Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Fbence!
Ne haragudj, hogy ilyen későn válaszolok, de remélem még nem késő. Ahogy Szamóca is írta mennél nagyobb, annál jobb, nekem 2x20.000µF van benne. Most, hogy átléptük a szilvesztert, egy fergeteges bulival ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() És boldog új évet mindenkinek!!
Szerbusz kmil,
Ha jól értettem,akkor ha külön egyenirányítom a szekunder részt,akkor tőbb zajt zárok ki? Ez hatalmas ![]() ![]() Régen próbálkoztam hasonlóval,de ott speciel két külön de cikkszémra stimmelően egyforma trafó volt. Sajnon a végfok borzalmas jeleket adott le valamiért. Mióta tekertünk neki saját trafót,azóta klafa. De nekünk lehet a külön trafó volt a hiba. tehát akkor a szekundert külön ![]() ![]() THX ![]()
Üdv
Szerintetek mekkora a minimum tápfeszültség,amin elindul egy 4048V-as STK? Köszi ![]()
Ilyen téren nem végeztem kísérleteket, de +-24V-ról már próbáltam éleszteni, és beindult.
De nem értem, akkor miért nem kissebb sorozatszámú, alacsonyabb fesz. szintű STK-val próbálkozol? ![]() Vagy egyáltalán mennyiről akarod üzemeltetni?
Hát ez csak próbaképpen gondoltam. Még nem készült el a helye az IC-nek és nem akartam a levegőben össze vissza kötözgetni. és a másik már kész dobozban 2*22V van
![]() ![]()
Üdv mindenkinek !
Kicsit megtörném a rendet egy próblémával, de azért témába vág ![]() ![]() ![]() A lényeg: úgy döntöttem ejtem a crossovert, és csinálok belőle egy 4x 150W-os sima végfokot. De ezúttal szeretnék biztosra menni: akarok bele rakni csatornánkénti rövidzár, és egyenáram elleni védelme. Az egyenáramra már megvan a kapcsolásom (de ha tud valaki jót azt szívesen vogadom), viszont jó rövidzár elleni megoldást nem találtam eddig, ebben szeretnék segítséget kérni ( ha megoldható kellene bele led kijelzés). Még egy mert 3 a magyar igazság ![]() Előre is köszi mindenért a segítséget ![]() üdv. Zsolti
Helló
Néz itt körül nekem is ezeket javasolták :yes: Bővebben: Link
Heló Mindenkinek!!!
Azt szeretném kérdezni hogy van nekem 2 darab STK 4048-as IC-m és hídba szeretném kötni! Ez lehetséges-e egyáltalám??? És ha igen akkor egy konkrét kapcsolácsi rajzot nagyon megköszönnék! Egyébként meg csak csatlakozni tudok az előtem szólókhoz ez az STK nekem nagyon bevált akkorát szól mint az állat HI-FI minőség mellett és nagyon stabil eddig akármiről inditotam még mindig pöcre röffent! Csak ajánlani tudom mindenkinek aki nem akar sokat áldozni egy nagyteljesítményü erősítőre! Amugy az IC a HQ-Videónál cirka 2500Ft (szerintem nem egy nagy összeg de ezt mindenki döntse el maga) A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!!!! ![]()
Köszi a linket
![]() ![]() üdv.
Helló!
Na szóval, van egy STK-4048-al felépített erősítő. Leégett benne pár ellenállás meg az "IC" is tönkrement benne, node kicseréltem, és a hangszóróvédő ák. még mindig jelez, hogy valami hibája van! Az alkatrészek kicserélése előtt bemeneti jel nélkül a kimeneten 56-57V volt ( ![]() Ez valamilyen hibajelenség, vagy ez normális és akkor a hangszóróvédő ák. a hibás?
Ha ígyis 10V van a kimeneten akkor természetes hogy a hangszóróvédő tilt. Hiszen az a lényege hogyha egyenfeszt érzékel az erősítő kimenetén akkor lekapcsolja a hangszórót.
Valahol az erősítőbven lehet probléma. IC-s erősítőnél 10V az elég érdekes. Bár STK-kal még nemvolt tapasztalatom.
Elöl is lehet baj. Sok dolog nincs benne...
Nézz körül a visszacsatoló ág környékén. Mérd meg a jelzett pontokon a feszt. Ez a gyári alapkapcsolás, lehet kicsit más van neked de kiindulásnak jó. (volt már olyan esetem hogy a bemeneti csatolókondicsere megoldotta a -2,6V ofsettet
![]()
HY
ma elpattant az egyik STK-m ![]() ![]() ![]() Visszarúgtak a mélyek feszültséget a kimenetére,aztán kakukk. (ki mit épített topikban részleteztem) Most egy kérdés: Az mennyire számít ász kinyírásnak,hogy ha már az STK bemenetéről 14V egyenfeszt mérek? ![]() ![]() Tehát eleve a tápot kiküldi a kimenetre...plusz a bemenetre 14V-ot.(még jó,hogy kibírta az aktív hangváltóm. ![]() ![]()
Hát.......
Megtekercseltük...de ahogy kinézett...inkább nem fotóztunk ![]() az egyik úgy ahogy jó lett...szo-szo De a másiknál annyira gáz a drótháló....ijjjj...nem szorul bele...és gyenge is nagyon..... max ki lesz nyomva fugazillal vagy sziloplaszttal és erős közép lesz belőle ![]() De mindesetre egy eladó hangszóróvédő áramkört keresek....úgy kb a jövőhét végétől....amit vácon kapni,az... ![]() ![]()
Sziasztok
Ennek az IC-nek(STK4048) mekkora jel kell a full kivezérléshez? SUB erősítőnek lehet használni? Kettőt lehet-e hídba kötni? Válaszaitokat előre is köszönöm! ![]()
a datasheetben megadott kapcsolás esetén kb346mv eff. fesz. kell a bemenetére 150watthoz.Lehet sub erősítőnek használni és hídba is lehet kötni,viszont ez már nagyon nagy teljesítményű ,egy szimplához is "komoly" tápegység kell nemhogy egy hídkapcsolásúhoz.+hídban min16ohmmal lehet terhelni
Akkor ezt elvileg lehet hajtani előerősítő nélkül is?
Hídba kötve akkor nem lehet vele 4Ohm-os hangszórót hajtani, igaz? Milyen áramkört kéne építenem még elé hogy csak a mély tartomány legyen hallható? Valami kapcsolást tudna nekem valaki ajánlani? ![]()
Pl Ilyet?
Ez biztos jó hozzá. ![]() De mihez szeretnél akkora teljesítményt hogy hidalni akarsz két ekkeora hibridet? ![]()
Köszönöm szépen a válaszodat!
Ehhez kéne v.mi jók kis erőlködő! Bővebben: Link Egy darab STK4048-al meglehetne hajtani ezt a hangszórót?
Ez az ic csak 8Ohmros terhelést szereti ha kisebbel terheled akkor vagy megsül a túldisszipációtól vagy a túláramtól pusztul el.Szóval keress egy másikat.
A 600wattos somogyinak meg egy 150wattos stk bőven elég szerintem.
Hali
Akkor milyet ajánlaná hozzá? 4Ohm-osba csak az STK412-170-et találtam, erről mi a véleményed?
Ha találtál hozzá angol datasheetet akkor linkeld be,
mert én valamiért csak a kínait találok (de az is lehet hogy japán)
Közben megtaláltam.
Szerintem ez jó lenne hozzá Kicsit macerás a tápegysége,de cserébe nem melegszik annyira. Ezt lehetne hidalni is akkor persze min8 ohm, ha még nem vetted meg a hangszórót keress egy 8ohmosat. És lesz hangerő az tuti ![]()
Üdv
Segítségeteket szeretnék kérni. Van egy STK 4048V végfokom.A kép alapján összepakoltam.Megvan a +- fesz és a test is.De egyszerűen nem csinál semmit.A kimeneten nincs a megszokott alapzaj se.Az alkatrészek nem melegszenek se az IC. Talán ebbe az IC-be is van Mute vagy Stanby mód?Azért nincsen a kimeneten a megszokott alapzaj se? Merre keressem a hibát szerintetek?
Két lehetóség van.
1. Valamit mégiscsak elnéztél a szokásos forrasztási hibák, kontaktusok, felcserélt alkatelemek stb, stb. 2. Feka IC-sikerült venned. Én is jártam már így.
Rendben akkor átnézem megint.
Egyébként ez az IC már szólt, csak ott a nyáklap annyira rosszul sikerült,hogy a nyáklap már az ellenállások lábaiból meg ilyenekből állt. ![]() Az szólt is egy darabig rendesen majd aztán kicsit betorzult a hangja és halkabb lett .Majd az ember egy kicsikét megütögette az erősítő dobozát újra rendesen szólt.(Gondolom valahol valami kontakt hiba vólt)A Bemenet meg a kimeneti vezetéket akkor kicseréltem háta az lesz a baja de sajnos nem.Így jutottam erre az elhatározásra,hogy inkább csinálok neki egy új nyákot..
Akkor a kettes is kilőve. Marad az első variáns, megspékelve a "lehet hogy meghalt már az IC"-vel.
A kimeneten mértél egyenfesz? Általában ezeknél ez a halál biztos jele. 2-3VDC-nél még van úgy hogy a visszacsatoló ágban van a bibi. Jártam már így, de ott volt egy IC az ágban. tehát az nem az alapkapcsolás mint jelen esetben.
A kimeneten nincsen fesz. 0
Esetleg valamit tudnál mondani,hogy az IC lábánál mérjek valami fesz?
Ha ahogy írtad a lábaknál mérve (14;12 a 3-hoz képest) megvan a +- tápfesz, a kimeneten nincs egyenfesz, akkor még nézd meg hogy a meghajtó fokozat is megkapja-e a tápot a 15;5 lábon. Bemeneten és az 1 lábon megvan-e a jelfeszültség. Ha az is rendben, és nem találsz semmi más előzőleg felsorolt hibát, kitöltheted a halotti bizonyítványt.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |