Fórum témák
» Több friss téma |
Azért kiványcsi lennék a helyi elák boltban dolgozó ember szakmai előéletére...
Szerintem sose látott még Pc táp, Tv vagy bármi más cucc belsejét. Ha elég lenne a paszta akkor minek raknak oda + szigetelőket. Megnézném azt a pc tápot első bekapcsoláskor amiben nincs szigetelő lemez... (Olyan alkatrészekkel szerelve ami nincs teljesen müanyaggal beöntve.)
jah én is, de mintha családi vállalkozás volna..
amugy a pasztát vagy féléve is van tán, hogy mondták, akkor még az "első" tda8560-hoz kellet.. szitu, bementem a boltba mondom, hogy az ic és a borda közé kellene szigetelő anyaga válasz: olyan nincs, arra a hővezető pasztát szokták alkalmazni. egyik nap beugrok, s megkérdem azóta van-e már 1 másik szitú 1 oldalas lemez(-t szoktam venni) volt üvegszálásban meg bakelites.. az üvegszálas nekem szimpibb! keressem az üvegszállsasat, közbe megkérdeztem nincs üvegszállas? erre nincs, nem is lesz! sztem a bakelites olcsóbb, ergo több hasszonnal tudja eladni nah ennyi offot..
Szerintem engem valósággal megölnétek, ha tudnátok, mik ácsingóznak itt a számítógépasztal környékén...
Áh...nincs szívem hozzá
(Meg különben is...még 60 hozzászólás, és megvan az ezredik )
Udv!
Tudom ajanlani tovabba a Lomex Kft.-t, tudomasom szerint ok is rendelkeznek a feljebb emlitett termekekkel, valamint a Sini Kft.-t! Meg valami, nem biztos, hogy az arlistaban megtalalod ezeket a dolgokat, erdemes szemelyesen ellatogatni hozzajuk, foleg a Lomexbe, mindig van "akcios mumoka - jo cucc fillerekert..."! A Lomex oldala A Sini oldala Sok sikert , Udv GMezo
Ez a két téma annyira összefügg, hogy együtt a helyük!
vidéken ez a szép hobbi nem hobbi hanem méregdrága extrém sport: TDA2030 1000 ft
Ilyen árak mellett már a csomagküldetés is megéri, jobban, mint bemenni, megvenni... (Gondolom, az ellátás sem épp csúcs!) Eszembe jutott, a bezért Király utcai üzlet! Jó lenne kinyitni, és csomagküldést is beindítani, hogy a vidéken élőknek se kelljen milliókat költeni az alkatrészekre! (Mert azért a példa szerinti TDA2030-as egy rugóért baromi drága!!!! )
Én égre-földre kerestem ilyet, de nagyon drága mindenhol (~3000,-), ezért ezt most nem reklámnak szánom!
Aki LOCTITE hátsó szélvédő fűtőszál javítót keres (gyak. u.a., mint a ezüst vezető a conradtól, csak ez 2g-os) az a Bearing Kft-re keressen rá (XI. ker). Bruttó 720,- Üdv!
Bizony télleg olcsobb lett volna még postaköltséggel is. Csak elkövetem azt a hibát h nem tudtam h menyibe kerül is valójában amit veszek. De ennek már vége
Mellesleg nem tudtok olyasvalakit aki kedvező áron tud beszerezni ic-ket ellenálásokat kondikat és postán elküldené borikékban néhányszáz forintért? (persze a cuccoket a megrendelö fizeti ) Sztem sokan rendnének töle és sok néhányszáz forintbol hamar sokezer lesz.. egyáltalán nem megterhelő munkával...
Ha valaki beválallná igény szerint még egy dinamikus oldalt is irnák neki amin egyszerüen lehetne rendelni, az illetö pedig a rendeléseket átlátható formában kapná meg, akár nyomtatható verzióban is stb stb... ezzel is leegyszerüsitve a munkáját
Én esetleg benne lennék a dologban...sok bolt van a környékünkön, hamar odaérek mindegyik fontoshoz (MSCBp-egy körpésre, Lomex cangával 35 perc, HQVideo-úgyszintén 35 perc)...de ezt csak úgy lenne érdemes megcsinálni, hogy nekem is legyen vmi hasznom belőle (Na nem 100 ezer forintokra gondolok, de lehessen belőle megvennem 1-2 zsömlét )
(Már amúgy is van 1-2 emberke, akinek küldtem már csomagokat...na persze eddig ingyen, mert csak 1-2 volt ...viszont be lehetne vezetni azt, hogy többeknek küldöm...) Akit érdekel ez a dolog, az keressen meg a részletekkel!
Nekem tetszik az ötlet! Amúgy több cég is foglalkozik ilyesmivel. Itt egy olyan: Pesti bolt honlapja. (Tatabike-nak boztos ismerős! :yes: ) De sok cég foglalkozik ilyesmivel, bár - ahogy észrevettem - kisebb tételeknél nem nagyon kapkodnak csomagot küldeni, ami végülis tök logikus, ui. ha több a postaköltség, mint az alkatrészek ára, akkor nagyon nem éri meg.
