkségem rá.
Beírtam a vieót de nem linkeltem be.Az eljárás neve fémcentrifugálás.Szerintem egyben legyártható lenne igy a csévetest és a membrán.
http://www.youtube.com/watch?v=eRizrvrbhyE
Hát nehezen tudná így megcsinálni a membránt+csévét egyben, a cséve ugyanis belül üreges, és nem zárt. Az sem lenne jó minden esetben, ha a membránnal galv. kapcsolatban lenne.
Másrészt ha valaki ilyennel gyártana hangszrót, megfizethetetlen lenne, ugyanis nem valami termelékeny a folyamat. Sokáig tart, és a munkaerő sem olcsó hozzá. Egyébként ma, amikor létezik hidegfolyatás is, nem hiszem, h. belemenne valaki is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |