Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Elvileg az egy 100 uH értékű induktivitás, jónak kellene lennie. Az ugrálás valószínűleg azért van, mert nem stabil a frekvencia (az induktivitás pontos értéke a mérést nem befolyásolja, csak állandó legyen az az érték). Rá kéne nézni a tápvonalakra, nem szednek-e össze valamit a rezgőkörtől, illetve meg kéne mérni az alapfrekvenciát a PIC előtt (kondenzátor módban, nyitott mérőpontokkal), annak stabilnak kell lennie.
Igaz is, kondenzátort milyet tettél bele? Nem véletlenül ajánlanak olyat, aminek nem mászkál a kapacitása (pl. fólia), bár ez nálam inkább elcsalta az értékeket, nem ugrált észrevehetően.
100uH
Kerémia kondik vannak benne értékei egész pontosak!
de viszont egy 2cm eseyetékre is képes kiírni 2mh-t
Végül is az a lényeg, hogy hőmérséklet, vagy frekvencia változására hogyan tartja ezt az értéket.
Mennyire ugrál a kijelzés, illetve tudsz-e frekvenciát mérni a PIC bemenetén? Szerk.: Idézet: „de viszont egy 2cm eseyetékre is képes kiírni 2mh-t” Kalibráltad már egyáltalán? Mintha kéne valami olyan is...
Sajna szkopom nincs az ért visunt kapacsitásnál 1pf től akár 100nf ig l-nél megál az érték nagyábol de ay csak akkor mér ha van valami a mérőponton!
Írj már inkább lassabban, csak rendesebben, légyszi, mert lassan Google kell ahhoz, hogy a mondataid értelmére ráleljek valahol...
Ha jól rémlik, a kijelzőre kitehető az aktuális frekvencia is, legalábbis mintha láttam volna ilyet a korábbi képeken. Ha ez megvan, mit mutat? Kondimérésnél meg értelemszerűen csak akkor mér, ha van mit mérni. De továbbra sem tudjuk, volt-e már szoftveresen kalibrálva.
Bocsánat a hibákért csak roszul van beállítva a billentyűet!
Kalibráláson pontosan mit értesz nullázás?
szoval arra gondolsz ha egyes jupert zárom akkor kiírja hogy 000001
Idézet: „LC Meter's Switches & Jumpers ----------------------------------------------------------------------- SW1 - Zero out the readings. SW2 - Capacitance / Inductance switch. J3 - turns on the backlight on LCD displays that have LED backlight. J1 - used by 16x2 two line character LCD displays. J2 - displays the initial frequency of the LM311 oscillator which should be around 550KHz.” Ez az általad linkelt oldalon volt. Eszerint J2 zárásával kiírja a frekvenciát, SW1 pedig nulláz. Még az jutott eszembe, hogy ha beforrasztottad az alkatrészeket, utána letakarítottad a panelt rendesen?
igen letakarítottam ezvolt ay első gondolatom!
Sziasztok.
Itt ennél az LC mérőnél az lenne a kérdésem, hogy a HD44780 LCD helyett be tehetem e az ES16100GP LCD-t hogy nem kell a progit módosítani. Tehát az a kérdésem, hogy ugyan azokkal a rutinokkal tudom e kezelni. Köszi mindenkinek előre is a segítségét.
A HD44780 nem az LCD típusa hanem az LCD-n alkalmazott vezérlőé!Keress adatlapot az LCD-d típusához abban megtalálsz mindent.Nekem nem sikerült találnom hozzá!Chipcad árulja de adatlapot ott se találtam!
Hali.
Adatlapom van de nekem az kínai. Kérlek nézd meg nekem. Köszi.
Ezen KS0072 vezérlő van, nem tudom kompatibilis e a HD44780-al. Egy baj viszont biztos van! Ha egyezik is a két vezérlő akkor is a csatalakozása teljesen más az ES16100-nak mint amilyen az LC mérőhöz kell! Az adatlap 8. oldalán láthatod meg a nálad lévő LCD-n is, hogy nem egyezik meg a két kijelző csatlakozója! A mellékelt képen láthatod a csatlakozók közötti különbséget. A bal oldali a te kijelződet mutatja, a jobb oldali amilyennek kellene lenni!