Na de - kérdem én - melyik hobbista engedheti meg magának, hogy többezer forintért rendeljen alkatrészeket? (Ezért IS gondoltam a Király utcai, bezárt boltra. No meg az ott felhalmozott rengeteg áru miatt is, persze! És talán még Tóni bácsi is visszahódítható lenne... ::sóhaj:: )
Nagyon jo Mertem remélni hogy nm hujjogtok le
Persze hogy neked is lenen hasznod belőle, senki nm várja el hogy ingyen mászkálj. A megrendelö fizetné a cucot amit rendelt, a postaköltséget (nagy 'pufiboríték' 110-150 ft-bol kijönne (szálitással együtt) ) és ebbe a boritékba rengeteg cucc belefér: ütésálö, vizáló.. mi kell még? No és persze ezen felül még fizetne neked is. Kérdés hogy neked mennyit ér meg a dolog?
http://elektronikai-alkatresz.hu/
Kicsit ismerős vagyok erre felé és azt mondták, hogy bármit be tudnak szerezni (sos árlista, német conrád árlist) és persze nem túl drágán. A posta költség meg azért ilyen drága mert nem ismerik akinek küldik és így sokba kerül a posta (biztosítás, csonagolás, stb.). Szóval ha kell akkor esetleg én is bármit be tudok szerezni... A lényeg az, hogy mi elektronikát kedvelők segítsünk egymáson!
Bocs Frankye, de csak most látom, h ogy ugyan azt linkeltük be. Csak ma tudtam, hogy van webcímük is.
Semmi gond, én is a múltkor tudtam csak meg, de nagyon megörültem neki!
(Azon meg jót mosolyogtam, hogy u. arra gondoltunk! )
Ja, ez jó hely, én itt lakok mellette a Vörösmarty u. 7-ben.... De azért azt nem állítom, hogy olyan olcsó, pl. a HQ-nál 1700 Ft az az STK IC, ami az Incomp-nál 2300, plusz a HQ-nál vagy van mindig, vagy max 2 hétre vállalják, az Incompnál meg tuti nincs, és 4-6 hétre vállalják....ez az én esetem volt, lehet egyedi, de mondjuk alap-dolgokat beszerezni nagyon jó. Ja, és mellette lévő épületben meg van egy másik elektronikai üzlet, ott meg lehet venni/rendelni a Videoton-hangszórók utódjait, meg SAL-okat is, és ezzel a két bolttal szemben meg van egy műszer-börze a pincében, rengeteg használt kacattal, trafóval, műszerrel, meg mindennel, ami árammal megy, fillérekért szinte. Én pl. 1ezer pénzért vettem a régi C64-esemhez egy tökéletes monochrome Philips videómonitort.
Ja, bocsi, most néztem az árlistájukat, a kérdéses STK HQ-nál 1700, Incompnál 3600... na, ez már azért erős egy kicsit...
Jah bocs... Tölem a megközelebb 25km-re van elekrto bolt, kemény 2 szem, és egyik szarabb mint a másik, azon verenyeznek hogy melyik a drágább.
Szóval nagyon jo lenne ha beindulna a levelezös alakatrészküldös móka, sok sok vidéki hobbistának nagy segitség lenne sztem
hmm.. újabb közhasznú vállalkozás. tuti Norberto keze van benne , bocsi . de elkezdett érdekelni, a fenébe is. Tőlünk is van egy sarokra egy elekros bolt, igaz, minden itt sincs, de persze mindenre még nem is kérdeztem rá. Szóval, lehet, hogy érdekel a dolog.
Hát ja lehet, hogy pár dolog náluk drágább. Szerintem a Lomexben is meglehet egy két dolgot olcsóbban kapni. Szerintem akinke gondja van az alkatrész beszerzéssel az feltehetné itt, hogy mire van szüksége és mi pestiek majd elküldjük a cuccost.
Szerintem ez csak megbeszélés tárgya.
Ez nagyon baráti gesztus lenne töletek .
Én hamarosan igénybe is veszem
esetleg külön totyik? vagy itt tenné fel a kérdést? sztem az ilyen egy különy topicot érdemel, feltéve, ha vannak olyan jószándékűak. (sztem vannak)
Szerintem tők mindegy, hogy külőn topic vagy sem. Talán egyszerübb lenne a külőn topic, de nekem mindegy.
Azt nem ígérem, hogy egy-két napon belülbe tudom szerezni, de szívesen besegítek, ha a Vörösmarty utcaiból kell beszerezni. De még mindig azt mondom, hoy a Király utcai boltot kellene újra kinyittatni... Az meg már csak hab lenne a tortán, hogyha Tóni bácsit is vissza lehetne csábítani...
Esetleg Topi mesternek nincs valami ötlete? Mondjuk cégen belül?
Ja, Tóni bácsi nagyon jó. Árban meg még mindig a HQ verhetetlen. A Király utcai bolt meg azért (lenne) jó, mert tele van elfekvőből felvásárolt készletekkel, és néha tized áron meg lehet venni dolgokat.
hq verhetetlen???? sini kft (aswo)-ban van pá ic ami olcsóbb!
azért a hq video drága néha a lomexnél. pl... 10 000 µF/63V -os kondi rendelem 2-t és csak 1 volt a HQ-videoban... meg a lomexben néztem ott olcsóbb.. üdv
Szerintem általános alkatrészeket (ellenállás, kissebb kondi, tranyó, dióda) mindegy, hogy hol veszi az ember. A többit meg árlista alapján válogatni kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |