Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
A több tápvezetékre akkor lehet szükség, ha a chip kivezetései jobban vannak terhelve. Stabilabb marad a táp a tranzienseknél, ha több táp láb be van kötve és szűrve. Ha a kényelem miatt lenne, akkor helyettük is portlábak lennének.
------------ Olyat miért nem csinál a microchip, hogy egy chipben legyen usb, ethernet és mondjuk can is? Azért azt elbirná a képem :smoke: :hamm: Idézet: „Olyat miért nem csinál a microchip, hogy egy chipben legyen usb, ethernet és mondjuk can is? Azért azt elbirná a képem” Én is elképzeltem már néhány konfigot, de ezeknek másképpen jár a rugó az agyukban! Pedig szerintem bármit össze tudnának hozni! Memóriával is nagyon fukarok más gyártókhoz képest. Arról már nem is beszélve, hogy az endurance igencsak leszálló ágban van!
A 24h szolgálatot most adtam le, dög fáradt vagyok... Nem olvasom el elég figyelmesen? Nos lehet. Csak igyekeztem összefoglalni az eddigieket. Oszcillátorról volt szó, és azokora értettem hogy 5V toleráns...
Másfelől nem cseszegetlek, de nem veszed észre hogy itt csak te kúrog@tod az embereket? Én úgy gondolom hogy ez egy szakmai fórum, és nem arról szól hogy meg kell nevelned az embereket. Kicsit már unom, nem az első eset hogy szólnom kell neked: EasyyRiderÖcsém... Több mint egy éve használok PIC24-et túl, 1001 olyan dolgon vagyok túl vele, amin itt és most kísérleteznek, próbálkoznak emberek... De tudod mit? Lehet szerencsétlenkedni egyedül...
Biztos a korral jár, de nehezen viselem, mikor egy szakami fórumon pontatlan, pongyola, odaszórt, mások írásait nem értelmező, figyelembevevő hozzászólásokat olvasok, amiket nagy magabiztossággal írnak le.
Szia diszapi,
PICkit2-t a hivatalos command line-os toollal igen. Piklab fel akarna rakni a regebbi firmware-t amit en nem nagyon szeretnek, sajnos nekem ugy tunik megallt a Piklab fejlesztese... Szamomra igen fajdalmas de ezek az eszkozok felejtosek. Amugy Virtualbox alol szoktam legtobbet ganyolni, annak is az USB kepes valtozataval, igy rendesen tudok vele MPLAB-ot vagy barmi mast hasznalni - es nyilvan a Virtualbox alol az osszes internet kimenet le van tiltva hogy ne virusozodjon - amit le kell tolteni azt a linux alol teszem es attoltom a Win ala ha kell. Ja meg valami, Wine alatt is be lehet izzitani az MPLAB-ot, de akkor meg ugye nincs USB tamogatas... Kell a Wine ala IE meg meg valami amire fejbol nem emlekszem es a Mono project sem art es akkor megy minden szepen egeszen addig ameddig USB-hez nem akarsz nyulni.
Én 1 µF-os kondit tettem a CPUCORE lábra. A PGC/PGD lábra rámértem szkóppal, de semmi nem történik rajt. Most szemezek a mikroe - LvPICFlash programozójával, sztem rendelek egyet, viszonylag olcsó és a compiler is egyből le tudja kezelni nem kell akkor az MPLAB. Az atmel-hez csak a JTAG miatt kell külső quartz, nem? Ha megkapja a tápot a PIC 10 mA-t veszfel és beindul a quartz is, hogy az mittől nem tom, mert progi nix rajt semmi, mivel még egyszer sem ismerte fel ai ICD2-m.
Idézet: „Ha megkapja a tápot a PIC 10 mA-t veszfel és beindul a quartz is, hogy az mittől nem tom, mert progi nix rajt semmi” Elvileg csak akkor indul be, ha a konfigban már be van állítva az oszcillátorhoz tartozó megfelelő beállítás. Elképzelhető, hogy egyébként is berezeg, de az biztos, hogy nem függ a programtól. Idézet: „Én 1 ľF-os kondit tettem a CPUCORE lábra.” Próbálj meg nagyobb kondit is, csak a kizárás végett! Az ICD2-őd más PIC családdal működik? (pl. 18F?) Én egy dsPIC30F-hez(ami dettó PIC24) PICKit2-t használtam, semmi gond nem volt vele. Nehéz elhinni, hogy az ICD2 lenne a ludas, mikor az egy fokkal jobban támogatott. Hacsak más PIC-el sem működik, mert akkor rossz.
Az ilyen nem gyári cuccokban mindig benne van a kockázat, hogy egyszer leállnak a fejlesztéssel, és akkor vehetsz másik programozót. Inkább a jelenlegi felállásban kellene a hibát megkeresned, mivel semmi sem garantálja, hogy ha megveszed az LvPICFlash-t, azzal működni fog.
Minden mással széppen müxik. Már jónéhány készülék van a hátam mögött amit ezzel programoztam, de nem volt baj semmivel (16F873A, 16F877A, 18F452, 18F4550, 16F716) ezzel mind sokszorosan tesztelt.
Azért gyanaxok arra, h ez lenne a hibás, mert az egy dolog, hogy a pic nem indulna el esetleg a kondi miatt, de az elsőlépést akkor is az ICD tenné meg a proci felé, tehát legalább egy jelsornak ki kellene jönnie órajellel együtt. Ezzen peddig semmi. Ha vissza állítom 18F452-re akkor meg megy szépen.
A táp oda van vezetve az ICD2 Vdd lábára? Illetve ha mondjuk a PGD lábat nem kötöd be a céláramkörbe, de a táp ott van a Vdd-n, akkor sem látsz semmit szkóppal a PGD vonalon?
Igazad, van csak idő szükében vagyok, ezért gondolokodok a beruházáson. Ez elégé zavaró, hogy minden mással meg megy szépen 18F-ig.
igen, tesztben ki is írja a feszt ami rá van kapcsolva a picre. Meg az MCLR-t is kapcsolgatja, de adat meg órajel nem jön ki.
Idézet: „Én 1 ľF-os kondit tettem a CPUCORE lábra.” Megprobaltad nagyobbal is? Milyen feszultsegeket mersz a Vdd ill a Vddcore labakon? Mekkora a zajszint? Milyen tipusu kondi az amugy? A Prog Ref kifejezetten irja, hogy low ESR legyen. Idézet: „ESR is an important characteristic, as the power dissipation (watts) within the capacitor, and the effectiveness of the capacitor’s noise suppression characteristics, will be related directly to the ESR value.” Ja meg valami: Idézet: „A PGC/PGD lábra rámértem szkóppal, de semmi nem történik rajt.” Akkor nem lehet a programozo erzekeli, hogy valami nem stimmel a Vdd-n es emiatt nem is hajlando kezelni? Nincs hiba uzenet? Idézet: „Most szemezek a mikroe - LvPICFlash programozójával” Nem ismerem, de javasolnam, hogy a PICkit2-vel is szemezgess, azzal is tudsz debuggolni mint ICD2-vel - persze meg kell nezni az adott tipust ismerie programozas ill debuggolas szempontjabol is, de az esely egeszen jo.
potyo!
Az szerinted kizárható, hogy az ICD2 több mint 3,6V Vpp-t adott ki a 24H-nak? Gondolok itt arra, hogy milyen a metód amikor PIC-et keres a vonalon?
Nem jön ki órajel, meg semmi? Próbáltad frissíteni az FW-t? Esetleg egy MPLAB újratelepítés?
stabilan 3,4V-ot ad ki MCLR-re. Tápfesz 3.29 V, CPUCORE = 2.64 V. Zaj = 70 mV (-57dB)
http://www.mikroe.com/en/tools/lvpicflash/
erre gondoltam, mivel micropascalban programozok, ez elég hasznos lenne.
Azt próbáltad, hogy más PIC-et kiválasztva(24F, dsPIC33, dsPIC30) jön-e kezdeményezés a PGD, PGC vonalakon?
Ez elég jó kis cégnek tűnik.
De jól látom, hogy ez csak programozó? Debuggolni nem tud? (mert akkor inkább PK2, az sokkal korrektebb)
Ha a gyári vagy az én változatom (ami egyenértékű a gyárival, csak beszerezhető alkatrészekből van), azoknál kizárható, amennyiben még azelőtt kiválasztotta a chipet az mplab-ban, mielőtt próbált hozzá csatlakozni. Ha az mplab-ban 16F vagy 18F volt kiválasztva, és úgy próbált csatlakozni a 24H-hoz, akkor viszont biztosan megjelent 12V a Vpp vonalon.
kerámia a kondi, sztem nem LOW ESR-es, ienem volt csak.
Az MPLAB ezt írja ki: "Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to target ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x7B, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 ready for next operation "
De debugger is. Meg egyből compilerből megy akkor minden a debugg is meg a programozás is. nem kell 2 progit futatnod.
Miután rátöltötte progit az ICD-re akokr dugtam rá a nyákra az ICSP csatit, akkor meg már nem adhat ki annyit. nem?
A kerámia kondi az már a természeténél fogva low-esr
Akkor már nem adhat ki annyit. Viszont a 24H-nak már nem kétbájtos azonosítója van? Mert a hibaüzenet szerint csak egy bájtot vár...
Most próbáltam egy másik ICD2-vel, ennél a következő üzenet van:
Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to target ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x7B, read=0xFFFE) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 ready for next operation
Szia!
En QEMU-t hasznalok ha mond valamit, persze teljes vindoz emulalassal egyertelmu h barmi megoldhato :o)))) Pikdev sem mukszik, kontrollerlabbal sem sehogysem? jo mind1, igazabol erdeklodok, en fpga/dsp/avr-ket linux alol fejlesztem only, epromot linux alol egetek, alig van vmi amit vindoz alol kell csinalnom hala egnek! koszi
Hat nem akarok unnep ronto lenni, de igy elso ranezesre a kovetkezoket gondolom: $89-ert mar kapnal produciton programmert is, pl az embedinc USBprog-jat... Annak raadasul nyilt a kapcs rajza es tudod hog az aztan meg van tervezve (korrekt dc-dc atalakito az Vusb-n hogy a fesz szintek minden esetben megfeleloek legyenek, aram korlatozasok es rovid zar vedelem az osszes vonalon, a feszultseg szinteket is korrekt aramkorrel allitjak be stb)
Azonkivul ez a 2x5 csati meg veletlen sem koveti a "standard" ICSP kiosztast, hehogy valaki tudja azzal hasznalni. Azonkivul ha jol latom a 2x5 csati csupan meg van duplazva, de akkor en mar tukorkepet csinaltam volna, tehat mindegy milyen pozicioban dugod ra nem tudod elrontani... igy visoznt ugyanugy ha forditva kerul ra a csati akkor tonkre megy a cuccosod... Mindezek mellett drivert kell telepitened, ha 3.3V-ot akarsz szet kell szedni es jumpert atrakni, es termeszetesen az egesz sajat fejlesztes ami zart tehat lesz egy egetod/programozod es csak es kizarolag a Mikroelektronika cuccaival fogod tudni hasznalni. Ehhez kepest veszel harmad aron egy PicKit2-t es sokkal kenyelmesebb es a kapcs rajza meg a firmware-e sot a kezelo szoftvere is open... bele kukkanthatsz... kijavithatod... tervezhetsz / irhatsz az alapjan ujat stb stb stb... |
Bejelentkezés
Hirdetés |