Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Kellene nekem egy mikrofon előerősítő amiben lehet állítani a viszhangot és a mély és magas hangot! a mély meg a magas nem is lenne szükséges de a visszhang az kellene. vagy nem tud valaki visszhang efektet? pl. egy potméterrel állítom... előre is köszi
kapcsolasirajz.lap.hu Ott van visszhang effekt. mic előerősítő is van asszem.
Az a visszhangosító effekt nem egy könnyű feladat...eddig életemben pár rajzot láttam már, és egyik se volt valami hűde egyszerű...
Hy all!
Építettem egy 9v-os erősítőt. Erősít ez, csak nem eleget. Itt a kapcsolási rajz Hogyan lehetne felerősíteni a hangzást? Mert így csak akkor hallok wmit, ha belefújok a mikrofonba Remélem tudtok segíteni. Előre is thx Fureszk
de ha kiveszem mit hova kössek?
és a táp és az 1µF között van a mikrofon... rajzot nem tudnál adni?? plízzz!
Nézd meg ezt a kapcsolást.
Én már megépítettem, és kitűnően műxik! Hangszórónak használj 10W-os horn speaker-t, olyan tölcséreset, mint ez (nyomókamrás hangszóró). Tuti jól hallható!
Jaj, bocs! Most néztem, Te ELŐerősítőt keresel...
Sorry!
kösz, de ez nemjó.
már megépítettem az általam linkelt kapcs.rajz alapján, úgyhogy nem akarok újjat építeni. ha szabi83 válaszol akkor elvileg megoldódik a problémám, csak nem tudom hogy értette, h vegyem ki a 327-est, meg a 337-est. akkor mit hova kössek ? talán teis tudnál segíteni. plíz valaki help me!
így végképp nemhallok semmit.
a mellékelt rajz alapján csináltam....
de hülye wok! a 327-eset hagytam bennt!
Ja, és ha kristálymikit használsz azt fel kell húzni tápra egy 4,7K-val...
elektrit vagy mi a fene a mikrofon. de nem nagyon akar menni a dolog még mindig! :'(
Nem akarok nagyon beleszólni, de jobban jártál volna ha vettél volna egy LM386-os IC. pár külső alkartész, beállítod a max erősítést (200szoros) és kész. Nem lett volna ennyi bajod vele.....
kimenet max 1W. 9V-ról simán megy.
[link=http://www.audacity-forum.de/download/edgar/electric/electret-mic-preamp.gif]http://www.audacity-forum.de/download/edgar/electric/electret-mic-p...mp.gif[/link]
és csatoltam...is Tedd a kimenő jelet végfokra. (ha közvetlenül hangszórót akarsz meghajtani akkor Esdi)
szabinak is lehetne adni pontot? plíz wmelyik modi!
Üdvözlet mindenkinek!
Szeretnék építeni egy erősítőt, találtam is egy kapcsolást, ami 14w teljesítményű. http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/egyszeru_14_w-os_erosito...l.html A gondom csak az, hogy nem tudom, hogy milyen potit kellene bele építeni, és hova. Tudna ebben segíteni nekem valaki? Előre is köszönöm a segítséget!
R1,R2,R7_______22K 1/4W Resistors
R3,R4,R5_______47K 1/4W Resistors R6______________4K7 1/4W Resistor R8,R13________220R 1/4W Resistors R9______________2K 1/2W Trimmer Cermet (See Notes) R10___________470K 1/4W Resistor R11___________560R 1/4W Resistor R12___________100K 1/4W Resistor C1____________470nF 63V Polyester Capacitor C2,C8_________100ľF 25V Electrolytic Capacitors C3,C4,C5________2ľ2 63V Electrolytic Capacitors C6_____________47pF 63V Ceramic Capacitor C7______________4ľ7 63V Electrolytic Capacitor Q1____________BC560C 45V 100mA Low noise High gain PNP Transistor Q2____________BC550C 45V 100mA Low noise High gain NPN Transistor IC1___________TL061 Low current BIFET Op-Amp
Szeretnék kiváltani 1 dinamikus mikrofont kondenzátormikrofonra.Csakhogy mint tudjuk a kettő nem egyformán műxik.Milyen módon kellene illeszteni a kondimikrofont a dinamikus helyére?????Valaki mondta hogy valami kicsatolást kell alkalmazni melynek a vázlatát csatolom!Ez lenne a +oldás??? Esetleg valaki tud segíteni ebben a dologban???
Köszi
igen így, de 24 évesnek is meg kell magyarázni hogy NE tegyél fel BMP-t???? :no:
Ok Kösz!!
Mi a gáz a bmp-vel valamiről lemaradtam??
semmi gáz:no:
nézd csak: a te képed (576.05 KB)!!! módosítottam itt a leírás: HElp idézet: Idézet: „Tessék a képet átalakítani gif vagy jpeg formátumra, a felesleges részeket meg levágni. (mindenki használhatja a PAINT és GIMP progikat!)”
Ettől márcsak az lett volna rosszabb ha új topicot nyitok
OK legközelebb a gagyi rajzot gifben teszem fel! TNX
Igen, akkor sajnos le kellett volna hogy lőjjelek
Én TNX helyett THX
Rádióamatőr gyakorlatban ill. morseban TNX-nek kell adni a köszönömöt,(innen maradt a fejembe) de a kedvedért itt áttérek majd a THX-re
|
Bejelentkezés
Hirdetés |