Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Jó másfél óra üzem után ha egy trafó kicsit melegebb a "kézmeleg"-nél mondjuk olyan langyos az azért még oké? Járatom még egy órát és meglátom mi lesz.
csőfoglalat is lehet hibás, én már jártam így!, mikor bemelegszik a cső, átmelegszik a foglalat, kitágul a "csatlakozó", és nem érintkezik rendesen a cső lábával.
az még elmegy Nekem a kombómban a hálózatit nem állja a kezem (kicsit alulméreteztem), de eddig még nem volt gáz vele! Le is kopogom : kop kop
A csőfglalat probléma nekem is eszembe jutott, pláne hogy olyan régi patinás bakelites van benne, de a csatoló kondit egyszerűbb lenne kicserélni ezért ezt erőltetem
Én is a csatolókondit erőltetném heveny módon.
Sziasztok!
Vásároltam néhány EL84-et, dobozosat, elvileg újak. Az a furcsa bennük hogy a tükröző getter réteg szinte beborítja az anód körül az egész üveget. (Az anód szinte nem is látszik) A használt EL84-eim anódja rendesen látszik, getter réteg csak a csövek felső részén látszik és az újaknál jóval keskenyebb sávban, főleg a nyílásoknál. Valóban újak ezek a csövek? Vagy csak "visszacsomagolták" őket?
Az A.R.C.rajzát inkább csak elvi tanulmányozás céljából tettem fel,nem hinném,h bárki nekiesne"ennek az erősítőnek.(viszont aki megteszi,garantáltan nem bánja meg) ám a következő kapcsolást (üzem)melegen ajánlom bárkinek,aki olcsón és jót akar építeni.az EF 86/EL 84-et sztem nem kell bemutatni az itt lévőknek.e nemesen egyszerű két alkatrészből egy egészen nagyszerű készüléket lehet kreálni az alábbi rajzok szerint.ez készült el legutoljára.két csőből kialakított difierősítő egyencsatolva a PP kimeneti körrel,-a siker biztos záloga!annyival bonyolultabb csak egy alapkapcs-nál,h kell neki egy mínusz 160-180V-os negatív segédtáp,(és a 400V-os anódfesz),ez nem teljesíthetetlen feltétel.és nem árt egy pár jól rétegezett kimenőtrafó sem hibátlan összerakás esetén azonnal "indul"a gép,a végcsövek katódján a 80-90V-os munkaponti fesz-t behúzva,a beállítás"hosszadalmas"procedúrája is véget ért. egy pár jó hangfalat még megérdemel a masina,s máris hátra lehet dőlni a sztereó székben/fotelben.a hangja végig az egész sávon rendkívül letisztult,a"nagy"gépekre emlékeztet.a rajz szerint csak 10W-nyi teljesítménye megdöbbentő,nem mértem meg,de a 90W-os sony-m nem sokkal szól hangosabban...(!!) én EF 86-tal raktam össze,de a triódás verzió sem igen lehet rosszabb,bár az elérhető kisebb körerősítés miatt nem lehet akkora nvcs-t alkalmazni.(ami jó trafónál nem is nagyon indokolt).
S néhány fotó a megvalósításról.
Na, ez egy igazi remekmű, professzionális!
Hogy emberek honnan tudnak ilyen íves alakzatokat szerezni? Főleg az a két szélső ami a kimenőket takarja (gondolom azok a kimenők). Azt ne mond hogy jártál Tibetben és azóta kettővel kevesebb ima malom forog ott
váááá! megöl az írígység!(vagy én öllek meg! /by simpi/)
Kérdéses!
Próbáld ki őket! Csak úgy bizonyosodhatsz meg az állapotukról...
Nem rossz Zolikám, nem rossz!
Kérdés:::Azok a lukak hátul mi célt szolgálnak???/nemtán továbbfejleszthetőség lehetősége?/ Hány kiló, így, hogy van benne vagy 5 vas, ahogy néztem..?/az a táptrafó kííírály.../ Ismi az az első takarórács, nemtán videoton TV tápjáról való???
Nekem inkább Orionnak tűnik. De nem is rossz ötlet.
Az "kutyaház" a csövek felett? Egyébként nagyon szép munka, gratulálok!!
(na mindenki a rácsot kérdezi )
Kocos, ne merészelj ilyenben kutyát tartani mert rádküldöm az állatvédőket
Nem, ez már a félvezetős Orionok Kapcsolóüzemű tápja, alul, középen.
Én a rácsot nem teném fel szerintem elroncsa a csőves látványt. Az én "drágaságomon" szeretem látni ahogy a lámpák felizadnak!
Ez igen, Zolikám, remek munka. Reméljük a PPP is értékelni fogja a fáradozásod.
Sziasztok
Érdekelne hogy a kimenőnek átlemezelt hálózati trafónak milyen légrést szoktatok beállítani? És hogyan érdemes az I magot rögzíteni, és szigetelni az M magtól.
Sehogy, kimenőt méregdrágán tekercseltet az ember
Én az I pakett beszerelése előtt egy darabka papírt rakok be légrésnek.
Szia Müszi! Felhazsnáltad már a novál foglalatokat, amiket küldtem?
Még nem.
de találtam véletlenül a kacat között egy olyan dobozkát amibe legább 10 ker. foglalat van
Szia!
Ebben igazad van, a látvány nem mellékes, de egy ilyen rács nagyon hálás dolog tud lenni, főleg ha levehető! Pl. mikor mész haza, és már az udvaron hallod, hogy kedvenc gyerekeid püfölik a bőrfocit a szobában kedvenc erősítőd felett...
Az M-magos trafónál adott a légrés (már ha van egyátalán...), azt állítani legfeljebb lemezenkénti reszelgetéssel tudod. Amire Te gondolsz, az az E és I lemez lehet... Az első és az utolsó E lemezt fordítva rakod be, mint a középső összes többit, s így összeáll a cucc. Szerintem a sarkokban lévő furatokat megtágítva lehet játszani a légréssel, de lehet egyszerűbb kisebb csavarmérettel próbálkozni... A légrés SE-nél 0.1-0.2 körül szokott lenni. De úgyis azt fogják mondani, hogy szkóppal mérve kell belőni!
Sziasztok, olyan sokan állnak sorban a postán, hogy nem sikerült "árajánlatot" kérnem a csomagküldésra! Egyébként mindenkinek össze van készítve és le va ellenőrizve (getter-oké, fűtőszál-oké, semmi külső sérülés-repedés-láb elhajlás) a GU50-e. Sajnos elszámolhattam magam, mert sprofan-nak már nem maradt ELNÉZÉLST! Amint lehet, gondolom holnap, megtudom a postaköltséget és indulhat a móka. Aki személyesen viszi el az egyeztetés után jöhet érte. Nykoláj és Norberto már el is vitték
|
Bejelentkezés
Hirdetés |