Összeraktam ezt Csak az érdekelne hogy miért esik a frekvenciám , a relének mikor kell berántania ,mert az enyém állandóan be van húzva. Lehet e baj abból hogy kerámia rezonátort használok Kvarc helyett.Köszönöm.
Helló! én is megépítettem egy picit modosítot változatát ,de a relének biztos nem kell meghuzva lennie ,csak ha reset-elsz , az áramkör ilyenkor rákapcsolja a kondit a mérőkörre és ezt veszi alapul a mérés során /ez a referencia nulla /. Nem lehet ,hogy rosszul,vagy nem megfelelő tranyot raktál be ? PNP /NPN . Szerintem hogy qvarc vagy rezonátor mindegy .
Köszönöm szépen !Az igaz hogy a tranzisztorom az rendben Bc557 de amikor levettem az LK2-est érdekes módon minden a helyére állt. Hát van ilyen.
Egyik helyen azt írják, hogy 1 nH-től, máshol pedig azt, hogy 10 nH-től mér. Milehet az igazság?
A felbontása 10nH, tehát elvileg ez a lagkisebb amit meg lehet mérni vele. De gyakorlatilag inkább 100nH-től indul. Bár elképzelni nem tudom mit lehetne mérni 10nH alatt, vagy hogy lehetne lenullázni (milyen rövidzárral)?
Hali! végigfutottam a hszeket, de nem találtam olyan kapcsolást ami 7szegmensest használ...nincs is? sajnálok annyi pénzt kidobni egy lcdre...akkor már lehet jobban megéri 9000ért venni egy olyat ami mindent mér...
900 Ft -ért drága a 2x16 - os LCD? Inkább 9000 -ért a mindent mérő?
Te tudod...
A 9000 Ft-os megméri az 1pF-ot és a 100 nH-t is?
2-3 eFt-ból kijön ez a PIC-es megoldás és az áramkőr szempontjából ennél egyszerűbb nehezen képzelhető el. No meg a saját készítés izgalmai...
Hát én erre gondoltam...sajna én nem találok 900ft-ért lcd-t..lehet én vagyok a vak. hát ha valaki megmutatná hol lehet kapni annyiért akkor januárban lehet építenék egyet... előre is köszi!
Egész kis értékeket nem mér, kb 100 szor kisebb a felbontása.
Kérdés mit szeretnél: a; valamit alkotni, b; csak mérni és csak nem túl kis értékeket. 900 Ft ért én sem tudom hol lehet kapni kijelzőt, de 1500 körül szinte bárhol: itt az apróhírdetések között is van kék-fehér 1600 Ft-ért. De sima zöldet lehet hogy fel lehet lelni valahol olcsóbban. A többi alkatrész pedig már tényleg nem sok. De Te tudod...
Akkor itt a link. Az apróhirdetésben árulók is innen szerzik be általában.
http://online.chipcad.hu/www/arak.aspx?group=020602 Háttér világítás nélkül 600 Ft alatt is van! (Szívesen. :yes: )
Kösz!
Azért van néhány problémám: a; nem HD44780 kompatibilisak, és az itt építgett LC mérő nem biztos hogy megy velük, b; molex csatlakozósak és mechanikailag is komplikáltabb beépíteni ezeket (nem igazán hobbyra valók), c; ezek nettó árak, bár a bolt amúgy tényleg nem drága (már vásároltam náluk).
Hát nem tudom te melyik LCD-t nézted
a, a KS0066 HD44780 kompatibilis, legalábbis eddig még nem volt velük semmi gondom b, ahogy néztem egyedül az ES16201REF-nek más a csatija, a többi mind használható mert ugyanolyan a csatlakozója mint az LC mérőnál használtnak
Igazad van, valóban HD44780 kompatibilisek, nekem Displaytech-es LCD-im vannak.
Csak az elsőt néztem a sorban és hát az meg molex csatlakozós volt...
Én is nagyon köszi! Egyuttal amikor megyek a picért akkor vehetek is egyet jó lenne ha januárban is maradna a 600ft-s ára.. nem kell nekem háttérvilágítás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |